Dodaj do ulubionych

Kurtka do biegania

IP: 149.156.67.* 07.12.11, 20:48
Witam,
na grouponie od kilku dni widnieje promocja na taką oto kurtkę: www.groupon.pl/oferty/cala-polska/eskazet-shopping/1933271
Zastanawiam się, czy nie kupić jej do biegania, zważywszy na coraz niższe temperatury. Czy ktoś miał do czynienia z tego typu odzieżą? Nada się to do biegania, czy jednak lepiej ubrać kilka warstw ciuchów przeznaczonych typowo do biegania? Jeśli chodzi o rozmiar, to L jest rozmiarowo w sam raz na mnie - nie jest zbyt obszerna, raczej dość przylegająca.
Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • joggerka Re: Kurtka do biegania 14.12.11, 19:20
      Ona jest dobra na spacery, ale nie do biegania. Dodatkowy polar w środku to zdecydowanie za dużo - poczułbyś to po pierwszych kilkuset metrach;) Lepiej ubrać bluzę lub bieliznę termoaktywną i na to cienką, nieprzemakalną wiatrówkę.
    • sylwesterbb Re: Kurtka do biegania 12.10.15, 16:29
      No teraz mamy taki okres, ze do biegania nie tylko przydaje się odpowiednie obuwie ale też i odpowiedni strój. Kurtka to nie wszystko, ważne byś miał też odpowiednie spodnie i koszulkę. Najlepiej gdy jest to strój termoaktywny. Wiem, ze takie rzeczy można znaleźć tutaj www.dobiegania.pl. Rozejrzyj sie a na pewno coś tam dla siebie znajdziesz.
    • chillizet Re: Kurtka do biegania 13.10.15, 09:30
      kurtka? na taką pogodę? czyście zwariowali? ja CIENKĄ kurtkę biegową zakładam poniżej -10. i na pewno nie jestem jakimś freakiem. Dziś przy +3 t-shirt, cienka bluzka z dł. rękawem termoaktywna, i na to mega cinki (jak folia) ortalionik. i się przy drugim zakresie szczerze ugotowałem.
      • budzik11 Re: Kurtka do biegania 16.10.15, 08:30
        Przecież w tym wątku nie chodzi naprawdę o ciuchy, a o reklamę sklepów :-/
        Ps. ja biegam w technicznej koszulce z dł. rękawami i na to też techniczna z krótkimi. Żadnych kurtek.
    • samanc-iakowa Re: Kurtka do biegania 15.10.15, 18:24
      zobacz sobie w Bikershop za odzieza do biegania, mają dobre kurtki, buty, odziez termoaktywną a ceny ok. www.bikershop.pl
    • kamilwolak Re: Kurtka do biegania 02.08.17, 16:01
      Tak jak ktoś wcześniej napisał, ważne aby oprócz odpowiednio dobranej kurtki, dobrać pod spód odzież termoaktywną. W szczególności polecam tutaj materiały typu poliamid oraz polipropylen. Warto też rozejrzeć się za ubraniami posiadające w składzie materiału wełnę merynosów.
      Sam ma długie spodnie oraz koszulkę marki Oxyburn. Marka wchodzi dopiero na polski rynek i dostępna jest póki co jedynie w internecie. Strona polskiego dystrybutora to - oxyburn.pl .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka