Dodaj do ulubionych

nabiał contra mięso

07.07.10, 13:48
Czy jest jakaś reguła, co lepiej jeść? Ja jem więcej nabiału, a na forum kilka
razy otarłam się o stwierdzenie, że nabiał jest bee
Obserwuj wątek
    • slimakpokazrogi Re: nabiał contra mięso 07.07.10, 14:02
      nabiał nie jest be, jednak zawiera węglowodany. A mięso węglowodanów
      nie ma wcale. Dlatego lepiej jeść więcej mięsa a mnie nabiału.
      Jednak nie dajmy sie zwariować, ja uważam , ze na tej diecie ważne
      jest dobre samopoczucie i to, ze jemy to, co lubimy, więc jeśli jesz
      więcej nabiału, a waga spada zgodnie z Twoimi oczekiwaniami, to nie
      musisz nic zmieniać.
    • mamalideczki Re: nabiał contra mięso 07.07.10, 14:04
      Warto łączyć, żeby zachować równowagę kwasowo-zasadową organizmu. Mięsa i ryby
      zakwaszają organizm, natomiast nabiał ma właściwości alkalizujące.
    • madziowy1 Re: nabiał contra mięso 07.07.10, 14:38
      nabiał nie jest bleee
      należy tylko obserwować swój organizm i proces chudnięcia.
      Ja np. jak za dużo zjem serkówi wypiję kefirów i jogurtów to mam
      mega ból żołka :(
      a po drugie jak jem więcej cycków kurzych to szybciej chudnę....
      tak więc jakoś staram się godzić to co lubię ( jogurty) z tym co
      przyspiesza ( cycki) :)
      • anula86anula Jakie mięsko??? 07.11.10, 12:17
        Jakie miesko jecie? Oprócz piersi z kurczaka i idnyka oczywiście - bo cycki wszystkie chyba jemy na okrągło ;) Które mięsko jest jeszcze najbardziej dukanowe (maxi-białkowe i mini-tłuszczowe) i do tego przystępne cenowo??? Potrzebuje jakieś odmiany i urozmaicenia :-)
        • lilka208 Re: Jakie mięsko??? 07.11.10, 13:23
          teraz jem wszystkie rodzaje ( chude) , wolowina ( lubie tatar,), wiadomo kurczak indyk,schabowe z grila lub folii
          • lilka208 Re: Jakie mięsko??? 07.11.10, 13:30
            powinno sie jesc nie tylko nabial i mieso ale tez ryby o ktorych ja ostatnio zapominam
          • attta do Lilki 208 07.11.10, 22:11
            Witam, Lilka napisałam do Ciebie na gazetowy, jeśli możesz zajrzyj i odpowiedz.
            Pozdrawiam
        • madzioreck Re: Jakie mięsko??? 07.11.10, 14:57
          Ja jem w sumie mało cycków, zkurczaka najczęściej jem ćwiartki, czyli uda z podudziami, z indyka też udo. No i wołownkę, chociaż jak mi się nie chce mielić mięsa i chce kupić gotowe mielone, to czasem dorwę chude wieprzowe mielone - w lidlu jest takie 7% tłuszczu.
    • elrosa Re: nabiał contra mięso 07.11.10, 15:11
      Ja też zjadam więcej ćwiartek z kurczaka, niż piersi. Przy cyckach bym chyba zbankrutowała :D

Z doświadczenia: im więcej nabiału typu jogurty, serki homogenizowane, tym wolniejszy spadek. Przy serkach wiejskich i twarogach bywało u mnie różnie, czasem miałam po nich wahnięcia w górę, czasem w dół. Przypuszczam, że to zależy od organizmu, musisz sama przetestować.
      • piergiorgio Re: nabiał contra mięso 07.11.10, 15:15
        Elrosa, jaki piękny suwaczek! to ja będę jadła to co Ty ;) :D:D
      • rozmalinka Re: nabiał contra mięso 07.11.10, 15:30
        Elrosa, kiedy rozpoczęłaś dietę?
    • madzioreck Re: nabiał contra mięso 07.11.10, 16:29
      Reguła jest taka, że jemy produkty, które mają jak najwięcej białka, a jak najmniej węgli. Czyli w mięsie jest więcej białka. Soro pewnie zależy od organizmu - w mojej diecie przeważał nabiał, być moze, gdyby przeważało mięso, schudłabym jeszcze szybciej, nie wiem. Musisz zobaczyć, jak będzie.

Dukan od 06-04-2010
      [url=http://straznik.dieta.pl/][img]https://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=74634bbb6f9684460.png[/img][/url]
    • dorak8 Re: nabiał contra mięso 07.11.10, 22:17
      Ja jem najwięcej ćwiartek. Cycki za drogie, od swięta kupuję filet z indyka.
      Ćwiartki generalnie jem z przyprawionej wody. Żeby pozbyć się tłuszczu czasami gotuję dwa razy: pierwszą wodę wylewam a dopiero drugą przyprawiam. Ale ostatnio rzuciłam pokawałkowane ćwiartki na patelnie teflonową i zobaczyłam ile z nich tłuszczu wyciekło. Byłam zdruzgotana! ;)
      W zamrażalniku czeka na mnie kilogram filetów z mintaja. To to jest dopiero chuda rybka! Smaczna i tania na dodatek. :)

Jak jem nabiału za dużo to mam przestoje. Szczególnie jak wieczorem się najem. Na wieczó najlepsze mięso.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka