Dodaj do ulubionych

placki mi się robią

26.10.10, 09:39
łyse, na głowie, jestem przerażona, włosy moje są wszędzie, mogła bym utkać z nich dywan. Zakupiłam szampon vichy oraz witaminy Merz Special i dalej nic. Mam mocno ciemne włosy i tym bardziej widać te paskudne placki. Ratujcie dziewczyny. Sprawa jest o tyle poważna, że już kilka osób zwróciło mi na to uwagę
Obserwuj wątek
    • lilka208 Re: placki mi się robią 26.10.10, 10:01
      moja kuzynka tak miała , pamietam ze poszła do lekarza i ten jej przepisal taka masc do wcierania ( bardzo szybko wlosy jej odrastaly ( tam gdzie miala takie placki)
      • lilka208 Re: placki mi się robią 26.10.10, 10:04
        ta masc to byla jakas ze sterydami,ale nie wiem jak sie nazywala.
        ale wpisz w gogle to tam pewnie bedzie pisalo na ten temat ale idz do lekarza
        • asiazm Re: placki mi się robią 26.10.10, 10:07
          A czy uważasz że to przez dietę?
          • slonce12 Re: placki mi się robią 26.10.10, 10:12
            trudno powiedzieć, jak dotąd nie miałam takich problemów, więc śmiem przypuszczać, że owszem, stąd te witaminy :/
            • lilka208 Re: placki mi się robią 26.10.10, 17:32
              na pewno nie przez diete, moja kuzynka nigdy sie nie odchudzala , jak do tej pory ( bylo to jakies 12 lat temu ) nie wrócilo jej to lysienie ( dzwonilam do niej i pytalam się- to bylo związane cos zs stresem , na tle nerwowym
          • voxave Re: placki mi się robią 26.10.10, 10:16
            łysienie plackowate----choroba na tle nerwowym-----silny stres----tak miała moja koleżanka jak zdradził ja mąż-----leczyła to u lekarza---ale z pozytywnym rezultatem-------to nie jest związane z dietami ale u lekarza trzeba o diecie powiedzieć------
    • aleksandra_b Re: placki mi się robią 26.10.10, 10:21
      Przepis Joanny Chmielewskiej z którejś Autobiografii. Wziąć olejek rycynowy, wymieszać z żółtkiem i nakładać tę miksturę na skórę głowy, wcierając miękką szczoteczką. Trzymać parę godzin w cieple. Potem umyć ciepłą (gorącą) wodą i szamponem i wysuszyć. Stosować raz w tygodniu przez około 3 miesiące. Jakoś tak to szło (w razie chęci sprecyzowania trzeba by zajrzeć od drugiego lub trzeciego tomu). Sposób sprawdzony przez autorkę.
    • nancy_callahan Re: placki mi się robią 26.10.10, 10:40
      bardzo dobrze wzmacniają włosy produkty marokańskie (oryginalne) z olejem arganowym, albo jeszcze lepiej czysty tem olej.
    • el_capricho Re: placki mi się robią 26.10.10, 12:12
      idź do lekarza dermatologa. to na pewno nie jest efekt diety, gdyby protal dawał takie skutki uboczne, więcej nas by to miało.
    • madzioreck Re: placki mi się robią 26.10.10, 16:32
      Słoneczko, kochanie moje, Ty zapieprzaj do lekarza, i to szybko... placki to się raczej nie robią od diety, i możesz wcierac mikstury, wydawać kasę na szampony, ale te różne rzeczy działają na różne przyczyny wypadania włosów, więc trzeba najpierw znaleźć przyczynę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka