misia_2000 12.05.10, 16:48 Dziewczyny czy jadacie na diecie paróweczki drobiowe chude nazywaja sie morlinki????:) ja dzis kupiłam i sa pyszne tylko czy mozna???. Link Zgłoś Obserwuj wątek
rozalia30 Re: morlinki? 12.05.10, 16:53 Bierzesz opakowanie, czytasz zawartosc skladnikow odzywczych w 100g-i masz odpowiedz. Jesli nie ma podanych zawartosci-nie kupujesz, bo mozna zalozyc, ze sklad nie bedzie odpowiedni. Analogicznie postepujesz z kazdym nastepnym produktem w sklepie :) Link Zgłoś
rozalia30 Re: morlinki? 12.05.10, 16:54 Jest tez jeszcze jedna metoda- 'na google'. Wrzucasz tam 'morlinki kalorie' i oto sklad: webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:2tJwBqVeQsoJ:www.slim-line.pl/tabela-kalorii/wedliny/morlinki-parowki-dla-dzieci.html+morlinki+kalorie&cd=5&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=firefox-a ;) Link Zgłoś
misia_2000 Re: morlinki? 12.05.10, 16:58 o boze heh tłuszcz 19 ojojo a ja juz je skubnełam , boziu wybacz mi - dobrze chociaz ze maja duzo białka. Ja w sklepie nie patrzałam na eykiete bo ETYKIETY NIE BYŁO :) one były na wage:) Link Zgłoś
donnaanna Re: morlinki? 12.05.10, 17:17 tez sie bardzo tym morlinkom przygladalam, ale poniewaz nie bylo metki, tzn byla ale tylko "zawartosc miesa wieprzowego XX%, zawartosc sojaXX% itp a nie tluszc/bialka/wegle wiec nie kupilam i poszlam sobie bardzo sie oblizujac... Link Zgłoś
misia_2000 Re: morlinki? 12.05.10, 17:21 wiesz co ale to sa podobno drobiowe?:)pyszne od czasu do czasu nie zaszkodzi ja musze zaczac cos jesc oprocz jajec bo wykituje w koncu obliczylam ze przez miesiac zjadlam kolo 100 jajec , nie ma dnia na diecie zebym nie zjadla jajka 2-3 obiecałam sobie ze to koniec z jajkami bo zaczynjam sie zle czuc i zastanawiam sie czy to czasem nie od tych jajec. Link Zgłoś
imasumak to po co tyle tych jajek jesz? 12.05.10, 17:26 przecież to nie jedyne źródło białka. Link Zgłoś
misia_2000 Re: to po co tyle tych jajek jesz? 12.05.10, 17:31 bo ja do wszytskiego je musze dodac , robie nalesniki - daje 2 jaja , robie ser na slodko daje 1 zoltko , jajecznice robie z 3 jaj , ciasto to tez jaja,ciasteczka owsiane tez trzeba jajo , lody tez jajo , wszytsko na co mam smaka i robie to wszedzie trzeba jajko. Dzisiaj ejst mój 1 dzien bez jajka mimo ze chcialm sobie zrobic nalesniki ale mówie sobie juz DOSC. Bo zaczyna mnie wszytsko bolec - JAJĄ MÓWIMY STANOWCZE NIE:) Link Zgłoś
rozalia30 Re: to po co tyle tych jajek jesz? 12.05.10, 18:10 nalesniki, ciasteczka i inne wyroby tego typu nie sa dobre dla tej diety, wiec ja je ograniczysz, to i spozycie jajek spadnie. Link Zgłoś
kk345 Re: to po co tyle tych jajek jesz? 12.05.10, 19:23 > JAJĄ MÓWIMY STANOWCZE NIE:) Czas najwyższy, bo ograniczenie ilości jajek to była jedna z pierwszych rad, jakie dostałaś na tym forum. Szkoda, ze ich nie słuchasz... I na tej diecie wbrew pozorom nie je się wyłącznie słodyczy i naleśników, od tego nie schudniesz- musisz jeść białko i proteiny, najlepiej z mięsa i ryb. No ale to już tez Ci pisano... Link Zgłoś
donnaanna Re: morlinki? 12.05.10, 17:27 ;-) to byl tylko przyklad, nie pamietam dokladnego skladu parowek ogladanych miesic temu :-( Link Zgłoś
madziuniam78 Re: morlinki? 12.05.10, 17:26 misia_2000 napisała: > Dziewczyny czy jadacie na diecie paróweczki drobiowe chude nazywaja > sie morlinki????:) ja dzis kupiłam i sa pyszne tylko czy mozna???. Takie one chude jak i ja;) Chetnie bym zjadla ale wiadomo powszechnie ,ze parówy to syf najgorszy. Link Zgłoś
e.i.t.h.e.l Re: morlinki? 12.05.10, 18:32 Zawartość czysto drobiowego mięsa w parówkach jest niewielka. Przecież tam wrzuca się wszelkie niewykorzystane resztki, chociażby skórę z kurczaka, której przecież nie wolno... Link Zgłoś