Dodaj do ulubionych

Wiosna idzie!

11.03.04, 00:07
Sloneczko ladnie swieci, nawet nie jest tak bardzo zimno!
az z usmiechem mysle na temat naszych wyjazdow pod namioty tego roku!!!
Widzialem juz pierwsze bociany i kopulujace kroliczki!

a czy wy tez widzicie pierwsze oznaki wiosny???
Obserwuj wątek
    • starypierdola Re: Wiosna idzie! 11.03.04, 02:51
      Juz mi krokusy kwitna. A zonkile chyba za tydzien??
      SP
      • marxx Re: Wiosna idzie! 11.03.04, 06:43
        I łoto chodzi!!!!!!!!!!!!!!
    • smiechy.w.ciemnosci Re: Wiosna idzie! 11.03.04, 16:08
      a czy wy tez widzicie pierwsze oznaki wiosny???

Jasne, na silowni robi sie coraz tloczniej:)))
      • marxx Re: Wiosna idzie! 12.03.04, 01:52
        Ze niby wszyscy na silowni chcom dobrze wygladac w lato??
        Toz wystarczy se zakupic dobre drechy!!!!!
        i lancuch (zloty)!!!

ale dzisiaj bylo calkiem sympatycznie, sloneczko (ze sniegiem) :(
    • marxx Re: Wiosna idzie! 12.03.04, 01:55
      Wiosna idzie milowymi krokami i w tym jej kroku jest calkiem świeża!
      A mnie bierze kolejny raz ochota na piwo....ciekawe czy to tez oznaka wiosny?
      Mam nadzieje ze tak! Bo jesli nie, to siem bym zalamal:(

-----------------------

www.hanusia.republika.pl/hanusia.htm
      • aibpl Re: Wiosna idzie! 12.03.04, 10:21
        Oj tak jak ciagnie do piwka i to wiosna to tylko w plenerze a jak w plenerze to
        i male co nieco, a jak co nieco to i kocyk by sie przydal, a jak i piwko,
        jedzonko, lezonko i swieze powietrze to juz wypad na caaaaaaaaly dzien.
        Od poczatku lat dziewiedziesiatych corocznie w okresie 1-3 maja robilismy
        zawsze wypad za miasto na tzw. majowke. W Polsce w tych dniach to najdłuzszy
        weekend europy, niekiedy wypadało nawet 5 dni wolnego ;) wiec jak nie było
        pogody 1 to jechalismy 2 i prawie nigdy nie oposcilsmy zadnej majowki, a co to
        byly za majowki mmmm ;))) caly dzien lezalo sie na sloncu i jadlo, jadlo, pilo
        i jadlo, no od czasu do czasu sie wstawalo aby przewrocic miecho na druga
        strone.
        Najlepiej wychodzi boczek i karkowka z grilla (i to tylko z weglowego), dobry
        jest szaszlyk a na koniec jak juz sie wegle dopalaja kurczak (doskonaly jak sie
        dluuuuugo dopieka na malutkim zarze) oczywiscie w miedzyczasie dobra kielbaska
        (rozne odmiany wlacznie z biala ) a i ostatnio pojawily sie odmiany bulczanki
        tzw. grilowej (nigdy nie przepadalem za czyms takim ale tez ma swoj smaczek na
        goraco z cebulka) wszystko podlewane piwkiem ( doslownie na ruszt i
        wewnetrznie) a i odpowiednio wczesniej przygotowane i przyprawione aby sie
        odpowiedni przegryzlo. Do tego rozne salatki z swiezych ogorkow, pomidorow,
        salaty co kto woli (aby nie bylo monotematycznie). Kiedys jeden raz
        zorganizowalismy beczke piwa z calym barkiem i chłodziarka ( jednak piwo
        kuflowe tez ma swoj urok) ale wtedy to imprezka byla dwudniowa (najlepszy to
        byl kabel zasilajacy bo trzeba bylo zorganizowac z 200 m kabla do najblizszego
        gospodarstwa) to byly czasy.
        A wy co robicie aby zapamietac wiosne kazdego roku ? Chyba bede musial sam do
        was przyjechac aby was wyciagnac co ? ;))) Niestety bede dopiero z koncem maja
        wraz z rodzina wiec zanim sie ogarne to troche minie. Ale jaby co to chetnie
        sie dolaczymy bo jestesmy garacymi zwolennikami wypadow w plener i nie stronimy
        od wszelkich uciech cokolwiek by to znaczylo ;)))
        Wiec panie i panowie czas pomyslec o tej wiosnie i rozrywce z malym
        wyprzedzeniem aby wszyscy sie zdazyli przygotowac (moja zona zawsze mowi ze jak
        przyjdzie wiosna to czas sie odchudzic bo wstyd bedzie sie ludziom pokazac ale
        ona zawsze przesadza i nie o takie przygotowani mi chodzi ;))). No przeciez nie
        jestescie Zosie Samosie co tylko sami piwko przed TV :(

Pozdrowienia A.
        • smiechy.w.ciemnosci Re: Wiosna idzie! 12.03.04, 16:19
          A wy co robicie aby zapamietac wiosne kazdego roku ?

Mi się wiosny zapamiętują "samoczynnie", jeśli tak można powiedzieć:)Jakoś tak
          się do tej pory układało, że na przełomie kwietnia i maja, albo poznawałam
          kogoś, kto się stawał poźniej moim przyjacielem, albo się zakochiwałam:)
          Mam nadzieję, że w tym roku będzie podobnie:)))))
          pozdrawiam wiosennie
          swc
    • jerry0081 Re: Wiosna idzie! 12.03.04, 21:08
      ....ano idzie....dzisiaj obudzily mnie przelatujace gesi..zeby ich
      jasna....aha...kupilem roze do ogrodu...czerwone i zolte....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka