Dodaj do ulubionych

wczasy odchudzające

09.02.12, 14:08
A ja wybieram się na wczasy odchudzające, tygodniowe. Mam nadzieję, że wrócę o jakieś 3 kg chudsza, z promienniejszą cerą i w jak najlepszym nastroju. Opinie co do takich wyjazdów są mocno podzielone, przekonam się na własnej skórze :-).
Obserwuj wątek
    • janfranco1 Re: wczasy odchudzające 10.02.12, 14:10
      Ciekawym ile takie coś kosztuje...
      • Gość: Anka Re: wczasy odchudzające IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.12, 22:14
        Ja płaciłam za tydzień ok. 1500 zł. Schudłam 3 kg, a potem przytyłam 6 :-(((((. Ale to moj wina, bo po wczasach rzuciłąm się na żarcie. A wróciłam bardzo zadowolona. Sporo babeczek z mojego turnusu w pokoju hotelowym podjadało, niektóre w ogóle nie schudły.
        • contrana Re: wczasy odchudzające 10.02.12, 22:22
          To slabe były to wczasy. Ja bylam w hotelu velaves we Władyslawowie. Miałyśmy tam zapewniony pakiet sportowy i zabiegowy. Schudlam 4 kg., ale najwazniejsze, ze nauczono mnie, jakie cwiczenia wykonywac i jak odpowiednio sie odzywiać.
          • Gość: dagmarka33 Re: wczasy odchudzające IP: *.elblag.vectranet.pl 11.02.12, 12:31
            to bardzo ważne aby podczas takich wczasów wyrobić sobie nawyk zdrowego jedzenia. Nie rozumiem też osób które wybierają się na takie "wczasy" a w międzyczasie dojadają :/ przecież nie o to w tym wszystkim chodzi. Gratuluje Contranie, że po wczasach w Velavesie nauczyła się odpowiedniej diety i ćwiczeń !!! o to przecież chodzi :)
        • janfranco1 Re: wczasy odchudzające 21.02.12, 10:52
          No właśnie- efektywność takich turnusów jest chyba dość mizerna, bo jak można połączyć pożyteczne odchudzanie z zabawą, odpoczynkiem i relaksem. Kto wypocznie jak wisi niad nim topór zaciskania pasa, ograniczonego "korytka" i wmuszania płynów.
          Znacie kogoś komu w brzuchu burczy i jest zrelaskowany?
    • oslinda Re: wczasy odchudzające 11.02.12, 13:44
      Anka a gdzie byłaś na tych wczasach?
      Ja byłam w velavesie, ale nie na wczasach odchudzających, lecz bardziej na zdrowotnych i też udało mi się schudnąć:) nie przez to, że nic nie jadłam, bo jedzenie było przepyszne, ale ze względu na tryb życia jaki tam prowadziłam. Schudłam 3kg, a jak na mnie to dużo :)
      Miałam tam dużo zabiegów fizykoterapeutycznych, zaczynając od prądów po różne zabiegi typu ćwiczenia w grupie, borowina itd. bardzo przyjemne:)
      no i te z oferty spa czyli masaże, aerobik, basen, zabiegi na twarz itd, ale to już z własnej inicjatywy:)
      Kiedyś koleżanka też wspominała o wczasach odchudzających w primavera spa w jastrzębiej, ale tam nigdy ne byłam więc nie umiem polecić.
      • Gość: Aneta Re: wczasy odchudzające IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.12, 18:15
        Ja byłam w Miłomłynie, tydzień tylko na owocach i warzywach + nordic walking, basen, sauna, jacuzzi, zajęcia fitness. Po 7 dniach 5 kg mniej, a po miesiącu w domu jeszcze 4. Super, najpierw trochę szkoda było mi wydać coś około 1800 zł, ale efekty naprawdę świetne. Znajomi mówią, że odmłodniałam i dalej mam mnóstwo energii. No i fajnie kupować ciuchy w rozmiarze 38!!! Jeśli będę miałą kaskę to jeszcze na pewno kiedyś pojadę na takie wczasy, warto robić coś dla siebie!!!!
        • oslinda Re: wczasy odchudzające 12.02.12, 12:22
          huhu to rygorystyczna ta dieta była jak same owoce i warzywa:) a efekt jojo się potem pojawił, czy udało Ci się utrzymać tą wagę? Bo właśnie najgorsze jest to, że jak się wraca do domu to już się tej diety nie stosuje:/ w velavesie to oni mają dziennie 1000kcal, około tam 5 posiłków chyba...
          połowa sukcesu to dieta, taka jest prawda...
          Aneta zgadzam się, raz na pół roku, czy raz na rok warto wydać te pieniądze, żeby móc poczuć się lepiej :)
          • krypola Re: wczasy odchudzające 12.02.12, 14:38
            Ja zamierzam rozpocząć moje odchudzanie od marca;) ale nie chce dużo zrzucić, maksymalnie 5k, bardziej chciałabym poprawić kondycję. Zastanawiałam się nad wczasami odchudzającymi, ale nie wiem, czy na tydzień uda mi się wyrwać... Bardziej chciałabym coś weekendowego. No i jestem pewna, że żeby zgubić 5kh potrzebuję ok 6 tygodni. Trochę mnie dziwi dieta na samych warzywach i owocach i to jeszcze gwarantowana przez jakiś ośrodek w ramach wczasów odchudzających, bo chyba niewiele ma wspólnego z racjonalnym odżywianiem, bo skąd ma pochodzić "energia", tylko z węglowodanów w owocach? W diecie 1000kcal już można skomponować coś sensownego.
            • Gość: Aneta Re: wczasy odchudzające IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.12, 15:27
              Tak jak pisałam wcześniej, bardzo mi pomogły takie odchudzające wczasy, cały czas się pilnuję (a od wyjazdu minęło już 10 miesięcy), chodzę na fitness, na basen i stosuję dalej zdrową dietę - owocowo- warzywną z dodatkiem kasz, makaronów pełnoziarnistych, chleba razowego, oliwy z oliwek, mleka sojowego. Bardzo mi to służy, wyniki badań też mam tak dobre, jak dawno już nie miałam. no i mnóstwo pozytywnej energii, a kiedyś dosłownie nei chciało mi się wstać z łóżka...
              • Gość: kii Re: wczasy odchudzające IP: *.free.aero2.net.pl 17.06.12, 11:56
                Ladne teksty reklamowe piszesz :)

Przez 7 dni to mozna stracic 5 litrow wody, a nie tluszczu. Gdybys stracila tyle wody lub nawet w jakis cudowny sposob tluszczu (np. operacyjnie) w tak krotkim czasie, to nie mialabys sily sie ruszac, a tu "tryskanie enrgia".... Dobre!
      • siwa_a00 Re: wczasy odchudzające 12.02.12, 15:40
        @oslinda Miałaś jakieś skierowanie na takie zabiegi, czy po prostu zdecydowałaś się na nie ot tak?
        A z odchudzaniem jest dokładnie tak jak piszecie. Takie wypady muszą być wspomagane ilością dużej silnej woli :)
        • oslinda Re: wczasy odchudzające 15.02.12, 12:24
          siwa_a00 nie musialam miec skierowania na te zabiegi:) wiem,ze tam niektore zabiegi byly, ktore wymagaly porady rehabilitanta, ale ja akurat korzystalam z takich, ktore nie wymagały tego:) najwazniejsze, ze troche kregoslup przestał boleć:)
          Jesli chodzi o to odchudzanie - to trzeba tez odchudzac sie z glowa. Aneta jak masz dobre wyniki, to super.
          Ja na samych owocach i warzywach nie dalabym rady, uwazam ze dieta powinna byc zbilansowana, powinna zawierac tez inne produkty.
          Jesli chodzi o kg, to ostatnio czytalam bardzo dobry artykul, ze prawidlowo,zdrowo powinno chudnac sie ok 3kg miesiecznie...
          • Gość: Ewa Re: wczasy odchudzające IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.12, 21:26
            Witam,
            byłam na takich wczasach i jestem bardzo z nich zadowolona (o czym świadczy fakt, że 2 razy odiwedziłam to samo miejsce - Odargowo koło Dębek nad morzem). Wybrałam sobie pakiet odchudzająco - spa, czyli dieta 1200 kc, ćwiczenia i zabiegi na ciało oraz twarz. Taki turnus, nawet tygodniowy, to świetny początek dla tych, którzy chcą rozpocząć odchudzanie, zdrowo się odżywiać i mieć więcej energii.
            W tym roku też się wybieram, ale w góry. Czy może ktoś zna tam fajne miejsce? Będę wdzięczna za każdą wskazówkę.
            • Gość: kretka34 Re: wczasy odchudzające IP: *.555.pl 24.05.12, 19:38
              Ja znam świetne miejsce, tylko musisz wcześniej zarezerwować u nich miejsce, ponieważ mają duże oblężenie. Zobacz na www.lesnachata.pl
          • siwa_a00 Re: wczasy odchudzające 17.02.12, 15:12
            No tak. Myślałam, że miałaś jakieś skierowanie od lekarza ;) Ja przez długie siedzenie przed komputerem mam obolały kręgosłup. Może też czas pomyśleć o sobie :)
            Moim zdaniem jak ktoś chce schudnąć więcej niż w granicach zdrowego rozsądku to może mu pomóc tylko chirurg. Picie szklanki wody przed posiłkiem na pewno nie zaszkodzi a pomoże :)
            • contrana Re: wczasy odchudzające 18.02.12, 22:06
              Dobieranie odpowiednich, zdrowych posilków o właściwych porach, dobre, urozmaicone ćwiczenia, wpływ sauny i innych zabiegów - tego powinni nauczyc na wczasach odchudzajacych. Kiedy ja bylam we velavesie to takie rzeczy mialam
    • Gość: krypola Re: wczasy odchudzające IP: *.icpnet.pl 19.02.12, 22:10
      A ja mam jeszcze jedno takie pytanie,które mnie zastanawia.. Czy zanim wybrałyście się na te wczasy odchudzające to przygotowywałyście się jakoś, czy pojechałyście niejako z marszu?;) Nie wiem, czy np zapisać się na siłownie wcześniej, żeby wyrobić kondycyjnie czy spokojnie można odłożyć zapisy na siłownie na powrót? ;)
      • Gość: Madzia Re: wczasy odchudzające IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.12, 23:28
        nie byłam na takich wczasach ale wydaje mi się, że to nie potrzebne. Jedziesz po to by cie nauczyli ćwiczeń, sposobu odżywiania czy zmiany nastawienia. Rzeczy o których wspomniałaś, wydaje mi się, że można rozpocząć po powrocie do domu by utrzymać nową "niższą" wagę :)
        • oslinda Re: wczasy odchudzające 21.02.12, 10:03
          siwa_a00 no zadnego skiereniowania nie trzeba, ale ja akurat wzielam ze soba przeswietlenie i wyniki badan jakie mialam na wszelki wypadek i przydaly sie, takze warto wziasc ze soba.
          Jesli chodzi o wczasy to ja pojechalam z marszu :) Nie zapisywalam sie wczesniej na silownie, bo zawsze mam problem z ulozeniem sobie treningu. W velavesie pomogli mi ulozyc sobie trening odpowiadajacy moim potrzebom, przede wszystkim tam sa fajni trenerzy, wiec wypytalam ich tez o wszystko,co mnie interesowalo :)
          • Gość: Kasia Re: wczasy odchudzające IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.12, 10:58
            Warto pojechać na takie wczasy. Jak już wiele osób napisało, nauczymy się prawidłowego i zbilansowanego żywienia,prawidłowego spacerowanie z kijkami do nordic walking ,podczas którego spalamy o 30 % kalorii więcej niż podczas zwykłego marszu,bo pokochamy basen,saunę,poranną rozgrzewkę.
            Zamiast siłowni polecam jogę.Regularne ćwiczenie zmniejsza obwody,zwiększa sprawność,kondycję,dotlenia ,relaksuje.
            I oczywiście nie musi to być ashtanga joga;-)
          • Gość: Hera Re: wczasy odchudzające IP: *.147.253.80.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.02.12, 22:53
            Ja mam do Ciebie kilka pytanek:) Długo tam byłaś i czy droga jest to impreza? Ciekawa też jestem czy udało Ci się wprowadzić poznaną tam wiedzę w codzienne życie, jest to możliwe?
            • Gość: krypola Re: wczasy odchudzające IP: *.icpnet.pl 29.02.12, 19:45
              Dzięki Dziewczyneczki za odpowiedzi! Fajnie, że nie trzeba się za bardzo przygotowywać, bo teraz średnio mam na to czas z powodu zawirowań pracowych :) Myślę teraz nad jakimś fajnym miejscem i zaczęłam przeglądać oferty, chociaż najbardziej zależałoby mi chyba na miejscówce nad morzem.
    • green-koala111 Re: wczasy odchudzające 26.02.12, 21:24
      Byłam na takiej diecie warzywno - owocowej . Tydzień tylko . Nordik walking, ćwiczenia, basen. Schudłam 4,5 kg, w domu jeszcze tylko 0,5 .ale przez miesiac nie przytylam nic. Dieta okolo 600-800 kcal . Czula sie super izrobie to jeszcze raz
      • Gość: krypola Re: wczasy odchudzające IP: *.icpnet.pl 29.02.12, 19:47
        600-800kcal?! skąd miałaś siły?!
      • rotkaeppchen1 Re: wczasy odchudzające 29.02.12, 21:27
        600-800? Daj znac, kiedy waga ci wroci plus nadwyzkowe kilogramy.
        • Gość: Kasia Re: wczasy odchudzające IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.12, 21:41
          Myślę,że idealna dieta na takich wczasach to 1200/1300 kal.
          Czas wypełniony jest zajęciami ruchowymi i dieta warzywno-owocowa przez 7/14 dni to lekkie nieporozumienie.
          Widać,że takie wczasy nastawione są na szybką utratę kilku kilogramów i potem pewnie szybki powrót do dawnej wagi.
          • oslinda Re: wczasy odchudzające 29.02.12, 22:06
            600-800cal to za mało! musi być minimum te 1000cal, żeby człowiek prawidłowo funkcjonował, miał dobre wyniki badań. Warzywa i owoce są ok, ale uważam, że powinny się w diecie znajdować również inne produkty, typu chude mięso itd.
            Krypola nad morzem polecam ci ten velaves, ja bylam zadowolona, tak jak wczesniej pisalam nie chodzi tu o wyscigi kto wiecej zgubi kg w czasie wyjazdu, tylko o to,zeby pozniej czlowiek mogl poradzic sobie z dieta i cwiczeniami.
            • green-koala111 Re: wczasy odchudzające 05.03.12, 22:20
              Tez sie zastanawialam skad mialam tyle siły. Ale widocznie tak jest . Jestem 2 miesiace po zakończeniu tego turnusu i waga nie powrócila. Zastanawial mnie tez brak checi na słodycze. I nie lezalam do góry brzuchem. Przynajmniej 3 godziny dziennie miałam jakichś zajęc( do wyboru nordick walking, aqua aerobic , cwiczenia na piłce , aerobic , gimastyka kręgosłupa ) Nie chcecie nie wierzcie. ja sie nie chwale, dzielę się własnymi spostrzezeniami i przezyciami.
    • Gość: Magda Re: wczasy odchudzające IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.12, 05:22
      Ja znalazłam mały pensjonat w górach (Willa Zosieńka), który nie tylko ma dobre efekty w odchudzaniu, ale jest tam przemiła atmosfera. Zwiedziłam już klika ośrodków i ten gorąco polecam.
    • Gość: bigistka Re: wczasy odchudzające IP: *.555.pl 24.05.12, 19:36
      Moja kuzynka w tamtym roku pojechała na wczasy odchudzające do www.lesnachata.pl i wróciła nie tylko opalona, ale całkiem odmieniona. W tym roku podobno już ciężko u nich z miejscami, tacy są skuteczni:)
      • Gość: Derere Re: wczasy odchudzające IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.12, 14:33
        Witam, bardzo polecam wczasy w hotelu miłomłyn na mazurach, szczegóły na ich stronie wczasy odchudzające - bardzo profesjonalna kadra i miła atmosfera to atuty obiektu. Poza tym można naprawdę aktywnie spędzić czas.
    • Gość: kii Re: wczasy odchudzające IP: *.free.aero2.net.pl 17.06.12, 12:02
      Bylam dwukrotnie na takich wczasach. Glownie dlatego, ze jest duzo ruchu, a ja sie po prostu nudze np. siedzac bezczynnie nad morzem czy nad inna woda (a lubie morze).

Raz schudlam 2 kg, raz 1 kg. Za kazdym razem wygladalam jednak ladnie, bo duzo ruchu na swiezym powietrzu dobrze wplywa na czlowieka. Wybieralam osrodki z duzymi basenami, z dostepem do rowerow i innego sprzetu w wolnym czasie.

Schudniecie wiecej niz 2-3 kg w ciagu 7 dni jest niemozliwe, nawet jesli decydujemy sie na pol glodowke owocowo-warzywna, ale wtedy intensywne cwiczenia sa wrecz zakazane, bo organizm jest bardzo oslabiony i w szoku.
      • Gość: Monika Re: wczasy odchudzające IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.12, 11:58
        Mozna schudnąć wierzcie mi jak się połączy z dobrą dietą odpowiedni wysiłek fizyczny. Ja byłam na wczasach z dietą strukturalną w Primaverze, a w tym roku wybieram sie do Korbielowa. Schudłam 4 kg i czułam się świetnie. Zresztą w grupie raźniej i motywacja jest, a słyszałam, że program jest dosyć ciekawy.
        • Gość: kii Re: wczasy odchudzające IP: *.free.aero2.net.pl 28.06.12, 15:02
          Tak, tak... wierzymy w marketing szeptany.
        • freshkate Re: wczasy odchudzające 08.11.12, 13:46
          W Krakowie Simple Cooking organizuje warsztaty z diety strukturalnej wraz z kursem gotowania. Uczestnikom zostanie przeprowadzony pomiar składu masy ciała wraz z analizą, zostały przygotowane wykłady dotyczące diety oraz kurs gotowania pysznych codziennych posiłków. Wkrótce pojawią się również kursy z innych diet zapraszamy serdecznie, więcej informacji na www.simplecooking.com.pl
    • Gość: lesnachatapl Re: wczasy odchudzające IP: *.gizycko.mm.pl 20.06.12, 21:40
      polecam wczasy w ośrodku Leśna Chata w Jastrowie..rewelacja!!!
    • Gość: lesnachatapl Re: wczasy odchudzające IP: *.gizycko.mm.pl 20.06.12, 21:50
      Marzy ci się wypoczynek i relaks a przy tym możliwośc zgubienia paru kilogramów? Polecam wczasy w hotelu Leśna Chata w Jastrowiu.Super zabiegi, miła obsługa, piękna okolica, w takich warunkach odchudzanie to przyjemność.Polecam
    • wmumart Re: wczasy odchudzające 02.07.12, 16:23
      Ja osobiscie daje 100% gwarancji ze w 30 dni spalisz do nawet 10 kg tluszczu i zmienisz swoja sylwetke o 100%.
      Jesli nie zwracam cala kase
      www.youtube.com/watch?v=1XgzJhyfXvo&feature=colike
      • Gość: Violetta Re: wczasy odchudzające IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.10.13, 09:45
        Hej, a teraz możecie polecić jakieś wczasy odchudzające. Jestem z okolic Mazur, więc może coś w naszej okolicy, żeby nie trzeba było daleko jeździć. Polecicie mi coś?
        • Gość: Lili Re: wczasy odchudzające IP: *.via.zamek.net.pl 18.12.13, 21:33
          Polecam Fit Boot Camp. Chudłam 4 kg w tydzień. Spodnie mi leciały z tyłka :D Akurat byłam w górach ale wiem, że obozy organizowane są też w innych miejscach. Trenerzy super! Pot płyną strumieniami. dieta też fajna, nie byłam głodna specjalnie. Wieczorem odnowa biologiczna. Polecam
          • Gość: ~Janka~ Re: wczasy odchudzające IP: *.futuroexito.pl 19.12.13, 13:14
            Wczasy wczasami, ale warto jednak nadchodzące wakacje powitać już formą fit. Dobra dietka może zdziałać prawdziwe cuda. Jestem na Mobilnej Diecie, z moim dietetykiem kontaktuję się telefonicznie. Dobrał mi także ćwiczenia, które rzeczywiście sprawdzają się w przypadku mojej figury i typu nadwagi. Nie trzeba tracić czasu na i mnóstwa kasy na odchudzające wczasy, jak można wybrać dobrego dietetyka.
            • Gość: Lena Re: wczasy odchudzające IP: *.net-193-106-79.assat.pl 31.12.13, 01:20
              Byłam na 15 dniowym turnusie w Jastrzębiej Górze hotel Szafir nowo wybudowany.
              Wyżywienie 1200 kcal. Schudłam 6,30 kg. koleżanka 5,80 kg. to był wrzesień.
              Dzisiaj ważę w sumie o 9,70 kg. mniej.
              Piersi, pośladki nie obwisły, zmarszczek nie przybyło.
              Kompletnie po powrocie do domu w związku z odchudzaniem nic nie robię, stosuję tylko bardzo proste zalecenia instruktora ( nie ćwiczę ).
              Z zajęć były konkretne marsze kondycyjne, fitness na basenie i odpowiednie zabiegi w gabinecie.
              Polecam.
              • rigo57 Re: wczasy odchudzające 08.01.14, 18:26
                Moja koleżanka była w Budapeszcie w 4 * Hotelu (super komfort) zapłaciła 1750,-zł za 1 tydzień pobytu i schudła 5 kg i do tego z docelowej partii ciała w pasie 12 a w biodrach 14 cm. Gimnastyka, codzienne zabiegi, sauny, basen, siłownia, 5 posiłków, nordic walking wszystko do woli (oprócz jedzenia) i w cenie . Rewelka. Info na stronie internetowej www.medykplushurt.neostrada.pl. Pozdrowionka dla wytrwałych, ja nie musze bo jestem chuda :)
                • Gość: Kaśka Re: wczasy odchudzające IP: *.inm.net.pl 07.03.14, 19:35
                  Ja w ubiegłe wakacje byłam koło Giżycka na boot campie. Mega przeżycie :-) Było tak jak nazywa się ich strona.."ostry wycisk", hahhaha. Ale super, bo od rana do wieczora na świeżym powietrzu - kick boxing, kajaki, rowery, treningi obwodowe. Zero nudy. A Mazury piękne! Trener super fajny. Nie było łatwo, ale nie mogłam uwierzyć, że moje ciało tak się wysmukli po tygodniu. w tym roku wybieram się do nich na 2 tygodnie. Jakbyś była zainteresowana to ich strona to www.ostrywycisk.pl
    • Gość: fghji Re: wczasy odchudzające IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.10.13, 10:30
      Ja byłam jakiś czas temu w hotelu Zacisze Mazur, na wczasach odchudzających tam spełnią się twoje marzenia o pięknym instruktorze i znacznej utracie wagi. Polecam serdecznie ja dopiero wróciłam z takich wczasów i jestem wypoczęta, a do tego w ciągu tygodnia schudłam 4 kilo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka