Dodaj do ulubionych

"Słaby" wytrysk

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.11, 08:46
Nie wiem, czy to dobre miejsce, ale może Pan Doktor mi coś doradzi.
Otóż zauważyłem (tzn. zauważyłem to już jakiś czas temu, ale dopiero ostatnio zacząłem się nad tym głębiej zastanawiać), że moje wytryski są dość "słabe" - sperma raczej wypływa niż tryska, a i jest jej dosyć niewiele. Przy czym oceniam to kierując się nie tylko innymi mężczyznami (czy to ich zwierzeniami, czy powszechnie dostępną "dokumentacją wizualną" - raczej tą amatorską, bo "profesjonalną" nie ma się co sugerować), co własnymi doświadczeniami sprzed, hmm, kilku lat.
Winą za to obarczam swoje nawyki masturbacyjne (a potrzeby i libido mam na tyle duże, że masturbuję się codziennie, nawet mając od paru lat stałą partnerkę), polegające na powstrzymywaniu wytrysku (bo tak wygodniej, zamiast się potem wycierać) przez albo napięcie odpowiednich mięśni (jakbym zatrzymywał mocz), albo (częściej) przez uciśnięcie palcem/palcami obszaru zaraz za moszną. Wydaje mi się, że siła mojego wytrysku przez to naturalnie osłabła albo osiągając orgazm podświadomie napinam mięśnie, częściowo wytrysk osłabiając, a częściowo zatrzymując.
Czy da się coś na to poradzić i powrócić do stanu pierwotnego? Pytam, ponieważ czuję się z tym cokolwiek niekomfortowo, a i obawiam się jak wpłynie to na moją możliwość zapłodnienia partnerki.

Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: melkor Re: "Słaby" wytrysk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.11, 13:52
      Czy uzyskam jakąkolwiek odpowiedź?...
    • michal.lew-starowicz Re: "Słaby" wytrysk 16.03.11, 11:13
      W pierwszej kolejności proponuję zmianę dotychczasowych nawyków i zaprzestanie powstrzymywania odruchu ejakulacji (wytrysku nasienia). W przypadku częstej aktywności seksualnej (stosunek, masturbacja) zakończonej wytryskiem, objętość nasienia i ciśnienie jego wyrzutu mogą być zmniejszone. Zatrzymywanie wytrysku i cofanie nasienia może także sprzyjać infekcjom układu moczowo-płciowego. W razie dalszych wątpliwości/utrzymywania się zaobserwowanego problemu, proponuję wykonanie badania ogólnego oraz posiewu nasienia i zgłoszenie się z wynikami do lekarza androloga.
    • xajicij423 Re: "Słaby" wytrysk 06.05.20, 13:38
      Hej! Nowy portal w sieci - umów się lub sprawdź czy w Twojej okolicy dziewczyny umawiają się na seks :P www.flirtujzemna.pl Polecam, PAULINA
    • notnow35 Re: "Słaby" wytrysk 18.11.24, 14:01
      ja mam mocne spuszczenie po takim specjalnym środku na to - prosent 600 czasami się zabawiamy z zona ona lubi być porządnie zalana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka