Dodaj do ulubionych

Moja dieta

17.05.02, 19:07
Chcialabym schudnac ale tak zdrowo.
Ulozylam sobie taka diete:
sniadanie okolo 8.00:dwie kromki chleba pelnoziarnistego,posmarowane cienko maslem,na to salata,plasterki
pomidora i papryki,pol jablka i marchewka.
II sniadanie:jablko i pomarancza(lub inne owoce)

lunch:salatka(salata,pomidor,ogorek itp +<runch dressing(140kcl)>+piers kurczaka (gotowana) lub zupa
okolo200kcl,lub ziemniak pieczony z maslem i surowka

podwieczorek:owoc

kolacja nie pozniej niz 18.00:jogurt
Codziennie polykam tabletke witamin.
Do diety dolaczylam ciwczenia:basen codziennie przez 40 minut,rano cwicze brzuszki i staram sie biegac tak
czesto jak to mozliwe.
Diete trzymam od 3 dni .
Waze teraz 78 kg i mam 168cm.Chialabym schudnac na razie do 10kg a celem w przyszlosci jest wazyc 62kg.
Prosze o fachowa rade czy dieta jest ok ?Chce utrzymac dobry metabolizm.
Mam odorbine problemy z wyproznianiem czy pic herbake"figura" na noc?
Moze jakies dodatkowe sugestie?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • marcinm22 Re: Moja dieta 17.05.02, 19:38
      nie jestem fachowcem ale swoje ze zbednymi kilogramami przeszedłem wiec napisze
      Ci ze jak dla mnie to dieta jest bardzo ok !
      jesli bedziesz zbyt głodna wieczorem to proponuje do jogurtu dodac kilka (2-3)
      kromek chrupkiego pieczywa i/lub marchew (surową!)
      ja jadam bardzo podobnie , z tym że kolacje robie później (ok.20) i jest to
      zwykle wielka micha sałatki z pomidorów , ogórków , kalarepy itp. z jogurtem i
      odrobiną fety (sera - żeby nie było wątpliwości ! :-) )
      co do kłopotów z wypróżnianiem - dodawaj otręby do zupy , sałatki czy
      wieczornego jogurtu , powinno pomóc.

jak sie czujesz po tych trzech dniach ? jeśli będziesz konsekwentna to po kilku
      tygodniach zapomnisz wogóle że jadałaś kiedyś inaczej i o to chodzi !
      przestawisz się zupełnie i po osiągnięciu wymarzonej wagi ta dieta odchudzająca ,
      którą teraz stosujesz będzie już najnormalniejszą dietą.

co do ćwiczeń , to sądzę że niewielki sens ma codzienne robienie brzuszków ,
      proponuje Ci raczej 3* w tygodniu , 3 serie po kilkanaście (-dziesiąt) powtórzeń
      (zalezy jak wytrzymujesz) i stopniowe zwiększanie obciążenia

no i powodzenia !

jak na mój gust , jeśli nie spojrzysz na słodycze , to na początku lipca będziesz
      już bliziutko 70 kg ,
      i nie przejmuj się , że to tak powoli spada - tak po prostu musi być

3maj się !

pzdr
      Marcin

• aleksandra.cichocka Re: Moja dieta 24.05.02, 09:52
      Życzę sukcesu w zdrowym odchudzaniu, połączonym z ćwiczeniami. Czekamy na
      informacje o postępach odchudzania. Do śniadania proponuję dodać coś z nabiału,
      np. mleko lub jogurt lub ser biały, bo w jadłospisie jest za mało produktów
      mlecznych. Na kolację poza jogurtem proponuję jakąś chociaż małą kanapkę z
      ciemnego pieczywa, dobrze, że jest to wczesna kolacja. Poza tym jadłospis na
      czas odchudzania jest dobry – jest w nim dużo warzyw, chude gotowane mięso,
      ciemne pieczywo. Ale każdego dnia proszę zmieniać produkty w jadłospisie,
      czasem zamiast pieczywa zjeść płatki owsiane, czy inne śniadaniowe, czasem
      zamiast ziemniaków kaszę gryczaną czy jęczmienną. Ważne jest aby dieta była
      urozmaicona, dostarcza wtedy różnych witamin i składników mineralnych. Dobrze
      jest 2 razy w tygodniu zastąpić mięso rybą, 1 raz strączkowymi. W czasie
      odchudzania ważne jest wypijanie 1,5-2 l napojów bez dodatku cukru. Herbatkę na
      uregulowanie trawienia można pić, ale nie każdego dnia, żeby nie przyzwyczaić
      organizmu. Na zaparcia pomaga zjedzenie na czczo kilku śliwek suszonych
      namoczonych w wodzie na noc.
      W wątkach nr 95 i 136 „Jak schudnąć wiosną i nie utyć jesienią” szczegółowo
      opisana jest dieta polecana w zdrowym odchudzaniu. Pozdrawiam i życzę zdrowego
      schudnięcia bez efektu jo-jo.
      • zora Re: Moja dieta 24.05.02, 18:34
        DZIEKUJE BARDZO ZA PORADE:)
      • b_a_c_h_a Re: Moja dieta 03.06.02, 13:14
        czy czerwona herbata tez moze byc traktowana jako "na uregulowanie trawienia"?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka