Dodaj do ulubionych

Panie Drze Depko - jest Pan potrzebny !!!

06.08.02, 21:40
Panie Doktorze,

Sa powazne powodym dla ktorych powinien Pan ponownie rozwazyc swoja decyzje.
Oto one:

0. Tu tez sa Pana pacjenci.
1. Pan Tassman wlasnie wyprowadza "potrzebujacych porady inaczej" na forum
Erotica, czyli twierdzenie z pk.0 z dnia na dzien powinno stawac sie coraz
prawdziwsze.
2. Posrednio w zdaniu "Chcąc odpowiedzieć na Wasze pytania na odpowiednim
poziomie merytorycznym musiałbym poświęcić czas przeznaczony dla pacjentów w
gabinecie." sam Pan przyznaje, ze coraz bardziej Pana potrzebujemy. Nie smiem
powatpiewac w szczerosc tej wypowiedzi.
3. Na bolaczki z czasem (ktoz ich nie ma) mozna znalezc lagodniejsze srodki
np.
a) odpowiadac merytorycznie tylko na czesc watkow, tych najbardziej
ciekawych, tak aby pozostac w zalozonym budzecie czasowym. Jeden post
tygodniowo powinien juz byc OK.
b) poprosic kogos mlodszego (asystenta?) dysponujacego wieksza iloscia czasu
o pomoc.

Bez Pana te forum sie zdegeneruje - Pan (chocby symbolicznym udzialem) je
trzyma w pionie. Nie ma alternatywy dla jego istnienia. Oczywiscie nie jest
ono wartoscia sama w sobie - ale poziom kultury seksualnej w spoleczenstwie
chyba nie przestal byc problemem (niezbednych dowodow na to dostarcza rowniez
i to forum). Po co gasic ten dodatkowy kaganek oswiaty ? ...
Obserwuj wątek
    • andrzej.depko Re: Panie Drze Depko - jest Pan potrzebny !!! 06.08.02, 23:21
      Panie Doktorze,

Sa powazne powodym dla ktorych powinien Pan ponownie rozwazyc swoja decyzje.
      Oto one:

0. Tu tez sa Pana pacjenci.
      2. Posrednio w zdaniu "Chcąc odpowiedzieć na Wasze pytania na odpowiednim
      poziomie merytorycznym musiałbym poświęcić czas przeznaczony dla pacjentów w
      gabinecie." sam Pan przyznaje, ze coraz bardziej Pana potrzebujemy. Nie smiem
      powatpiewac w szczerosc tej wypowiedzi.

Tak, zdaję sobie doskonale z tego sprawę, że tutaj też są moi pacjenci. Mogłem
      sobie tylko wyrzucać, że nie poświęcam Wam tyle uwagi, na ile zasługujecie.
      Z pewnością wiele osób mogło odnaleźć na nim interesujące ich zagadnienia.
      Wiem, że dla wielu osób forum pozwoliło im w inny sposób spojrzeć na swoje
      problemy i rozwiązać je z pozytywnym skutkiem. Inni zdecydowali się na wizyty u
      specjalistów, co również korzystnie wpłynęło na ich życie osobiste.
      Forum to było i jest potrzebne. Ale decyzja nie należała tylko i wyłącznie do
      mnie.

3. Na bolaczki z czasem (ktoz ich nie ma) mozna znalezc lagodniejsze srodki
      np. a) odpowiadac merytorycznie tylko na czesc watkow, tych najbardziej
      ciekawych, tak aby pozostac w zalozonym budzecie czasowym. Jeden post
      tygodniowo powinien juz byc OK.
      b) poprosic kogos mlodszego (asystenta?) dysponujacego wieksza iloscia czasu
      o pomoc.

Bez Pana te forum sie zdegeneruje - Pan (chocby symbolicznym udzialem) je
      trzyma w pionie. Nie ma alternatywy dla jego istnienia. Oczywiscie nie jest
      ono wartoscia sama w sobie - ale poziom kultury seksualnej w spoleczenstwie
      chyba nie przestal byc problemem (niezbednych dowodow na to dostarcza rowniez
      i to forum). Po co gasic ten dodatkowy kaganek oswiaty ? ...

To forum jest wartością sama w sobie i w to nie wątpię. Różne osoby odwiedzały
      dotychczas to forum, prezentując różne podejście do pojęcia kultury w ogóle
      oraz w zawężonym stopniu do kultury seksualnej. Ale obecność na forum osób
      kalekich ( czytaj z zaburzoną osobowością lub zaburzonym rozwojem
      psychoseksualnym ) świadczy tylko o potrzebie istnienia tego
      ” kaganka oświaty ”. Czy byłby bowiem blask bez wszędobylskiego cienia ?
      Rzeczywiście w ostatnim okresie nie mogłem czynnie uczestniczyć w życiu forum
      co negatywnie odbijało się na jego poziomie. Ja naprawdę nie miałem po prostu
      czasu, nie tylko dla Was, ale i dla własnej rodziny ( wstyd o tym wręcz
      pisać ). Ale rodzina jest bardziej wyrozumiała, niż zarządzający tym forum.
      Rozwiązanie w postaci zatrudnienia kogoś dysponującego większą ilością czasu
      również nie wchodzi w rachubę, ponieważ nie tylko czas jest tutaj istotny.
      Sam nigdy bym tego tematu nie poruszył, ale wezwany do tablicy odpowiem co
      poniektórym. Kilkakrotnie spotykałem się na forum z docinkami , że skoro mi
      płacą to gdzie ja się podziewam. O tym sprawach gentlemani nie rozmawiają. Ale
      aktywne uczestnictwo w forum wiąże się w wyższymi kosztami rachunków
      telefonicznych, których honoraria nie są w stanie pokryć. Praca lekarzy na
      forum ma od pewnego czasu wymiar społeczny. Ale warto ją robić, bo jest
      przyjemna i ma się świadomość, że robi się coś pożytecznego i ważnego.
      Ale doba ma tylko 24 h. I czasami nie starcza na wszystko czasu. W sierpniu
      również nie mógłbym z Wami, aktywnie uczestniczyć, gdyż 10 – go wyjeżdżam na
      miesiąc. Powstała sytuacja patowa. Rozwiązanie zaś już znacie. Jeszcze raz
      wszystkich serdecznie pozdrawiam i dziękuję za wszystkie ciepłe słowa
      skierowane w moja stronę.
      • tassman Re: Panie Drze Depko - jest Pan potrzebny !!! 07.08.02, 09:15
        andrzej.depko

Niech pan odpoczywa podczas tego miesiąca wakacji. Moze po tym okresie zmieni
        pan zdanie??Oby....
        Szerokiej drogi, gumowych znaków drogowych, duzo słońca, spokoju i wypoczynku
        życzy

tassman:)
        • bajerful Re: Panie Drze Depko - jest Pan potrzebny !!! 07.08.02, 11:53
          tassman napisał:

> andrzej.depko
          >
          > Niech pan odpoczywa podczas tego miesiąca wakacji. Moze po tym okresie zmieni
          > pan zdanie??Oby....
          > Szerokiej drogi, gumowych znaków drogowych, duzo słońca, spokoju i wypoczynku
          > życzy
          >
          > tassman:)
          ##############
          lizus, he he
          to jakoś nie pasuje do tego co wcześniej wypisywałeś i wyśmiewałeś
          czyżbyś zmiękł? ciekawe, że stało się to wtedy, kiedy napisałeś na forum
          erotyki wątek o stracie "klejnotów" :)

bajerful®
          • duza_klucha Re: Panie Drze Depko - jest Pan potrzebny !!! 07.08.02, 14:03
            Panie Bajerful,

Zakladajac, ze Pan ma jakies ambicje i chcialby sie rozwijac w wybranej przez
            siebie roli wszy forumowej *) - doradzalbym uczenie sie od lepszych, w tym
            przypadku od Pana Tassmana.

Pierwszy z brzegu przyklad. Moglby sie Pan nauczyc uzywac wulgaryzmow jako
            narzedzia, a nie celu wypowiedzi. Czy zauwazyl Pan, ze Pan Tassman, kiedy uzywa
            slowa "glupi", ma na to zawsze, lepsze lub gorsze, uzasadnienie? Mozna sie z
            nim oczywiscie nie zgadzac - ale ono jest w miare czytelne. Pan obdarza ludzi
            tym epitetem w sposob spontaniczny i charytatywny - na czym mocno traci
            blyskotliwosc Pana wypowiedzi. No az nie chce sie Pana postow otwierac.

W ten sposob moglby Pan byc nie tylko postrzegany jako wsza wulgarna, ale moze
            rowniez jako wsza blyskotliwa lub wrecz zabawna, jaka niewatpliwie jest Pan
            Tassman.

Od wszy forumowej nie jest wymagane docenianie roli jaka pelni Pan Dr Depko. W
            tym momencie Pan Tassman rzeczywiscie nie jest konsekwetny. Nie zachowal sie
            jak na wsze przystalo. Ale Pan, wypominajac mu to, na szczescie tak. Dzieki
            czemu i ja, w mojej roli wszy, ktora sie zalegla na Pana i Pana Tassmana lonie,
            mam sie czym pozywic.

Zycze duzo sukcesow na wybranej sciezce kariery.

*) Zdaje sobie sprawe, ze okreslenie wsza niesie spory negatywny ladunek
            emocjonalny. Ale naprawde nie o to mi chodzi. A raczej o funkcje jaka wsza
            pelni i jej adekwatnosc do funkcji pelnionej przez Pana (i Pana podobnym) na
            tym forum. Prosze to, w miare mozliwosci, potraktowac jako termin czysto
            medyczny.
            • bajerful Re: duza_klucha to chyba raczej napewno oliwka 07.08.02, 14:23
              duza_klucha napisał:

> Panie Bajerful,
              >
              > Zakladajac, ze Pan ma jakies ambicje i chcialby sie rozwijac w wybranej przez
              > siebie roli wszy forumowej *) - doradzalbym uczenie sie od lepszych, w tym
              > przypadku od Pana Tassmana.
              >
              > Pierwszy z brzegu przyklad. Moglby sie Pan nauczyc uzywac wulgaryzmow jako
              > narzedzia, a nie celu wypowiedzi. Czy zauwazyl Pan, ze Pan Tassman, kiedy
              uzywa
              >
              > slowa "glupi", ma na to zawsze, lepsze lub gorsze, uzasadnienie? Mozna sie z
              > nim oczywiscie nie zgadzac - ale ono jest w miare czytelne. Pan obdarza ludzi
              > tym epitetem w sposob spontaniczny i charytatywny - na czym mocno traci
              > blyskotliwosc Pana wypowiedzi. No az nie chce sie Pana postow otwierac.
              >
              > W ten sposob moglby Pan byc nie tylko postrzegany jako wsza wulgarna, ale
              moze
              > rowniez jako wsza blyskotliwa lub wrecz zabawna, jaka niewatpliwie jest Pan
              > Tassman.
              >
              > Od wszy forumowej nie jest wymagane docenianie roli jaka pelni Pan Dr Depko.
              W
              > tym momencie Pan Tassman rzeczywiscie nie jest konsekwetny. Nie zachowal sie
              > jak na wsze przystalo. Ale Pan, wypominajac mu to, na szczescie tak. Dzieki
              > czemu i ja, w mojej roli wszy, ktora sie zalegla na Pana i Pana Tassmana
              lonie,
              >
              > mam sie czym pozywic.
              >
              > Zycze duzo sukcesow na wybranej sciezce kariery.
              >
              >
              > *) Zdaje sobie sprawe, ze okreslenie wsza niesie spory negatywny ladunek
              > emocjonalny. Ale naprawde nie o to mi chodzi. A raczej o funkcje jaka wsza
              > pelni i jej adekwatnosc do funkcji pelnionej przez Pana (i Pana podobnym) na
              > tym forum. Prosze to, w miare mozliwosci, potraktowac jako termin czysto
              > medyczny.
              #################
              nigdy nie użyłem tak obraźliwego słowa jakim jest "głupi"
              musiałaś mnie z kimś pomylić (chyba że znajdziesz dowody), he he
              nie musisz otwierać moich postów, bo piszę je dla mądrych ludzi, a nie dla
              jakiś grubych_kluchów

bajerful®
              • duza_klucha Do Pana Bajerfula 07.08.02, 15:10
                bajerful napisał:

> nigdy nie użyłem tak obraźliwego słowa jakim jest "głupi"

Chyba niewiele Pan zrozumial z tego co napisalem, Panie Bajerful. Nie chodzi o
                to jakich slow sie uzywa - w koncu nie sa po to, aby sie po slownikach walac -
                ale jak sie ich uzywa. No i tu w Pana przypadku sugerowana bylaby poprawa.

Poza tym goraco doradzam popracowac nad swoim slownictwem (np. wzbogacic je
                rowniez o slowo "glupi").
              • tassman b-full 08.08.02, 09:01
                bajerful

Cytuję " nie musisz otwierać moich postów, bo piszę je dla mądrych ludzi, a nie
                dla jakiś grubych_kluchów" - te przedszkolne błyski lubie u Ciebie najbardziej.
                Muszą cie kosztowac sporo umysłowego wysiłku...Ale opłaca się -przynajmniej dla
                czytających....

• duza_klucha Re: b-full 08.08.02, 09:05
                  Panie Tassman,

Proby kolaborowania z wsza, ktora zalegla sie na Pana lonie moga niespodobac
                  sie nie tylko Panu Bajerfulowi. Prosze dbac o swoja reputacje.
            • tassman d-k 08.08.02, 08:51
              duza_klucha

twoja elokwencja mnie poraża......
              Cóż za trafna analiza....
              jestem pod wrażeniem.......
              Hahahahahaha

• duza_klucha Re: d-k 08.08.02, 09:01
                tassman napisał:

> twoja elokwencja mnie poraża......
                Hmm... A powinno swedziec ...
                • tassman Re: d-k 08.08.02, 09:03
                  duza_klucha napisał:

> Hmm... A powinno swedziec ...

Z tego co sie orientuje to ty wiesz najlepiej co powinno....

• tassman Re: d-k 08.08.02, 09:03
                  duza_klucha napisał:

> Hmm... A powinno swedziec ...

Z tego co sie orientuje to ty wiesz najlepiej co powinno....

• duza_klucha Re: d-k 08.08.02, 09:18
                    tassman napisał:

> Z tego co sie orientuje to ty wiesz najlepiej co powinno....

Pan, Panie Tassman, przychodzi ze swoimi racjami, ja ze swoimi i dyskutujemy,
                    czasami moze scierami. Temu sluzy chyba forum dyskusyjne. Chce Pan, zeby na
                    wstepie nie wierzyl w swoje racje? Co to bylaby za dyskusja?

Nieprawda, ze sie nie ucze. Na przyklad ostatnio nauczyl mnie Pan, ze
                    ugryzienie wszy forumowej poraza. Wszom w tzw. realu to sie nie zdarza i tego
                    cennego odkrycia dotyczyl moj poprzedni post.
          • tassman Re: Panie Drze Depko - jest Pan potrzebny !!! 08.08.02, 08:48
            bajerful

Musisz sie tylo nauczyć myslec i kojarzyć. Sorry ale to ci zajmie sporo
            czasu...Ale możesz "walczyć" na obecnym poziomie. O tak - tu sie sprawdzasz...

• duza_klucha Re: Panie Drze Depko - jest Pan potrzebny !!! 07.08.02, 13:00
        Panie Doktorze,

Pozostaje wiec tylko goraco podziekowac Panu za ten rok pracy. To naprawde bylo
        COS.

Pozdrowienia dla Pana, Pana Rodziny i milych wakacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka