Dodaj do ulubionych

Dunkan a wakacje

13.06.12, 16:11
witam,
chiałabym zapytać jak dajecie sobie rade na wakacjach.
chciałabym zacząć dietę Dunkana ale przedemną w sierpniu 2 tyg wakacje (wyżywienie w barach i restauracjach - obiady, reszta do samodzielnego robienia) i zastanawiam się czy to ma sens żebym zaczęła już dziś, ale z drugiej strony źle się czuje ze swoją wagą.
Obserwuj wątek
    • kaga9 Re: Dunkan a wakacje 13.06.12, 22:22
      Dukan, nie Dunkan;)

Powiem tak: zawsze znajdzie się jakieś "ale". Jak nie wakacje, to święta, ostatki, wesele, chrzciny..i ciągle się "nie opłaca" zacząć. Jeśli jesteś zdecydowana, to zaczynaj. Ja przeżyłam wyjazdowe wakacje na diecie, da się.
    • misiontko999 Re: Dunkan a wakacje 14.06.12, 18:55
      Ja wakacji jeszcze nie przerabiałam, ale chrzciny córki tak. Nie było tak źle.
      Decyzja należy do Ciebie, ale pomyśl o ile będziesz szczuplejsza w sierpniu, jeśli zaczniesz dietę teraz:)
    • ania26a Re: Dunkan a wakacje 15.06.12, 10:00
      to prawda jak tak patrzę w kalendarz to nigdy nie będzie dobrego czasu na odchudzanie bo my np. co 2 tyg jeździmy na weekendy do teściów do tego święta, urodzinki itp.

no nic zaczęłam wczoraj :) najwyżej podczasu urlopu przytyje (trudno się mówi),
      zobaczyny jak mi pójdzie z Dunkanem
      trzymajcie kciuki
      • ostryga11 Re: Dunkan a wakacje 15.06.12, 14:30
        Nie zakładaj "najwyżej w czasie wakacji przytyję, ale raczej "dam radę". Wakacje to nic strasznego , dukanowskie produkty są dostępne praktycznie zawsze (grilowany kurczak, gotowana ryba - w każdej knajpie, twarożek i jogurt w każdym sklepie, jajka zawsze i wszędzie , nie wspominając o warzywach). Można - wiem co mówię, przetrwałam i wakacje, i mnóstwo imprez rodzinnych. Wystarczy sobie w głowie ustalić - jem tylko duknowe i się daje.W czasie wizyty u teściów informujesz , że jesteś na diecie i prosisz, by cię nie namawaić i już. A jak wszyscy w koło zobaczą , że jesteś konsekwentna, to po pewnym czasie przestaną namawiać. Warto też zabrać na wizytę coś specjalnego zrobionego w domu. Wierzę w Ciebie i trzymam kciuki .
        Ze mną gorzej zaczęło być na IV. Najpierw odpuściłam czwartki, potem wróciłam do słodyczy i borykam się z dwoma nadprogramowymi kilogramami już od miesiąca. Ale nie ma co narzekać - mam je na własne, wyraźne życzenie.
        • misiontko999 Re: Dunkan a wakacje 15.06.12, 16:52
          Na pewno ci się uda. :)
    • brooke.logan Re: Dunkan a wakacje 20.06.12, 18:17
      nie ma dla mnie lepszego okresu jak urlop, szczególnie zorganizowany, na trzymanie się zasad diety. Różnorodność białka i warzyw daje możliwość najedzenia sie do syta i przestrzegania diety. Na prytatnych wyjazdach biorę zapas otrąb i jem na sniadanie z jogurtem naturalnym a potem wybieram sałaty i mięso. Jakos na wyjazdach nie ciągnie mnie do łakoci i tłustego jedzenia.
      • ania26a Re: Dunkan a wakacje 20.06.12, 21:19
        no ale za to są lody, gofry, zapiekanki, frytki smażona rybka :)
        • brooke.logan Re: Dunkan a wakacje 21.06.12, 06:35
          no to wybieram grillowaną rybkę a frytek i lodów unikam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka