Dodaj do ulubionych

ile jeśc?

IP: *.elblag.vectranet.pl 16.10.10, 20:39
witam wszystkich, czytam i czytam i pełna jestem podziwu dla odchudzających się.
Mam pytanko, nie odchudzam się, ale też wolalabym nie przytyc. Moja siostra twierdzi, ze za dużo jem. Chciałabym spytac Was o zdanie. Mój dzisiejszy jadlospis:
1. twarożek ok150g
herbata
2. 3 mandarynki
3. leczo z 2 małych cebulek, 1 pomidora, 1 papryki
4. nektarynka
5. mala miseczka gotowanego bobu
6. 2 pomidory
więcej juz dziś jeśc nie bedę
Obserwuj wątek
    • Gość: petronela Re: ile jeśc? IP: *.elblag.vectranet.pl 16.10.10, 20:39
      a gdzieś mi się zapodziała kawa z mlekiem i 1 łyżeczką cukru
    • Gość: bk Re: ile jeśc? IP: 89.211.242.* 17.10.10, 03:13
      boże, kto wymyśla te diety? zabawa zdrowiem,lepiej poradź się eksperta
      • Gość: petronela Re: ile jeśc? IP: *.elblag.vectranet.pl 17.10.10, 11:40
        to nie żadna dieta,nie odchudzam się, niepotrzebna mi rada eksperta- ja tak najzwyczajniej w świecie jem. Pytam tylko czy wg Was to dużo?
        • tamaryszek44 Re: ile jeśc? 19.10.10, 10:25
          Stanowczo za mało.
    • emilia.gnybek-ciosek Re: ile jeśc? 20.10.10, 16:23
      Jest to stanowczo za mało. Przede wszystkim w diecie brak produktów pełnoziarnistych, które powinny być podstawą menu, które dostarcza węglowodanów złożonych, witamin z grupy B, składników mineralnych jak magnez, cynk, błonnika. Zbyt mało w niej nabiału, brak mięsa, ryb, mało warzyw. Najwięcej widnieje owoców, które są źródłem cukrów prostych. Po zjedzeniu ich więc szybko pojawia się ponownie uczucie głodu. Proponuję zmodyfikować nieco menu:

> 1. twarożek ok150g
      > herbata

Dodać do niego 2 kromki pełnoziarnistego chleba oraz dodatek warzywny jak pomidor, papryka, sałata, ogórek.

> 2. 3 mandarynki

Do mandarynek dodać nieco jogurtu, otrąb, musli.

> 3. leczo z 2 małych cebulek, 1 pomidora, 1 papryki

Dodatkowo warto wprowadzić kawałek mięsa np. pierś z kurczaka pokrojona w kostkę oraz dodatek skrobiowy jak kasza, ryż brązowy.

> 4. nektarynka

Taka przekąska może pozostać.

> 5. mala miseczka gotowanego bobu
      > 6. 2 pomidory

Połączyć to razem i zjeść wraz z pełnoziarnistym pieczywem.

Takie menu byłoby już odpowiednie i zawierałoby wszystkie grupy produktów spożywczych.
    • ineczka90 Re: ile jeśc? 09.11.10, 20:15
      Jesz zróżnicowane i zdrowe posiłki, moim zdaniem nie jest to za dużo, zwłaszcza, że dzień zakończyłaś warzywami, a to duży plus ;)
    • anthonyzimmer Re: ile jeśc? 12.11.10, 13:37
      Bez urazy, ale jeśli Ty tak jesz i Twoja siostra mówi, że to dużo to aż boję się pomyśleć co i ile je Twoja siostra. Dla mnie to Ty się głodzisz. Ale oczywiście to Twój wybór i mi nic do tego. Pozdrawiam Cię serdecznie :)
      balast.blox.pl/html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka