51pdeta 25.07.10, 21:22 Jak to jest z marchewką w 2 fazie ?Można jeść gotowaną ,bo moja siostra jest na Montigniaku i tam nie wolno jeść gotowanej bo wysoki skok glukozy w organizmie ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
madzioreck Re: Marchewka ! 25.07.10, 23:12 Faktycznie gotowanie sprawia, że IG marchewki rośnie, ale jeśli nie stanowi ona podstawy każdego posiłku na PW i ładnie się chudnie, to można trochę zjeść :) Link Zgłoś
dolivka Re: Marchewka ! 26.07.10, 10:42 Myślę, że można, ale nie do każdego posiłku. Zresztą gotowanej marchewki chyba nie da się dużo zjeść:P Link Zgłoś
sloneczkoasia Re: Marchewka ! 26.07.10, 10:46 jak to się nie da dużo zjeść gotowanej marchewki ;) ... powiedziałyby Ci karmiące mamuśki, które musiały mocno ograniczyc swoje menu ze względu na alergie i kolki malucha ;) można jeść, ale w ograniczonych ilościach i nie do każdego posiłku Link Zgłoś
dolivka Re: Marchewka ! 26.07.10, 12:06 Moja młoda na szczęście nie miała alergii i kolek, więc co ja wiem o macierzyństwie hehe;):P A marchewkę w dużych ilościach to jadłam jedynie duszoną z żeberkami i groszkiem, co teraz jest niemożliwe. A za zupowymi marchewkami nigdy nie przepadałam i moja córka też to ma we krwi, je tylko marchewkę, jak powiem, że to papryka np. w rosołku :):):) Link Zgłoś
sloneczkoasia Re: Marchewka ! 26.07.10, 13:06 właśnie tej "diecie matki karmiacej" zawdzięczam to, że po ciąży moja waga bardzo szybko wracała do wagi sprzed niej :) dopiero po zakończeniu karmienia przybyło mi tu i tam :( Link Zgłoś
madzioreck Re: Marchewka ! 26.07.10, 22:52 Jak to się nie da... szczególnie takiej, co poleżała w rosołku albo pomidorowej, mniam :) Link Zgłoś