Dodaj do ulubionych

oficer BOR sie bal

24.03.12, 21:36
Po katastrofie do oficerów BOR dotarła informacja, że przeżyły cztery osoby, bo ktoś widział cztery karetki pogotowia wyjeżdżające na sygnale. - Dostałem polecenie od płk. Roberta D., żeby wsiąść w samochód i szukać, gdzie te karetki pojechały. I kogo wywiozły. Miałem sprawdzić, czy rzeczywiście potwierdzi się informacja, że ktoś przeżył. Nie znałem topografii miasta. Obawiałem się, że jeśli opuszczę wrakowisko, później będę miał problem z powrotem, bo Rosjanie tak nas traktowali - kwituje oficer.

i za co tym kanaliom placa ciezkie zlotowki?
Obserwuj wątek
    • laciaty3 Re: oficer BOR sie bal 24.03.12, 23:05
      W pełni cię popieram. Płace w naszym dzienniku wołają o pomstę do nieba. Ale żeby zaraz kanalie?
      • state.of.independence Re: oficer BOR sie bal 24.03.12, 23:12
        A oni tam dostają w ogóle jakieś wynagrodzenie, czy tak, co łaska pracują?
        • laciaty3 Re: oficer BOR sie bal 24.03.12, 23:25
          Spójrz State co wypisują. To raczej zawodowcy, oni za free w klawiaturę nie stukają. Biznes musi sie wszak kręcić. Z samej gazety nie wyżyją. Potrzeba książki sprzedać, prelekcje poprowadzić....
          • state.of.independence Re: oficer BOR sie bal 24.03.12, 23:32
            Zawodowcy? O matko i córko! Niech nas Bóg przed nimi ochroni!
            Mnie się zdarza odpłatnie to i owo napisać i opublikować, ale hmmm, hmmm... Nie ta działka i nie szmatławce.
            • laciaty3 Re: oficer BOR sie bal 24.03.12, 23:40
              Kwestia definicji słowa zawodowiec. O literacką nagrodę Nobla nie walczą. Za to o wpływy ze sprzedaży jak najbardziej. A że target taki a nie inni to i adekwatne narzędzie. Jak widać po założycielce wątku-działa.
              • state.of.independence Re: oficer BOR sie bal 24.03.12, 23:53
                laciaty3 napisał:

> O literacką nagrodę Nobla nie walczą.

Ja walczyłam o nagrodę Świata Książki, ale nie wywalczyłam :-(
                Co jeszcze nie oznacza, że od razu pójdę się zawodowo szmacić za pieniądze.
                • laciaty3 Re: oficer BOR sie bal 25.03.12, 00:01
                  Bo nie jestes twórcą równie płodnym co "płk. Robert D."(ech ta koretka w ND). nie wspominając, że równie tajemniczym niczym Thomas Pynchon:) Niby tworzy a jaki jest nie wie nikt....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka