voxave 20.10.10, 07:58 nigdy nie korzystam z gotowych przetworzonych produktów---nie wiem co to jest zottarellka a potrzebna mi do skubańców teściowej----pomóżcie Link Zgłoś Obserwuj wątek
dolmadakia Re: co to zottarella 20.10.10, 08:15 Cos w rodzaju podrobionej mozzarelli.Chyba... Link Zgłoś
anja_maciejka Re: co to zottarella 20.10.10, 08:49 Odtłuszczona mozzarella firmy Zott;) Ja robiłam skubańce bez niej-spokojnie możesz też-wyszły super. Link Zgłoś
nancy_callahan Re: co to zottarella 20.10.10, 09:27 Pozwolę sobie nieśmiało zapytać - a co to są skubańce? bo nazwa brzmi intrygująco:) Link Zgłoś
anja_maciejka Re: co to zottarella 20.10.10, 11:41 dukan.blox.pl/2010/04/Skubance-Tesciowej.html I przepis i cały blog-świetne. Bardzo często korzystam. Link Zgłoś
nomya Re: co to zottarella 20.10.10, 12:59 19% tłuszczu :/ www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Ser-Zottarella-Basilikum-Zott.html Link Zgłoś
mikra11 a ta? 20.10.10, 13:41 www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Ser-Zottarella-Light-Zott.html lub ta? www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Ser-Mozzarella-light-8-5-Linessa.html Link Zgłoś
mamalideczki Re: co to zottarella 20.10.10, 13:45 W kerfurze;) jest zottarella light, ma 7% tłuszczu a w netto jest mozarella light delucia i ma 10% tłuszczu. Przy ilości białka około 18-20% nie jest to źle Link Zgłoś
nomya Re: co to zottarella 20.10.10, 13:53 Hmmm, dla mnie to nadal nie ma nic wspólnego z dietą Dukana, ale myślę, że zjedzenie jej raz na ruski rok nie będzie wielkim grzechem ;) Link Zgłoś
lamia1981 Nowa daje głos:-) 20.10.10, 17:22 Korzystając z okazji ,witam się ;-) Oraz Was. A co do skubańców, to podzielę się z Wami świeżym doswiadczeniem: skubańce są pyszne nawet bez mozzarelli, a na pewno bardziej dukanowskie. Trudnosć może sprawic ich usmażenie bez tłuszczu, nawet na teflonie. Przypalaja się, łobuzy, okrutnie, a mieso w środku i tak się nie dopieka. Ja wyłożyłam blachę papierem do pieczenia, wylałam tam masę( dosć cienką warstwą) i podpiekłam jakieś 10-15 min w piekarniku. Wyszla taka płaska a'la zapiekanka, nie przypalona, lekko chrupiaca po wierzchu.. pychotka! Link Zgłoś
lou_lou_72 Re: Nowa daje głos:-) 20.10.10, 19:39 Na II fazie, to ja te skubańce robiłam z serkiem wiejskim ;P a dopiero na III z zottarellą light lub mozzarellą light zależy co znalazłam w sklepach :D No ale i tak nic nie dorówna tym placuszkom z oryginalnego przepisu i na pewno nie jest to przepis od tej teściowej hahahaha bo one latały po necie kilka lat ;) A pierś musi być bardzo drobno pokrojona w kosteczkę i nie ma opcji żeby się nie dopiekła Link Zgłoś