magdziorek84 Re: winerki cielęce 02.08.10, 12:57 Cześć Aśka!:) No wiesz...:> Myślę, że nie są:P Nie widomo co tam mielą. Chyba, że masz skład i wartości odżywcze i stwierdzisz, że ok. Link Zgłoś
asica_l Re: winerki cielęce 02.08.10, 13:29 cześć Magda:) To ładnie bo ja dziś zjadłam dwie na śniadanko:( eh.... Link Zgłoś
pietnacha40 Re: winerki cielęce 02.08.10, 16:06 takie trochę parówki :D sprawdz skład - prawdopodobnie w składzie jest tylko dodatek cielęciny,a reszta ,jak to w parówkach - śmieci. Link Zgłoś
kk345 Re: winerki cielęce 02.08.10, 16:17 > reszta ,jak to w parówkach - śmieci Pies zmielony razem z budą:) Link Zgłoś
pietnacha40 Re: winerki cielęce 02.08.10, 19:33 :D stare ale jare. Ostatnio sobie nawet wspominkowo zapuściłam. Link Zgłoś
magdziorek84 Re: winerki cielęce 02.08.10, 20:19 kk345 napisała: > > reszta ,jak to w parówkach - śmieci > Pies zmielony razem z budą:) i łańcuchem:P Link Zgłoś
mavika7 Re: winerki cielęce 03.08.10, 14:18 za www.rolmies.pl/produkt.html Winerki - rodzaj serdelek czy parówek, jasna wiśnia wpadajaca w złoto-żółtą barwę, w jelitach cienkich warchlaczankach czy baranich o długości 10 cm. Konsystencja dość zwarta, soczysta i krucha. Surowce wykorzystywane do wytwarzania produktu: mięso cielęce wyżyłowane i tłusta wieprzowina. Metoda produkcji: Do produkcji winerek używa się jedną część cielęciny i drugą równą część tłustej wieprzowiny by nadać masę soczystości. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodając zimnej wody, mieszamy do dobrze związanej masy. Wiec raczej nie bardzo... Link Zgłoś