pknm100 26.10.10, 23:12 www.scribd.com/doc/36134687/Smole...er-Chicago sites.google.com/site/katynii/hom...stenogramy sites.google.com/site/katynii/hom...dy-zbrodni sites.google.com/site/katynii/hom...-i-analizy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vobo7 Nie warto bełkotać 26.10.10, 23:41 Fragment z przytaczanego wyżej tekstu: Dodajmy, że podpułkownik A .Protasiuk potrafił skutecznie wylądować. Zabłocone koła Tu-154M widoczne na zdjęciach dowodzą tego jednoznacznie. Prawdopodobnie dzielny oficer, gdy zrozumiał, że samolot jest w trakcie dokonywania zamachu na życie prezydenta ... Wreszcie znamy winowajcę: zamachu dokonał ... samolot. Oczywiście, samolot był produkcji ruskiej, co wyjaśnia sprawę ostatecznie. O, Kurrr ier. Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: Nie warto bełkotać 26.10.10, 23:49 samolot jest w trakcie dokonywania zamachu na życie prezydenta ... Noooo, nie wiem czego się czepiasz - całkiem dobre :-) W każdym razie w wariancie optymistycznym to jest dobry żart. Wariant pesymistyczny również istnieje. I według wariantu pesymistycznego wychodziłoby, że zwolennicy teorii zamachu mają permanentne problemy z posługiwaniem się polszczyzną. Odpowiedz Link Zgłoś
vobo7 Re: Nie warto bełkotać 26.10.10, 23:52 state.of.independence napisała: > zwolennicy teorii zamachu mają permanentne problemy z posługiwaniem się polszczyzną. Lecąc samolotem spotkała ich burza i tak im do dziś zostało ;) Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: Nie warto bełkotać 27.10.10, 00:02 A ja już nie wiem komu się burzyło, komu wiało, komu się coś zamachnęło, komu stanęło, komu opadło... Żadnego ładu i składu w tych szumnych teoriach nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
bezpocztyonline Ech, w tej Hameryce... 27.10.10, 00:06 pknm100 napisał: > www.scribd.com/doc/36134687/Smole...er-Chicago "Nie mógł wiedzieć kapitan prezydenckiego samolotu, że w momencie wylądowania odpali się zgoła nietypowy ładunek wybuchowy, który rozniesie cały kadłub w drobne strzępy, nie większe niż 20-30 centymetrów. Najprawdopodobniej zresztą zapalnik był “wstrząsowy”, czyli reagujący na silny wstrząs. A wszyscy pasażerowie zginą straszną śmiercią. (...) I tylko ten kto wiedział, że na pokładzie jest bomba i jaka mógł zamieścić wpis na stronach internetowych Gazety Wyborczej o godzinie 8:38:00, że prezydencki samolot miał “wypadek” i że nikt nie przeżył. (...) A taką bombę można było zamontować w tym samolocie tylko w War- szawie... I ktoś, kto wiedział, co wybuchnie i z jakim skutkiem, mógł robić taki wpis, gdy ten samolot jeszcze prawie 2 minuty leciał... A dowód, na godzinę “katastrofy” jest również niezbity, nasz Tu-154M ściął skrzydłem linię energetyczną i dokładnie o godz. 8:39:50 sek. na osiedlu mieszkaniowym przyległym do lotniska zgasło światło... Cóż, Michnika zgubiła tu pycha - chciał być koniecznie pierwszy, który “puści newsa” w świat!" No i mamy news: zamach zrobił Michnik, by mieć newsa. Ech, te Polonusy... Wszystko im się pokićkało: iTVP zmieniło się się na "Gazetę", Komorowski na Michnika... Już nie mówiąc o zdegradowaniu Protasiuka... Odpowiedz Link Zgłoś