soulflygirl
02.09.10, 20:48
Dziewczyny od 11 sierpnia jestem na Dukanie, jak dotąd -7kg mniej. Na diecie czuję się świetnie,
mam mnóstwo energii, no jedynie cóś mnie pobolewało w okolicy lędźwiowej po lewej stronie -
myślalam kręgosłup. Przed rozpoczęciem diety zrobiłam kompleksowe badania morfologia i mocz -
były WZOROWE. Dzisiaj odebrałam wyniki kontrolne. MOCZ - TRAGEDIA. Mam mnóstwo KETONÓW
co świadczy o zakwaszeniu organizmu ale co gorsze mam krwinkomocz : w moczu pojawiły się
bardzo liczne Erytrocyty, czyli krwinki czerwone (norma to 0-3) ja mam 150!Dostałam skierowanie
na USG jamy brzusznej w celu zbadania dokładniejszego nerek. Jestem podłamana i nie wiem jak z
dnia na dzień, tak nagle zrezygnować z Dukana....boję się efektu jojo w takim wypadku, ale też
boję się o to czy dalsze stosowanie diety nie zaszkodzi moim nerkom, które jak się okazało nie
poradziły sobie z nadmiarem białka... Lekarz nie wypowiedział się jednoznacznie na ten
temat...Najbardziej szokujący jest dla mnie fakt w jak krótkim czasie doszło do tak poważnego
pogorszenia ...jestem podłamana... nie wiem co dalej