66doris 20.07.10, 21:09 Co myślicie o jogurtach Jogobella Light. Na opakowaniu jest napisane, że słodzone są aspartamem, ale cukier też (chyba w owocach). Czy myślicie, że można je jeść w II fazie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
dorota-on-line Re: jogurty Jogobella Light 20.07.10, 22:33 dukan pozwala jogurty light nawet 2 dziennie.my je jemy. ja nawet w pierwszej fazie. ale raczej nie za często. traktuje je jako cos "awaryjnego" jak mnie bierze głód i nie mam nic gotowego do jedzenia. i zawsze mam w zapasie w pracy na napady głodu. wogóle to one są pyszne choc mało rodzai. ale smakuja jak te "nafaszerowane" owocami... Link Zgłoś
pietnacha40 Re: jogurty Jogobella Light 20.07.10, 22:39 ja je jadłam zimą,ale zastanawiam się,czy na ten moment nie lepiej jogurt light bez cukru i kilka świeżych owoców domiksować ? Link Zgłoś
aga_piet Re: jogurty Jogobella Light 20.07.10, 22:57 Generalnie to Dukan pozwala na jogurty light z pulpą owocową. Myślę, że w takiej pulpie jest mniej owoca niż w zwykłym owocu, a tych są w jogobelli duże kawałki ;) Ja je jem mimo sporej ilości węgli (proporcje). Z początku nieśmiało, teraz częściej - zaspokajają moje niezdrowe żądze. Link Zgłoś
d_dora Re: jogurty Jogobella Light 20.07.10, 23:07 ale przecież jogobella light ma dosyć dobre proporcje.bo juz zwykła jogobella to odpada. Link Zgłoś
polka_80 Re: jogurty Jogobella Light 20.07.10, 23:19 przyznam, że jadam od czasu do czasu swoją drogą drogie cholerstwo i przeważnie biorę coś tańszego Link Zgłoś
muza24 Re: jogurty Jogobella Light 21.07.10, 20:23 To moje początki na Dukanie. Ale wiem, że najbardziej brakowało mi będzie owoców. I jogurty owocowe "light" to dla mnie wybawienie. Narazie natknęłam się tylko na jogobellę. PYCHA :). Ale dzisiaj nabyłam drogą kupna wspomniany powyżej JOVI - jeszcze lepiej bo to jogurt PITNY, ma mniej tłuszczu niż jogobella. A także znalazłam gdzieś na półce jogurt OSM Sanok. Jak już skonsumuję to dam znać czy smaczne. Pozdrawiam Link Zgłoś
mia44 Re: jogurty Jogobella Light 21.07.10, 21:01 Sanok też raczej do picia. Ja jeszcze kupuję kefir Jovi 0%. Link Zgłoś
66doris Re: jogurty Jogobella Light 21.07.10, 22:20 Ale czy ten Jovi i Sanok są owocowe? Bo, szczerze mówiąc, na jogurty naturalne 0% już pomału nie mogę patrzeć. Jogobellę light mieszam sobie z serkiem homog.Maćkowy 0% - wtedy jest bardziej pożywne i mniej słodkie. Link Zgłoś
muza24 Re: jogurty Jogobella Light 21.07.10, 22:31 tak, one są owocowe. ale tak czytam: - z sanoka: białko 4 g, węgle 6 g, tłuszcz 0,1 g. - jovi: białko 4,7 g., węgle 7,9 g., tłuszcz 0,5 g. To chyba za dużo tych węgli... dobrze myślę? Link Zgłoś
aga_piet Re: jogurty Jogobella Light 21.07.10, 22:47 Nie wiem jak jogurty Jovi 0% ale kefiry na bank są słodzone cukrem. Jogobella light jest słodzona słodzikiem i to jest podstawowa różnica, mająca zapewne spory wpływ na wartości. Link Zgłoś
mia44 Re: jogurty Jogobella Light 27.07.10, 11:53 Są owocowe i dostępne w realu jakby ktoś poszukiwał. Duży sanok mam na dwa razy. Link Zgłoś
aga_piet Re: jogurty Jogobella Light 26.07.10, 22:48 O ranyyy... pojawiły się dziś nowe smaki Jogobelli light! Wprawdzie nie są nowe dla "zwykłej" Jogobelli ale... Po raz pierwszy zobaczyłam dziś brzoskwinię, owoce leśne, ananasa i pannęcottę truskawkową. Może ktoś spotkał wcześniej, ja jednak w mojej mieścinie - dopiero dziś :) Link Zgłoś
madziowy1 Re: jogurty Jogobella Light 27.07.10, 07:20 no i ja jem :) uwielbiam pannacotę z jagodami.... a i jest jeszcze jabłko i cynamon tez light :) mniam mniam jem je prawie codziennie i chudnę :) Link Zgłoś
sloneczkoasia Re: jogurty Jogobella Light 27.07.10, 08:10 czasem, ale rzadko jadam jogobellę light z nich smakuje mi tylko: wiśniowa i jabłko z cynamonem chciałam zrobić deser (podany w naszych deserach) na bazie jogobelli. Do tego potrzeba jogobelli w dużym opakowaniu. Niestety spotkałam tylko: brzoskwiniową i truskawkową. I coć do tej pory w tradycyjnych jogurtach lubiłam też te smaki to w lightach dla mnie są bleee Czy któraś spotkała się z dużymi opakowaniami jogobelli light o smaku wiśni lub jabłka z cynamonem? Nie wiem czy zaciekle ich szukać czy jak już mnie najdzie na ten deser zrobić z 2-3 małych.... Link Zgłoś
niespiacamysza Re: jogurty Jogobella Light 30.07.10, 11:15 Słuchajcie... Jogurty Light smakowały mi troszkę mdło w porównaniu do tych zwykłych, które kiedyś jadłam, wiec wczoraj sięgnęłam po coś co jest moim odkryciem! Jogobella Light - Panna cotta z truskawkami, zakochałam się, jest pyszna, pyszna, pyszna, jakaś taka puddingowa!!!!!!!!!!!! Ratuje to znów na jakiś czas moją nudę jedzeniową :) Link Zgłoś
lili-2008 Re: jogurty Jogobella Light 30.07.10, 14:47 Panna cotta jagodowa jest fantastyczna. Dzisiaj wzięłam do pracy na przekąskę. Jovi już mi się przejadł:/ Nie widziałam nigdzie koło siebie panna cotty truskawkowej, ale na pewno kupię, jak znajdę:) Link Zgłoś
sloneczkoasia Re: jogurty Jogobella Light 30.07.10, 13:17 jadłam obie Panna Cotta i niestety żadna mi nie przypadła do gustu, a już w szczególności jagodowa, choć za tymi owocami akurat przepadam Link Zgłoś
lilka208 Re: jogurty Jogobella Light 30.07.10, 17:33 ile sztuk takich jogobelli można zjeśC będąc na 3 fazie , do tej pory będąc na dukanie nie jadłam ich albo 1 raz jakoś tak 'czy są ograniczenia? Link Zgłoś
lilka208 Re: jogurty Jogobella Light 01.08.10, 15:08 jadłam wczoraj te panna cotta jagodowe nie popatrzyłam na skład bo piszecie że jecie no to są chyba w porządku a tu dziś zakupiłam truskawkowe i wcinam a tu przy drugiej patrze na skład a tu 16,5 węgli nie za dużo/ białka tylko 3,5 a tłuszczu 2,5 truskawkowa pyszna jagodowa taka sobie:) Link Zgłoś
mia44 Re: jogurty Jogobella Light 01.08.10, 22:27 Nic lepszego nie znalazłam. Niby za dużo, ale co robić. Przecież coś trzeba jeść a przesyt mam naturalnymi już wielki. Link Zgłoś
lili-2008 Re: jogurty Jogobella Light 01.08.10, 22:58 Jovi mają mniej węgli. Dukan pozwala na jogobellę light, więc chyba nie ma się czym martwić;) Link Zgłoś
niespiacamysza Re: jogurty Jogobella Light 02.08.10, 11:26 Ale jest Pana Cotta zwykła i jest tez LIGHT. To ważne by brać tą LIGHT :) Link Zgłoś
niespiacamysza Re: jogurty Jogobella Light 02.08.10, 11:28 Lilka, Nie wiem ile na III fazie, ale na II nie więcej niż 2 dziennie :) Link Zgłoś
lupa_87 Re: jogurty Jogobella Light 11.08.10, 15:11 A tą jogobelle light - można wsunąć jedną dziennie w I fazie? Link Zgłoś
surita Re: jogurty Jogobella Light 11.08.10, 15:17 Cytuję za Dukanem: "Chudy nabiał o smaku owocowym, lecz bez zawartości cukru. Dopuszczalny w pierwszej fazie, ale lepiej go unikać. W fazie uderzeniowej nie powinno się go jeść, lecz na jeden lub dwa jogurty można sobie w ostateczności pozwolić". Tyle Dukan, zdecyduj sama :) Może dla lepszego efektu uderzeniówki do zwykłego serka homo dolej sobie kilka kropel aromatu, np. kokosowego albo wiśniowego? Wtedy można do woli. Link Zgłoś
lilka208 Re: jogurty Jogobella Light 11.08.10, 15:36 w czasie 1 fazy -najlepiej czyste proteiny ( ja tak stosowałam) trwa zaledwie parę dni wiec wytrzymasz bez dodatków :) Link Zgłoś
slimakpokazrogi Re: jogurty Jogobella Light 11.08.10, 16:39 lupa - jak już musisz... lepiej jogobellę niż czekoladę... ale ja bym nie jadła, tak samo w II fazie - tylko w dni warzywne, czyli wtedy, kiedy jemy węglowodany. Link Zgłoś