Dodaj do ulubionych

stres+zajadanie

26.03.11, 20:45
jakis czas temu udalo mi sie schudnac blisko 12kg..bylam bardzo zadowolona..i w miare utrzymywalam wage..jednak od stycznia zaczelam studia podyplomowe, pracuje na100% etatu i mam dziecko..ogolnie mam malo czasu..od kad zaczelam studia przytylam 5kg..+ powod to duzo czasu siedze z ksiazkami, praca tez siedzaca. dam rade ze 2 moze 3 razy w tygodniu zrobic trening sportowy...ale najgorsze jest to, ze studia i przygotowania do egzaminow, kosztuja mnie dosc sporo stresu, z ktorym koszmarnie sobie radze+ a wlasciwie nie radze...zajadam!! nie wiem jaki sposob na to znalezc...
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: stres+zajadanie IP: 83.218.113.* 26.03.11, 21:29
      Masz nadwagę? Nie możesz schudnąć? zaczniesz głodówkę ? Brak Ci motywacji? Ten problem mają wszyscy! Ale już nie ja. Pozbyłam się nadwagi raz na zawsze-15 kg w 4 miesiący. Bez głodowania, bez cellulitu i energią na cały dzień. Jak ? Wejdź i się dowiedz (idealnafigura.com/gberes). Zadbaj o swoje zdrowie już dziś.

• adresnieprawidlowy Re: stres+zajadanie 30.03.11, 16:00
        Ojej, no z podjadaniem musisz sobie sama poradzić. Są różne sposoby radzenia sobie ze stresem, połóż się posłuchaj muzyki albo po prostu intensywnie ćwicz. Obejrzyj jakiś dobry film, nie musisz się od razu objadać. A jeśli już musisz, to nie kupuj słodyczy tylko jakieś pestki dyni czy słonecznik.
    • neroli18 Re: stres+zajadanie 30.03.11, 16:24
      'kup sobie takie bezsmakowe ciasteczka owsiane, wspaniale "chowaja" głód na słodycze i są dobre np. z lekkim jogurtem :) zapchasz sie nimi, zapomnisz o slodyczach i po sprawie, bo kalorii mają mało. btw co myślicie o wymiarach 87-62-90 przy wzroście 168 cm?
    • Gość: agaaa Re: stres+zajadanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 10:03
      podjadaj coś mniej szkodliwego, pieczywo chrupkie, sałatę, rzodkiewki, orzechy, chipsy warzywne - fajny zamiennik słonych i tuczących chrupek. Powodzenia :)
    • Gość: wiewiór Re: stres+zajadanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 17:27
      A może po prostu zajadaj owoce?
    • joanna4819 Re: stres+zajadanie 09.04.11, 09:38
      polecam
      cieszsiezdrowiem.blogspot.com/2011/03/jak-jesc-najzdrowiej-czyli-nauka.html
    • Gość: Ania Re: stres+zajadanie IP: *.cable.net-inotel.pl 09.04.11, 10:24
      Niestety też tak mam :(. Gdy przychodzi stres zajadam głównie słodyczami i to doprowadziło mnie do olbrzymiej otyłości. Teraz stosuję dietę Dukana i czuję się świetnie mojadrogaodchudzania.blogspot.com/
    • emilia.gnybek-ciosek Re: stres+zajadanie 18.04.11, 15:11
      Niestety wiele osób reaguje na stresujące sytuacje podobnie jak Pani. Często nawyk ten wynosimy z lat dzieciństwa, gdy każdy płacz był "uciszany butelką". Przeniesienie tego przyzwyczajenia na wiek dorosły owocuje zajadaniem wszelkich napięć. Jak temu zaradzić? Znaleźć inny sposób na ich rozładowanie, a pożywieniu zwrócić jego pierwotną funkcję, czyli odżywianie ustroju. Pomocna w walce ze stresem jest aktywność fizyczna, pomaga również medytacja, wyciszenie, dobry film, książka, ulubiona muzyka, jednym słowem chwila wytchnienia. Zachęcam wiec aby pozbyć się z domu zapasu słodyczy oraz innych przegryzek. Jeśli nie będzie ich Pani miała pod ręką, trudniej będzie Pani po nie sięgnąć. W ich miejsce proponuję przygotować sobie porcje świeżych warzyw jak rzodkiewka, pomidory, ogórek, marchewka itp. Zachęcam także do lektury poniższych artykułów, które myślę będą Pani pomocne.

Nasycić emocje cz.1
      Nasycić emocje cz.2
      Tuczący stres
    • kobietanaforum Re: stres+zajadanie 20.04.11, 12:35
      Skoro już musisz zajadać to zajadaj zdrowo: zjedz marchewkę, seler naciowy, orzechy, pestki dyni czy słonecznika - unikaj słodyczy, pustych kalorii w postaci chipsów i paluszków. Niestety takie przekąski wymagają zwykle wcześniejszego przygotowania, ale waga na pewno zatrzyma się a może nawet spadnie.
    • cristy81 Re: stres+zajadanie 05.05.11, 11:11
      Ja też podobnie reaguję na stres, na wszelki wypadek nie mam w domu nic niezdrowego, zamiast tego jem sałatę , marchewkę, suszone plasterki owoców (można kupić w sklepie paczkowane).
    • Gość: Znajoma Re: stres+zajadanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.11, 09:26
      Mnie też sie często zdarza zajadać stres, a do tego jak się uczyła do egzaminów, to lodówka co chwila była sprawdzana :) Polecam powyższe rady - nie trzymaj w domu słodyczy, czipsów i innych niezdrowych przekąsek, tylko warzywa (surowe, suszone, na parze), ew. orzechy. Pij dużo wody, możesz też np. zastąpić jeżdzenie autobusem, czy samochodem - spacerem, nawet szybszym :) Trzymam kciuki!
    • Gość: Podulka Re: stres+zajadanie IP: *.tkk.pl 04.06.11, 10:31
      No mam podobnie. Tyle tylko, że u mnie jeszcze sie pojawia zespoł jelita wrazliwego i bez buscopanu nie wytrzymalabym dnia :(. Ale niedlugo koncze studia i praca powinna być spokojniejsza :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka