klamphugger
04.01.15, 19:38
Cześć,
Zapisałam się na forum w nadziei ze ktoś może podzieli się ze mną swoimi doświadczeniami, lub chociaż przemyśleniami na temat badania genetycznego pod kątem diety i odchudzania. Przerabiałam już tematy różnorakich "diet-cud", byłam nawet u dietetyczki, ale nie wytrwałam w systemie przygotowywania pięciu posiłków dziennie z wagą w ręku i o określonych porach.
No i teraz wymyśliłam sobie dietę genetyczną. Coraz to nowi celebryci się lansują że poddali się takiej diecie, więc może i ja? :-)
No ale do rzeczy. Mam wrażenie że temat jest ciągle dość nowy. Po przegooglowaniu tematu znalazłam dwie opcje - obie niestety nie tanie. Bardzo proszę o uwagi, jeśli ktoś już się zetknął z tematem. Poniżej kilka linków które znalazłam.
Jedna opcja to niejakie "DF Medica" z testem "ubogim" za 1500zł - dfmedica.eu/pl/genodiet-sensor i rozbudowanym za 3500zł - dfmedica.eu/pl/genodiet-health
Druga opcja to jakieś "Centrum Dietetyki" z Gorzowa, które teoretycznie proponuje o wiele więcej badanych opcji genetycznych. Test "ubogi" za 1800zł - centrumdietetyki.eu/index.php/dieta-genetyczna/analiza-nutrigenetyczna i "wypasiony" za 2200zł - centrumdietetyki.eu/index.php/dieta-genetyczna/osobista-analiza-genetyczna
Tak więc proszę o poradę. Warto? :-)
Pozdrawiam
Ania.