Dodaj do ulubionych

artykuły o naszej diecie

22.10.10, 15:09
Hej,
Co sądzicie o takiej notce popełnionej przez użytkownika portalu Fit.pl:www.fit.pl/debiuty/dietetyka/dieta_protal,34,1,0.html
Bo na face booku użytkownik-firma specjalizująca się w cateringu posiłków dla dietujących na Dukanie próbuje mnie przekonać, że artykuł napisany rzetelnie, a jedynym błędem jest literówka Duncan, co Wy na to? Ja tego artykułu do rzetelnie napisanych nie zaliczyłabym.
Obserwuj wątek
    • nomya Re: artykuły o naszej diecie 22.10.10, 15:15
      Jak widzę słowa w typie Duncan, Dunkan, Ducan (często na forum spotykane!) albo nawet Dankan to mi się słabo robi i nie mam ochoty czytać wypocin kogoś, kto nie zadał sobie nawet trudu, by prawidłowo doczytać nazwisko autora diety :/
      • miss_siou Re: artykuły o naszej diecie 22.10.10, 15:19
        A później takie "perły" idą w świat i szumnie zwą je artykułami napisanymi przez specjalistów...
      • piergiorgio Re: artykuły o naszej diecie 22.10.10, 15:21
        dobrze, że nie von Daniken :)
    • olgab4 Re: artykuły o naszej diecie 22.10.10, 15:36
      miss_siou napisała:

> Hej,
      > Co sądzicie o takiej notce popełnionej przez użytkownika portalu Fit.pl:
      href="www.fit.pl/debiuty/dietetyka/dieta_protal,34,1,0.html" target="_blank"
      rel="nofollow">www.fit.pl/debiuty/dietetyka/dieta_protal,34,1,0.html
      > Bo na face booku użytkownik-firma specjalizująca się w cateringu posiłków dla d
      > ietujących na Dukanie próbuje mnie przekonać, że artykuł napisany rzetelnie, a
      > jedynym błędem jest literówka Duncan, co Wy na to? Ja tego artykułu do rzetelni
      > e napisanych nie zaliczyłabym.

O Jezu, co za bzdury!!!

Czerwone mieso w wielkich ilosciach? A gdzie w ksiazce on pisze o priorytetowym zajadniu CZERWONEGO MIESA?
      "Mozna i powinno sie pic cole light"- be-ze-du-ra!!!. powinno? mozna, tak, ale powinno to sie pic wode.
      Awersja do wysilku fizycznego i cwiczen? No nie, bo padne.
      • miss_siou Re: artykuły o naszej diecie 22.10.10, 15:39
        olgab4 napisała:

No nie, bo padne.
        >
        Mam nadzieję, że padniesz ze śmiechu, bo przejmować się takimi bzdurami nie warto
        • olgab4 Re: artykuły o naszej diecie 22.10.10, 16:31
          miss_siou napisała:

> olgab4 napisała:
          >
          > No nie, bo padne.
          > >
          > Mam nadzieję, że padniesz ze śmiechu, bo przejmować się takimi bzdurami nie wa
          > rto

Nie no, staram sie nie przejmowac, ale potem gadam ze znajomymi, napomykam o Dukanie, a oni na to "ah, bo ja czytalam artykul, to jest takie szkodliwe! dziewczyno, nerki sobie rozwalisz! a slodzik to jest rakotworczy w ogole, pomysl o swoim zdrowiu!".
          Takie reakcje powstaja wlasnie po przeczytaniu tego typu artykulow...
    • wadera3 Re: artykuły o naszej diecie 22.10.10, 15:56
      Artykuł napisano rzetelnie, ale tylko dla podupadających dietetyków(prawdopodobnie tracących klientelę), ów artykuł to prawie same bzdury, gdzieniegdzie poprzetykane okruchem prawdy.
    • emka222 buuahahahah 22.10.10, 16:39
      Najbardziej podoba mi sie fragment:

"(...) O ile nie mamy tendencji do kamienicy nerkowej i silną wątrobę, (....)"

;-////
      • nomya Re: buuahahahah 22.10.10, 16:41
        hahahaha :D ta kamienica nerkowa to budynek w kształcie nerki może? :P Ło matko, co za dureń musiał to napisać :/
    • madzioreck Re: artykuły o naszej diecie 22.10.10, 18:21
      Już przestałam czytać te wypociny płodzone przez zdesperowanych, a do tego niereformowalnych "dietetyków". Konkretnie po artyklule w TS, w kórym pani łapała się za głowę, że jak to, Colę trzeba pić, przecież tam tyyyle cukru ;) Nie czytam i już, z ich pomocy również nie zamierzam korzystać, dopóki nie nauczą się aktualizować swojej wiedzy, a nie bronić się przed wynikami najnowszych badań i wmawiać, że bez cukru żyć się nie da, a od jajek rośnie cholesterol.

Nie czytam, nie zamierzam się denerwować i zostawiać kroci u ludzi, kórzy będą mnie odchudzać do uśmiechniętej śmierci ;)
    • aleksandra_b na WP też straszą 26.10.10, 21:58
      kuchnia.wp.pl/index.php/health/prop/id/650
      Szkoda, że tak pobieżnie i wybiórczo. Czemu w takich przypadkach mam wrażenie, że wypowiadające się tam osoby nie czytały żadnej książki Dukana? ;)
    • aleksandra_b Nowy artykuł 03.12.10, 10:17
      odwazsie.gazeta.pl/odwagi/1,97219,8755726,Dieta_proteinowa_na_podstawie_diety_Pierre_Dukana.html
      Trochę niedokładnie o trzeciej fazie, a o czwartej jakieś dziwne rzeczy piszą. A poza tym to tylko wiedza, bez oceniania. A korekta chyba zaspała. ;)

Nie wiem, co myśleć o przepisie na koktajl...
    • nesska85 Re: artykuły o naszej diecie 03.12.10, 15:40
      odwazsie.gazeta.pl/odwagi/1,97219,8755726,Dieta_proteinowa_na_podstawie_diety_Pierre_Dukana.html
    • makenzen Re: artykuły o naszej diecie 20.12.10, 12:48
      W świątecznym Newsweeku jest artykuł zareklamowany na okładce zdaniem "Dukan o diecie na święta". Co jest w środku - nie wiem, bo N-week był zapakowany w folię.
      • pietnacha40 Re: artykuły o naszej diecie 23.12.10, 07:22
        W folii była wersja z filmem.Zwykły jest bez folii. Będę miala go po południu,to Wam doniosę co piszą :D
        • makenzen Re: artykuły o naszej diecie 23.12.10, 13:44
          A ja już wiem, co piszą, przeczytałam sobie w Empiku :) To jest wywiad z Dukanem, a przesłanie jest takie, żeby w święta sobie nie żałować, żeby się nie sfrustrować, a następnego dnia od razu hop na proteiny ;)
          • pietnacha40 Re: artykuły o naszej diecie 23.12.10, 16:53
            no jednak trochę inaczej :D Można wypić spory kieliszek wina do obiadu,zjeść pół porcji deseru i połowę porcji dania mącznego.I pisze tylko o jednym dniu,o jednym świątecznym obiedzie.
            Na koniec mówi,że dietę tę mogą bez przeszkód stosować osoby chcące stracić 3-4 kilogramy.W książce zostało umieszczone ostrzeżenie,żeby nie stosować diety na własną rękę,jeśli ma się do zrzucenia ponad 8kg.
            • makenzen Re: artykuły o naszej diecie 28.12.10, 23:46
              pietnacha40 napisała:

> I pisze tylko o jednym dniu,o jednym świątecznym obiedzie.

Nie dziwota, skoro:
              a) w wigilię się spożywa kolację, a nie obiad ;)
              b) żabojadzkie święta trwają o jeden dzień krócej niż polskie ;)

> Na koniec mówi,że dietę tę mogą bez przeszkód stosować osoby chcące stracić 3-4
              > kilogramy.W książce zostało umieszczone ostrzeżenie,żeby nie stosować diety na
              > własną rękę,jeśli ma się do zrzucenia ponad 8kg.

E tam ;) i tak może z promil dukaniarzy się odchudza pod kontrolą lekarza ;)
      • a.agena Re: artykuły o naszej diecie 23.12.10, 18:17
        makenzen napisała:

> W świątecznym Newsweeku jest artykuł zareklamowany na okładce zdaniem "Dukan o
        > diecie na święta".

Link:
        www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/nauka/pierre-dukan--schudnij-w-swieta,69631,1
        Wesołych (Dukańskich) Świąt
        życzy
        a.a
    • marynia802 Re: artykuły o naszej diecie 04.01.11, 13:19
      Dziewczyny polecam do przeczytania artykuł który ukazał się w styczniowym numerze Vity :) artykuł z cyklu jak dietowac zeby sobie nie zaszkodzić będąc na Dukanie. :)
      • agi.nett Re: artykuły o naszej diecie 04.01.11, 14:21
        ciekawe kiedy bedzie do przeczytania w necie?
        no i kolejne niczego nie wnoszace rewelacje, nie wiem czy czytałyście, ale one juz chyba nie wymagaja naszego komentarza...
        kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,107881,8698943,Dieta_Dukana_grozna_.html
    • rubeus Nie o naszej, aczkolwiek warto przeczytać 05.01.11, 14:27
      wyborcza.pl/1,76842,7717475,My_chcemy_masla_a_nie_margaryny.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka