Dodaj do ulubionych

bać się jojo?

22.07.12, 10:04
Witam
od grudnia schudłam 14kg, cały czas moja waga powoli spada. Ale bardzo boję się jojo, wchodząc na wagę panikuję że będę znów tyć w szybkim tempie.
Jak ustrzec się efektu jojo? Czy on faktycznie mi zagraża jeśli w sumie chudłam dość powoli?
Obserwuj wątek
    • xxllady Re: bać się jojo? 22.07.12, 11:19
      Każda z Nas wie, że modna jest odzież typu oversize. Tylko po co kupować celowo robione na ten typ bluzki, które przez samą nazwę kosztują kupę kasy. Chciałabym Wam polecić jako zamiennik odzież XXL. Sama mimo tego, że jeszcze mi daleko do tego rozmiaru ją noszę
      • mewa000 Re: bać się jojo? 22.07.12, 12:17
        A Tobie co się w głowie poprzestawiało z tym rozmiarem xxl? jakaś ukryta reklama?
    • rotkaeppchen1 Re: bać się jojo? 22.07.12, 13:42
      Skoro od grudnia schudlas i nadal chudniesz (zakladam, ze nadal masz nadwage i chudniesz zdrowo a nie z kosci na osci), to chyba jojo ci nie grozi. Skoro tak dlugi okres czasu udalo ci sie przestrzegac diety i zdrowego odzywiania, jest szansa, ze tak zostanie. Po osiagnieciu odpowiedniej wagi, staraj sie bardzo wolno zwiekszac illosc kalorii, uwazajac przy tym na jakosc jedzenia: duzo chudego bialka, duzo warzyw, owoce pod kontrola, weglowodany pod kontrola, wywazona ilosc dobrego tluszczu - np oleju lnianego, kokosowego, itd, duzo wody, regularny wysilek fizyczny - regularny ale bez przesady, lepszy codzienny szybki spacer, niz raz na miesiac pol dnia na silowni ;-)
    • malyszon1 Re: bać się jojo? 24.07.12, 13:34
      Nie bój się jojo. Nie wracaj do starych nawyków żywieniowych. To wystarczy. Po kilku miesiącach metabolizm się unormował i gdy dojdziesz do odpowiedniej (zdaniem organizmu) wagi dalej nie powinno spadać...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka