Dodaj do ulubionych

niskie leukocyty

21.07.10, 13:58
Byłam na diecie Dukana od 29 maja do wczoraj. Postanowiłam na razie z nią przystopować.
Leukocyty tydzień temu miałam 3,4 a w w tym tygodniu 3,2 podczas gdy norma była 4-10 :(
Niestety nie robiłam badań przed dieta ale w 2008r miałam ponad 5.
Czy ktoś z Was też miał kłopoty z niskimi leukocytami?
Dostałam skierowanie do hematologi :(
Obserwuj wątek
    • free_nutka Re: niskie leukocyty 21.07.10, 15:33
      Jestem na diecie 3 miesiące, obecnie w III fazie.Badania robiłam po dwóch
      tygodniach po rozpoczęciu Dukana, a potem kolejne po 6 tygodniach. W pierwszym
      badaniu leukocyty 5,5, w drugim 4,3 czyli w dolnej krawędzi normy. Myślałam,że
      to zbieg okoliczności i nie wiązałam z dietą. Chyba za jakiś czas powtórzę i
      zobaczę jak jest teraz.
      • c_x_v Re: niskie leukocyty 23.07.10, 21:54
        free_nutka napisała:
        > Chyba za jakiś czas powtórzę i zobaczę jak jest teraz.

Daj znać jak będziesz miała wyniki :)

Ja w ciągu dwóch dni utyłam już 2 kg ;( I to nie jest tak że rzuciłam się
        najedzenie jak dziecko z Somalii. Staram się jeść rozsądnie. Jedyne ustępstwo to
        chleb razowy na śniadanie, owoce i warzywa, sok warzywny i marchewkowy. Wczoraj
        zjadłam lody i to chyba tyle mojej rozpusty... a to co traciłam tak długo wraca
        tak szybko ;(
    • blizniakimg Re: niskie leukocyty 24.07.10, 06:38
      Poczytajacie sobie i idzicie do lekarza
      mediweb.pl/medicaltest/wyswietl.php?id=153
      • c_x_v Re: niskie leukocyty 24.07.10, 09:42
        To co tam pisze już wiedziałam i wiedziałam również że muszę iść do lekarza...
        Tylko zamiast się martwić od razu najgorszym próbowałam się dowiedzieć czy u
        kogoś działo się podobnie.
    • c_x_v Re: niskie leukocyty 09.08.10, 13:46
      Zrobiłam badania krwi w zeszłym tygodniu i już wszystko OK :D:D:D Nie wiem jak z
      nerkami, ale to się okaże za tydzień.
      Przy takim natłoku informacji jaka ta dieta jest super, ważne aby też wiedzieć
      że niesie z sobą zagrożenia. A te jak się okazuje pojawiły się nie tylko u mnie.
      • lilka208 Re: niskie leukocyty 01.09.10, 14:04
        wyszły mi troche niskie leukocyty i mam powtorzyc badanie na nie za miesiac. a
        reszta wyników super
        • lilka208 Re: niskie leukocyty 01.09.10, 14:14
          2 miesiące temu mialam bardzo dobre
      • lilka208 Re: niskie leukocyty 01.09.10, 14:34
        a bralas jakies witaminy albo cos na podniesienie leukocytow?
        • lilka208 Re: niskie leukocyty 02.09.10, 09:43
          dziewczyny powiedzcie mi prosze czy bardzo spadły mi te leukocyty? mam 3.5 a
          norma jest 3.8-10. powiedzziala mi lekaraka ze czesto moze byc pomyłka i
          dlatego kazala mi zrobic powtorke z a miesiać ale nic mi nie przepisala na to
          • a.agena Re: niskie leukocyty 02.09.10, 11:11
            lilka208 napisała:

> dziewczyny powiedzcie mi prosze czy bardzo spadły mi te leukocyty? mam 3.5 a
            > norma jest 3.8-10. powiedzziala mi lekaraka ze czesto moze byc pomyłka i
            > dlatego kazala mi zrobic powtorke z a miesiać ale nic mi nie przepisala na to

www.forumpediatryczne.pl/specjalista/ep,264,Morfologia%20krwi%20obwodowej%20–%20leukopenia
            BTW przepraszam za niedyskretne pytanie: Lilko, ile masz lat?

a.a
            • lilka208 Re: niskie leukocyty 02.09.10, 14:03
              3 miesiace temu równe robiłam i miałam leukocyty 5.200 a teraz 3.500. własnie
              minęło mi 40.... hmmm
              • lilka208 Re: niskie leukocyty 02.09.10, 14:40
                :) mialo byc minęło 45 ,,, hmmm :)
    • majsik1201 Re: niskie leukocyty 18.10.10, 13:20
      U mnie tez niskie leukocyty, 3,5 ;(
    • asfo Re: niskie leukocyty 18.10.10, 13:41
      Z tego co jest napisane na tych stronach wynika, że niski poziom leukocytów może powstać w wyniku przewlekłego niedożywienia.

Odchudzanie jest stanem przewlekłego niedożywienia.
      • lilka208 Re: niskie leukocyty 18.10.10, 14:09
        tak lekarz mi powiedzial ze niskie leukocyty moga byc powodem niedożywienia, nawet stresu,tez mialam 3,5 a za miesiac skoczyly mi na 4,5 ,na pewno nie jest to spowodowane diet a dukana ale po prostu odchudzaniem się
        • asfo Re: niskie leukocyty 18.10.10, 16:29
          To mnie utwierdza w przekonaniu że pora na 3 fazę. Zauważyłam że tej jesieni wyjątkowo często łapię katarki i nie chcą mi one szybko przechodzić.
          • kas-ikc Re: niskie leukocyty 18.10.10, 17:42
            Hej! Zdziwiłam się - u mnie leukocyty jeszcze w normie, ale blisko dolnej granicy, za to inne wyniki - szkoda mówić ... Więcej o tym tu: forum.gazeta.pl/forum/w,95274,112645466,112645466,zagrozenia_na_dukanie.html
            • corelll Re: niskie leukocyty 11.02.11, 21:43
              ja mam leukopenie, cholera moze ja nie powinnam stosowac tej diety
              a dzisiaj byłam u lekarki i zapomniałam jej o tym powiedziec/przypomniec:(((((((((((
    • corelll Re: niskie leukocyty 13.02.11, 20:39
      witjcie
      przeczytałam ze leukopenia (czyli niski poziom białych krwinek) moze wynikac/pogłebiac sie przy diecie ubogiej w tłuszcz...czyli mogłam sobie zaszkodzic...
      dzieki za ten wątek, otworzył mi oczy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka