Dodaj do ulubionych

Dieta Kopenhadzka

05.05.02, 04:12
Ostatnio dosc duzo slyszalam o diecie kopenhadzkiej, czy moglaby Pani napisac
cos wiecej na jej temat. Chodzi mi oczywiscie jak dlugo trzeba ta diete
stosowac, na czym ona polega i jezeli jest to mozliwe prosze o ta diete czyli
dokladny jadlospis.
Z gory serdecznie dziekuje.
Obserwuj wątek
    • lipshits Re: Dieta Kopenhadzka 05.05.02, 07:38
      kompletny idiotyzm. Szkoda mi czasu to opisywac, ale takiej bzdury jak ta dieta
      z K. nie widzialem.
    • heliotrop Re: Dieta Kopenhadzka 05.05.02, 23:44
      Prosze zajrzec do pytania 156 oraz 183. Zastosowalam.Schudlam 5 kg.Teraz jem
      racjonalnie w/g zdrowych zasad bo zalezy mi na dalszej utracie
      wagi.Zainteresowalam sie dieta a wlasciwie nowym sposobem ukladania jadlospisu
      w/g metody Montignaca.Na razie studiuje pilnie ten temat.Pozdrawiam.
    • agnieszka.dobrowolska Re: Dieta Kopenhadzka 08.05.02, 22:08
      Jest to dieta 13- dniowa, gdzie najsilniejszy nacisk kladzie sie na owoce i warzywa. wedlug zalozen tej diety jej
      zbawienny efekt powinien sie utrzymywac przez 12 miesiecy i jest to czas, w ktorym nie nalezy jej powtarzac.
      Obiektywnie rzecz ujmujac jest to dieta z cyklu "o bardzo malej wartosci kalorii". Trudno uwierzyc, aby 13 dniowe
      stosowanie diety mialo efekt roczny na przemiane materii. W trakcie stosowanie tej diety chudnie sie, poniewaz
      nie pokrywa sie podstawowego zapotrzebowania energetycznego organizmu, zas po jej zakonczeniu pacjenci
      w wiekszosci ponownie wracaja do masy wyjsciowej lub wiekszej
      • kk.kk Re: Dieta Kopenhadzka 13.05.02, 01:00
        agnieszka.dobrowolska napisał(a):

> Jest to dieta 13- dniowa, gdzie najsilniejszy nacisk kladzie sie na owoce i war
        > zywa. wedlug zalozen tej diety jej
        > zbawienny efekt powinien sie utrzymywac przez 12 miesiecy i jest to czas, w kto
        > rym nie nalezy jej powtarzac.
        > Obiektywnie rzecz ujmujac jest to dieta z cyklu "o bardzo malej wartosci kalori
        > i". Trudno uwierzyc, aby 13 dniowe
        > stosowanie diety mialo efekt roczny na przemiane materii. W trakcie stosowanie
        > tej diety chudnie sie, poniewaz
        > nie pokrywa sie podstawowego zapotrzebowania energetycznego organizmu, zas po j
        > ej zakonczeniu pacjenci
        > w wiekszosci ponownie wracaja do masy wyjsciowej lub wiekszej

no nie wiem.. ta dieta kopenhaska o ktorej do tej pory slyszalam i o ktorej toczy
        sie obszerna dyskusja na forum "fitness" nie pozwala na owoce [1 od czasu do
        czasu] a opiera sie glownie na miesie i jajkach. do tego szpinak i salata.. wiec
        chyba jednak glowny nacisk na owoce i warzywa to w jakiejs innej diecie?..
        • maga77 Re: Dieta Kopenhadzka 18.05.02, 08:54
          ja zaryzykowałam. i nie wiem jak to jest...ale działa. trochę mało owoców i
          nabiału jak dla mnie, ale za to mięska sporo (nie czuje głodu), a sałaty i
          szpinaku aż nadmiar ;)
          • nika10 Re: Dieta Kopenhadzka 19.05.02, 19:30
            Ja kopenhaską skończyłam wczoraj, schudłam 6 kg i mam zamiar dalej chudnąć może
            na Montignacu. Zainteresowanych zapraszam na forum fitness, tam jest wszustko
            na ten temat oraz na wiele innych:-))
            Pozdrawiam
            • maga77 Re: Dieta Kopenhadzka 20.05.02, 09:27
              gratuluje nika - to dzieki twoim postom na fitnessie tez sie za kopenhaską
              wzięłam ;)))))))))) życze dalszych sukcesów!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka