Dodaj do ulubionych

słodycze dukanowe

05.09.10, 22:16
qrcze, nie wiem ale jakoś boję się jeść tych słodyczy z linków:/. Zrobiłam
dziś drożdżówki otrębowe z serem, wyszły cudne. Zrobiłam nutellę, wyszła
boska........a teraz mam wyrzuty sumienia:(((( i w sumie już boję się
porannego stawania na wadze.....
Czy u was te słodycze nie zaburzają tracenia wagi?

iza
Obserwuj wątek
    • mercy2 Re: słodycze dukanowe 05.09.10, 22:19
      nie :D

tylko mi ta nutella nie wychodzi :( ale uwielbiam mleko w proszku, więc mi pasuje cokolwiek z tego
      wyjdzie ;)
      • iberka Re: słodycze dukanowe 05.09.10, 22:57
        mnie wyszła...chyba, pierwszy raz robiłam ale utarłam żółtko ze słodzikiem; utarłam mleko w proszku
        z mlekiem płynnym i dopiero mieszałam. Wyszlo gładkie, pyyyszne i normalnie nie wierzę, że jutro
        będzie ok ;)

iza
        • magdziorek84 Re: słodycze dukanowe 05.09.10, 23:15
          iberka napisała:

> mnie wyszła...chyba, pierwszy raz robiłam ale utarłam żółtko ze słodzikiem; uta
          > rłam mleko w proszku
          > z mlekiem płynnym i dopiero mieszałam. Wyszlo gładkie, pyyyszne i normalnie nie
          > wierzę, że jutro
          > będzie ok ;)
          >
          > iza
          Moja żadnego jutra nie wytrzymuje. A mleko w proszku mogłabym na raz wsypać sobie do ust:D
      • elrosa Re: słodycze dukanowe 05.09.10, 23:18
        Jeśli chodzi o "krupy" z granulowanego mleka w proszku, to można te granulki wrzucić do młynka i
        wyjąć w postaci pudru ;)
        Generalnie, jeśli chodzi o dukanowe słodycze - są OK, o ile nie przekracza się ilości dozwolonych
        produktów (1 łyżeczka kakao dziennie, 1 łyżka skrobi, mleka w proszku tyle, ile potrzeba do
        zrobienia szklanki mleka... itp., itd.). Ostatnio wieczorami wciągam sernik, a rano odnotowuję
        motywujące spadki :D
    • magdziorek84 Re: słodycze dukanowe 05.09.10, 23:14
      Jedz do woli!:)
      Ja prawie codziennie jem naleśniki z serkiem homo, z dużą ilością słodzika:D Jak dopadnę gdzieś Lifta
      to galaretkę robię, i nutelle codziennie. I wogóle nadużywam słodzika. Ale żyję:P
    • mess8385 Re: słodycze dukanowe 06.09.10, 07:11
      My jemy słodycze od początku: serniki, pierniki, mufinki, kremy, ciasto rabarbarowe a wynik jak na
      suwaczku więc nie jest źle, po to one są żeby jeść więc smacznego!!!:) Ale szczerze przyznam że
      na początku też nie mogło to do nas dojść że mogę "bezkarnie" zajadać się sernikiem np, jak widac
      można więc naprawdę Twoje obawy są niepotrzebne:) Wiadomo że nie chodzi o to (tak mi się
      zdaje) żeby na raz pochłonąc nutelle, blachę sernika i piernika, ale porządny kawał np na deser tylko
      dobrze robi-i dla smaku i dla psychiki
      • lilka208 Re: słodycze dukanowe 06.09.10, 08:26
        temu one nazywaja si edukanowe ze można je jesc. smacznego :)zsx
      • lilka208 Re: słodycze dukanowe 06.09.10, 08:28
        dukanowe* mialo być ale kot mi przelecial pzrez klawiature i ,,,:)
    • iberka zjadłam...... 06.09.10, 09:22
      i dziś rano bałam się wejśc na wagę no ale pokazała 100g mniej....chyba ,że inaczej stanę, to
      pozostała na poziomie z niedzieli. Ta moja waga to w ogóle śmieszna, bo trzeba na niej okrakiem
      stać coby uda się nie stykały ;PPPPPPPPPPPPPPPPPP. Dziś muszę zjeść sernik, bo ten razem z
      szarlotką ( czekam z utęsknieniem) jest moim rarytasem, który mogłabym dzień w dzień zjadać ;)

iza
      • mercy2 mess 06.09.10, 10:16
        podlinkujesz tę Wuzetkę. Wyszukiwarka mi nie pokazuje tego cuda :(
        • sloneczkoasia Re: mess 06.09.10, 10:38
          tu link do dietetycznej wz-ki
          kayenn-gotuje.blog.onet.pl/Dietetyczna-Wuzetka,2,ID407592613,n
          • mercy2 Re: mess 06.09.10, 11:32
            Dzięki :)
            • lilka208 Re: mess 06.09.10, 13:24
              w sumie w tych słodkościach sa same rzeczy dozwolone, ser,slodzik,otreby,jajka,joguty naturalne,,mazeina lub maka kukurydziana ,tyle ze to wszystko polaczymy i mamy takie cuda :) smacznego .jutro robie w_zke
              • lou_lou_72 Re: mess 06.09.10, 13:38
                Ja tam nie wiem, jak te inne cuda,
                bo ja sernikowa jestem :)
                Na sernikach zawsze najwięcej chudłam.
                • iberka dzień extremalny 06.09.10, 14:49
                  niech mnie ktoś zniewoli ;P, bo już zjadłam dziś nutellę i calutki sernik cytrynowy ( w przepisie mąka dałam skrobię). Bosze, od wczoraj nic mi się nie chce tylko słodkie :///////////////

iza
    • iberka dzień kolejny 07.09.10, 12:49
      po tym jak wczoraj zjadłam caaaały sernik cytrynowy i nutellę dziś mam -800g !!! toż to cud, wieczorem robię sernik na jutro ;)

iza
    • mama-ola Re: słodycze dukanowe 07.09.10, 13:10
      > Czy u was te słodycze nie zaburzają tracenia wagi?

Nie zaburzają! Od kiedy nie jem mięsa, to u mnie dzień proteinowy jest dniem słodkim. Na obiad np. pół blachy sernika. A na kolację ubite białko ze słodzikiem + ubite żółtko + nutelka dukanowska. Słodkość popchana słodkością. A nazajutrz kilogram mniej. Ważę nieprzyzwoicie mało, a nutelkę na mleku w proszku wcinam codziennie :)
      • lilka208 Re: słodycze dukanowe 07.09.10, 13:19
        dla mnie ta pianka z mikrofali jest super, dzis zrobilam po raz 1 i naprwde 5 minut i jakby murzunek gotowy,mozna kroic jak normalnego murzynka:) można dac przyprawę piernikowa i jest jakby piernik pycha-zajebisty szybki deserk:)
        • magdula602 Re: słodycze dukanowe 07.09.10, 13:30
          wiecie co baaardzo przyjemnie czyta się ten wątek !
          Od kiedy można wcinać te pyszności o których piszecie??? ja też lubię serniczek więc też pewnie spróbuje go przyrządzić:)
          • lilka208 Re: słodycze dukanowe 07.09.10, 13:31
            od początku diety mozna wcinać:)
            • magdula602 Re: słodycze dukanowe 07.09.10, 13:51
              aż ślinka cieknie....... mniam
              coś sobie przyrządze nawet fajnie teraz takie smutne dni a teraz tylko szukam nowych przepisow pichcę więc jest wesoło :) coraz bardziej podoba mi się to wszystko to dietowanie tak nigdy nie czułam się na diecie z taką ochotą nie stałm przy kuchni!!!
            • iberka od początku? 07.09.10, 13:53
              akurat sernik cytrynowy ma w skłdzie skrobię więc od fazy II z tego co wiem ale jest tez taki bez skrobii i ten jadłam na FI będąc :)

iza
      • a.agena Re: słodycze dukanowe 07.09.10, 13:50
        mama-ola napisała:

> Od kiedy nie jem mięsa, to u mnie dzień proteinowy jest dniem słodkim.
        > Na obiad np. pół blachy sernika. A na kolację ubite białko ze słodzikiem
        > + ubite żółtko + nutelka dukanowska. Słodkość popchana słodkością. A nazajutrz
        > kilogram mniej. Ważę nieprzyzwoicie mało, a nutelkę na mleku w proszku wcinam
        > codziennie :)

Odkąd związana jestem kontraktem z Dukanem w zakresie realizacji proteinowego czwartku coraz bardziej zmierzam w podobnym, jak Twój, kierunku. To jest: micha twarogu na śniadanie, pół sernika do obiadu i pojemnik serka homo z cynamonem, kakao i słodzikiem na kolację. Myślę, iż protoczwartek ma szansę stania się dniem prawdziwie słodkiego obżarstwa.

a.a
        • lilka208 Re: słodycze dukanowe 07.09.10, 13:55
          ja tez na ten czwartek proteinowy szykuje sie na wiekszosc nabialowych produktow, bo miecho mi brzydnie< jeszcze jak jest gdzies ukryte:) (np, gołąbki,czy w bigosie,itp to zjem ale samo juz mnie ..brrrr:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka