Dodaj do ulubionych

Witaminy - jakie najlepiej barć?

28.03.11, 22:16
Cześć dziewczyny i chłopaki!
Tak sobie czytam posty i co chwilkę trafiam na temat witamin w diecie. Ja do tej pory żadnych tego typu specyfików nigdy nie brałam, ale może powinnam zacząć?
Możecie mnie co nieco oświecić w temacie i ewentualnie coś polecić?
Z góry dzięx
Obserwuj wątek
    • giziola Re: Witaminy - jakie najlepiej barć? 29.03.11, 07:34
      Hey, ja biorę Centrum
      • nesska85 Re: Witaminy - jakie najlepiej barć? 29.03.11, 08:11
        Ja zażywam Vitapil.
        • agnieszkak_24 Re: Witaminy - jakie najlepiej barć? 29.03.11, 09:24
          uważajcie z tym centrum, nie wolno go brać codziennie....... nikt ci tego nie powie ale mozna wziąść dwa opakowani na rok!!!!!
          mój ojciec i znajoma rozwalili sobie tak tarczycę.......po tym centrum mój tata bardzo chudł a dlatego że tarczyca nie pracowała prawidlowo.......
          ja brałam vigor, a teraz biore witaminer....tylko trzeba uważać z tymi witaminami....
    • iza_to_ja Re: Witaminy - jakie najlepiej barć? 29.03.11, 10:03
      Na diecie jestem od połowy listopada i szczerze mówiąc nie pomyślałam, że branie witamin jest obowiązkowe przy Dukanie.... W dni warzywno proteinowe jem sporo warzyw różnorodnych i piję często warzywne soki, więc przypuszczam, że to powinno mi zrekompensować dni niewarzywne... ale może się mylę i powinnam coś łykać?
      • elrosa Re: Witaminy - jakie najlepiej barć? 29.03.11, 11:10
        U mnie lekarz poradził zażywanie witamin w dni czysto proteinowe (szłam trybem 5/5). Brałam chyba Falvit, jak sobie przypomniałam, czyli rzadko ;-)
        Podstawowe wyniki mam w porządku, czyli branie witamin koniecznością raczej nie jest.
      • aleksandra_b Re: Witaminy - jakie najlepiej barć? 29.03.11, 12:02
        > Na diecie jestem od połowy listopada i szczerze mówiąc nie pomyślałam, że brani
        > e witamin jest obowiązkowe przy Dukanie....

Mnie się wydaje, że jest zalecane, a nie obowiązkowe. Ja nic nie brałam, wyniki badań krwi miałam dobre.

Myślę, że jak się w dni warzywne rzeczywiście je różnorodnie, to nie ma potrzeby zażywać dodatkowych witamin. Szczególnie, że coraz częściej piszą, że nie są one aż tak skuteczne.

A tak w ogóle to się zastanawiałam, niedobory czego mogą powstać (oprócz oczywiście węglowodanów ;) ?
    • ven.to Re: Witaminy - jakie najlepiej barć? 29.03.11, 12:07
      dużo świeżych, różnorodnych warzyw w dni PW.
      regularna kontrola minerałów i ewentualnie ich suplementacja (potas, magnes itp.)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka