radar272 13.10.14, 17:58 chciałbym zacząć biegać i wyczytałem, że powinienem wcześniej pójść do lekarza? czy to na pewno jest konieczne skoro jestem zdrowy i nie mam żadnych dolegliwości? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: do lekarza? 13.10.14, 20:00 jeżeli jesteś młody, zdrowy to tak zaraz nie trzeba do lekarza gnać, pod warunkiem że zaczniesz rozsądnie, czyli nie od sprintów na maksa, a od marszobiegów i ogólnego rozgimnastykowania. czyli powoli, ostrożnie, niespiesznie...a lekarza załatw w międzyczasie. na pewno nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
anikssa Re: do lekarza? 14.10.14, 11:06 ja nie byłam i póki co nie odczuwam takiej potrzeby ;) nie planuje skoków na jakieś wyśrubowane życiówki więc do spokojnego truchtania raczej mi lekarz nie potrzebny :P Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: do lekarza? 14.10.14, 14:32 do truchtania zdrowej młodej osobie nie jest niezbędny, ale już przed jakimiś biegami masowymi lub przy zwiększaniu tempa i dystansu - można pomyśleć. Ekg, próba wysiłkowa, morfologia nie zaszkodzą nikomu :) Odpowiedz Link Zgłoś