Dodaj do ulubionych

skoki wagi mam już tego doś

30.03.11, 08:37
Hej!!!
Jestem na diecie D w sumie od 21 lutego. Miałam wtedy 67kg. Na uderzeniówce spadł mi 1kg.
Teraz idę systemem 1/1.
Ważę się codziennie ok 8 rano nago. I wczoraj ku mojej uciesze waga pokazała 63.6. Super!!!! Po raz pierwszy poniżej 64. A dziś stanęłam i było 64.5. Wczoraj miałam dzień PW. Dziś P.
Dodam że właśnie skończył mi się okres i wydaje mi się że powinno spaść a nie się podnieść...
NIe tracę nadziei, ale to takie lekko podcinające skrzydła.......
Chcę dojść do 55!!!! Ale taką wagę miałam z 10 lat temu. Wiem że nie będzie łatwo. I tam mi mówią że jest ok. Wskaźnik w okolicach 23. A chcę dojść do 20.

To tyle bóli z rana.....

pozdrawiam i trzymam kciuki za Was i za siebie
Obserwuj wątek
    • ven.to Re: skoki wagi mam już tego doś 30.03.11, 13:07
      pomyśl - może zejśc jeszcze niżej?
      w końcu jakieś 20 lat temu ważyłaś może ze 20 kg?

jacie, czego w tych szkołach uczą! ;)
      jesteś kobietą.
      za cholerę nie zasadne jest wracac do wagi którą miałaś jako nastolatka; szczególnie za pomocą dukana.
      mozesz sobie nieźle rozchrzanic metabolizm i za parę lat cierpiec na nadwagę.
      Pobiegaj, zapisz się na jakieś zapasy czy coś.
      i jedz, cholera, w sposób bilansowany

a wahania wagi są czymś zupełnie naturalnym
    • nesska85 Re: skoki wagi mam już tego doś 30.03.11, 15:14
      Ja w 2007 roku ważyłam 67 kg (teraz dukan wyliczył mi 73 kg, ale przyjęłam że zejdę do 70 kg). Na razie zeszłam do 75 kg i stoję (czasami waga pokazuje 74,2), ale oscyluje wokół tych 75 kg. Ale co najważniejsze - ubrania, które nosiłam gdy ważyłam 67 kg w chwili obecnej są na mnie za duże :)
      • agnieszkak_24 Re: skoki wagi mam już tego doś 30.03.11, 15:50
        mi Dukan wyliczyl na 57.....
        a ja przewaznie miałam wage miedzy 55 a 60
        • dorrra Re: skoki wagi mam już tego doś 30.03.11, 16:07
          A u mnie na odwrot... 2 lata temu wazylam odrobine wiecej, ale teraz wazac mniej nie mieszcze sie jeszcze w tamte ciuchy!
    • lucjola Re: skoki wagi mam już tego doś 30.03.11, 18:43
      Wszyscy dietetycy podkreślają, że ważymy się raz na tydzień. Ja się ważę we wtorek, bo wtedy ważę najmniej. W sobotę i niedzielę, bez względu co robię i jem zawsze przybieram 2 kg
      Nawet na stronie www.dieta.pl można wpisać swoją wagę raz na tydzień.
      • madzioreck Re: skoki wagi mam już tego doś 30.03.11, 19:09
        lucjola napisała:

> Wszyscy dietetycy podkreślają, że ważymy się raz na tydzień.

Hm:) Po pierwsze - dietetycy mówią różne rzeczy i wpuszczają ludzi w kanał pt. 1000kcal;)
        A po drugie - codzienne ważenie pozwala dość dokładnie zaobserwować, kiedy występują naturalne wahania wagi i w związku z tym nie stresować się, bo wiemy skąd, co i kiedy się wzięło. Ja zawsze wiedziałam, ze waga lubi podskoczyć przed okresem, ale nie miałam pojęcia, że przed owulacją też. A u mnie potrafi o skoczyć o 2kg, po czym bez żadnego przykręcania śruby z jedzeniem wraca do normy po 2-3 dniach, gdybym się ważyła raz w tygodniu, mogłoby mi to umknąć i któregoś dnia pewnie dostałabym zawału;). Także to codzienne ważenie przez jakiś czas nie jest wcale głupie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka