Dodaj do ulubionych

Dukan a poziom cukru

15.01.11, 22:49
Czy dieta Dukana obniża poziom cukru w krwi ? Czy zagląda tu ktoś chory na cukrzycę stosujący dietę Dukana ?
Obserwuj wątek
    • neptunka Re: Dukan a poziom cukru 16.01.11, 10:16
      tak, na poziom cukru posiłku dukana wpływają bdb, u mnie po 2h od 90kilku do 120 poziom cukru
      niestety, mam za wysoki cukier rano, ale to nie związane z dukanem - i jest to na etapie dobierania dawki leku
    • nostress.ka21 Re: Dukan a poziom cukru 16.01.11, 20:01
      Pisałyśmy już o tym kilka miesięcy temu.
      Miałam problem z poziomem cukru, nie mam cukrzycy, cukry zawsze miałam niskie, nawet bardzo, na Dukanie jeszcze się pozmieniało. Teraz wróciłam na typową dietę, wcześniejsze zalecenia lekarskie sprawiły, że Dukan przestał nim być, i problem wrócił. Poziom cukru u mnie przez ostatnie kilka dni to 56-72...
      Wybierz się lepiej do lekarza i pogadaj co i jak, żeby nie było problemu ;)
      Chociaż mojej mamy znajoma, schudła już ponad 20kg mimo cukrzycy, jednak chyba z dwa miesiące zajęło jej ustalenie dawek leków <bez insuliny> ;)
      Wybierz się do diabetologa i rozwiej wszelkie wątpliwości ;)
    • krysiia Re: Dukan a poziom cukru 18.01.11, 09:31
      dieta coś robi z poziomem cukru, bo jak mi zbadali, to miałam 46 przy normie od 62. wcześniej nie miałam problemów z poziomem cukru (zazwyczaj oscylował gdzieś w górnej granicy normy)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka