Dodaj do ulubionych

płatki owsiane

IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.11, 10:08
zawsze je gotowałam i wychodziło mi takie fajne kleiste mleko rozumiem że źle robiłam chcąc się odchudzić powinnam do mleka wsypać płatki i jeść nie gotując ich
Obserwuj wątek
    • Gość: ala Re: płatki owsiane IP: 83.218.113.* 16.03.11, 11:47
      Masz nadwagę? Nie możesz schudnąć? zaczniesz głodówkę ? Brak Ci motywacji? Ten problem mają wszyscy! Ale już nie ja. Pozbyłam się nadwagi raz na zawsze-10 kg w 3 miesiący. Bez głodowania, bez cellulitu i energią na cały dzień. Jak ? Wejdź i się dowiedz (idealnafigura.com/gberes). Zadbaj o swoje zdrowie już dziś.
    • dziewczyna.briana Re: płatki owsiane 29.03.11, 04:39
      Zalezy jakie masz platki, inaczej przygotowywuje sie blyskawiczne, inaczej tradycyjne. Najlepiej jak platki sa nie rozgotowane ale nadal widzisz je plywajace w miare w calosci.
    • emilia.gnybek-ciosek Re: płatki owsiane 31.03.11, 14:35
      Proponuję spróbować przygotowywać płatki owsiane w podobny sposób jak do "sałatki piękności". Należy zakupić tradycyjne płatki owsiane (nie błyskawiczne) i wieczorem wsypać je do miseczki po czym zalać wodą (tyle samo łyżek wody co płatków). Rano tak przygotowaną owsiankę proszę dodać do ugotowanego mleka.
    • ona33aa Re: płatki owsiane 31.03.11, 21:43
      ja jem płatki owsiane błyskawiczne, zalewam je gotującą wodą tak żeby przykryła płatki i je sparzyła a następnie dolewam gorące mleko i gotowe.
    • Gość: annamariasmutna Re: płatki owsiane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 09:47
      A to robi jakąs róznice? Chyba kalorii ma tyle samo...
      • Gość: Eia Re: płatki owsiane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.11, 10:47
        Różnica jest bardzo duża! nie chodzi o kalorie, ale o IG - płatki gotowane, ale też wstępnie przetworzone przemysłowo (czyli m.in. błyskawiczne...) mają znacznie wyższy indeks
        • ona33aa Re: płatki owsiane 03.04.11, 22:01
          dlatego że są rozdrobnione to mają wyższy IG?
          • Gość: Eia Re: płatki owsiane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.11, 08:16
            Tak, rozdrabnianie - zwłaszcza przemysłowe - podnosi IG produktów. A płatki "błyskawiczne", które z definicji nie wymagają gotowania (albo zbyt długiego gotowania) są wstępnie obgotowywane, stąd ich IG dodatkowo wzrasta. Słowem - im drobniejszy produkt i bardziej przetworzony, tym szerszym łukiem omijać!
            • Gość: Anka Re: płatki owsiane IP: *.enterpol.pl 12.04.11, 13:04
              Od długiego już czasu moje ulubione śniadanie to:
              płatki owsiane "górskie" + 3 suszone,pokrojone śliwki.
              Zalewam to 2 łyżkami( nie więcej!) gorącej wody a całość dopełniam kefirem.
              Nigdy nie zalewam płatków na noc wrzątkiem bo nie lubię takiej bezwartościowej paciai.
    • krakoma Re: płatki owsiane 12.04.11, 14:41
      moze kwestia nie lezy w tym jak przygotowywane, tylko ile ich jesz? platki to w 60% weglowodany. 100 g ma kolo 360 kcal.
      zamiast tego lepiej zebys sobie zjadla serek homogenizowany, nawet tlusty, zeby smakowal i nasycil z rzodkiewka i szczypiorkiem.
      nie jedz weglowodanow (zboza i wytwory + slodycze we wszelakiej postaci, cukier) a schudniesz
      • usunelamkonto Re: płatki owsiane 12.04.11, 17:34
        > nie jedz weglowodanow (zboza i wytwory + slodycze we wszelakiej postaci, cukier
        > ) a schudniesz

jest roznica miedzy weglami zlozonymi a prostymi

trzeba jesc weglowodany a platki sa zdrowe. zamienic biale pieczywo na razowe i makarony zwykle na razowe. to samo z ryzem i (chyba, nie wiem bo nie jem)kasza

tluszczy pochodzenia zwierzecego powinno sie unikac. i myslisz ze jeden glupi serek nasyci doroslego? musialabym ich zjesc pewnie z 10

sniadanie powinno dac energie. sniadanie sie spali w ciagu dnia. serek mozna zjesc na kolacje

ja mam gorskie i blyskawiczne i nie ma roznicy miedzy nimi. zalewam goracym mlekiem i czekam az przestygnie. oba rodzaje sa miekie po przygotowaniu

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka