Dodaj do ulubionych

Podroz do Polski

04.10.10, 22:12
Chialam sie poradzic osob ktore czeto lataja do Polski i orientuja sie w temacie cen biletow. My czesto nie latamy dlatego nie mamy duzego doswiadczenia w tym temacie. Nastepne wakacje chcemy spedzic w Polsce. Znalezlismy bilety w cenie 944$. W zwiazku z tym chcialam zapytac czy warto kupowac za taka cene, czy mozliwe jest ze beda tansze (choc ja mysle ze jak juz to beda drozsze). Czy lepiej sie wstrzymac i zaryzykowac czy zamowic juz teraz?. Lecimy 4 osobowa rodzina w okresie letnim z jedna przesiadka, wiec koszty napewno male nie beda. W agencjach jeszcze biletow nie sprzedaja na okres wakacyjny tak wiec agencje az do konca roku nie wchodza w gre, taka informacje otrzymalam gdy do nich dzwonilam.
Obserwuj wątek
    • marekatlanta71 Re: Podroz do Polski 04.10.10, 22:51
      Jeżeli to bilety z Los Angeles albo innego miejsca na dzikim zachodzie, to taniej raczej nie będzie (no chyba że linie wpadną na pomysł wojny cenowej). Jeżeli to z NYC czy też Chicago to ja bym poczekał bo to żaden deal.
      • olensia Re: Podroz do Polski 05.10.10, 00:10
        Lot jest z Charlotte, NC.
        • miskidomleka Re: Podroz do Polski 05.10.10, 01:35
          Moim zdaniem jak na lot z przesiadką w wakacje to jest dobra cena. Ale może nie mam dojścia do takich okazji jak marekatlanta :-)
          • oliv2 Re: Podroz do Polski 05.10.10, 03:36
            mi sie wydaje ze super cena. lecialam w te wakacje lotem bezposrednim i zaplacilam ok 1600$. lot chicago-krakow. kupowalam jakies 3 tyg przed wylotem.
            chcemy znowu leciec tym razem w okolicach swiat wielkanocnych, marekatlanta moze sie z nami podzieli jak i kiedy kupowac zeby bylo tanio?
          • marekatlanta71 Re: Podroz do Polski 06.10.10, 19:49
            To nie jest tak że jest miejsce gdzie można kupić. Trzeba po prostu polować na okazję. Dwa lata temu udało mi się np. córkę wysłać do PL za $700 - bo poleciała z Miami i do tego linią której nie ma w Sabre.
      • olensia Re: Podroz do Polski 06.10.10, 04:12
        Za 4 osoby zapalacilismy 4090 lecimy z Charlotte do Newark i pozniej do warszawy. Probowalam kazda strone z mozliwych jak orbitz, cheapoair, travel yahoo - co chwila ceny sie zmienialy. Trzy lata temu za przelot placilam 1350 we wrzesniu. Tak wiec mysle ze nie jest zle. Moj tesc w zeszlym roku lecial lotem w marcu i zaplacil 1200. NIe wieadmo czego sie spodziewac,ceny moga spasc albo podniesc sie do gory :(
        • miskidomleka Re: Podroz do Polski 06.10.10, 04:52
          olensia napisała:

> Za 4 osoby zapalacilismy 4090 lecimy z Charlotte do Newark i pozniej do warszaw
          > y.

Jak zwykle zapytam - czy próbowałaś z przesiadką nie w USA, a w Europie? Bywa taniej, często jest wygodniej, zwłaszcza przy powrocie.

> Probowalam kazda strone z mozliwych jak orbitz, cheapoair, travel yahoo - c
          > o chwila ceny sie zmienialy

Zawsze warto spróbować kayak.com, który szuka w wielu miejscach.
          • oliv2 Re: Podroz do Polski 06.10.10, 15:15
            czyli generalnie oplaca sie kupowac duzo wczesniej?
            • arybka68 Re: Podroz do Polski 06.10.10, 19:01
              W tamtym roku kupowalam bilety w styczniu i trafilam po 850$ za osobe, teraz juz patrze i jeszcze nic ciekawego nie znalazlam :/
              • olensia arybka68 06.10.10, 21:08
                A skad lecisz?
                • arybka68 Re: arybka68 07.10.10, 13:46
                  Z Filadelfii :) Dalej mieszkamy wsrod amiszow ;) Sprawdzam tez opcje z baltimore- washington ale nic ciekawego nie ma. W tamtym roku lecialam Lufthansa i bylo o wiele lepiej niz BA . Lot jak bedzie mial bilety po 500$ to pomysle czy z nimi leciec ;)

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/md/kj/qpmu/CHmRznBaQkuPgAtmgA.jpg
          • olensia Re: Podroz do Polski 06.10.10, 21:14
            Ja podalam tylko kilka stron ktore sparwdzalam. Kayak mial najdrosze oferty ze wszystkich serwisow.

> Jak zwykle zapytam - czy próbowałaś z przesiadką nie w USA, a w Europie? Bywa t
            > aniej, często jest wygodniej, zwłaszcza przy powrocie.
            >

pewnie ze sprawdzalam byly nawet za 880$, ale nie widzi mi sie czekac na przesiadke 9h z dwojka malych dzieci. A niestety im krotsza przesiadka tym drozsza cena. Zawsze latalismy Luftahnsa ale ostatnio ceny maja bardzo wysokie, przesiadke zawsze mielismy w Monachium. Ja za siebie i dzieci zaplacilam 2980. Drozszy byl bilet mojego meza ktore leci tylko na 2 tygodnie.

• miskidomleka Re: Podroz do Polski 07.10.10, 03:48
              olensia napisała:

> pewnie ze sprawdzalam byly nawet za 880$, ale nie widzi mi sie czekac na przesi
              > adke 9h z dwojka malych dzieci

Ano oczywiście. Ja bez dzieci celuję zawsze w 1-2-godzinne przesiadki.
    • kasiaw43 Re: Podroz do Polski 05.10.10, 06:27
      Moim zdaniem jak na okres wakacyjny to cena super. A kiedy planujecie podroz, z czystej ciekawosci pytam, bo my tez mamy w planach podroz do Polski w przyszlym roku z Charlotte do Wroclawia. Jak sprawdzalam ceny to wszystkie byly ponad 1000
      • olensia Re: Podroz do Polski 05.10.10, 14:28
        Od 8 czerwca do 8 sierpnia.
        • oliv2 Re: Podroz do Polski 05.10.10, 14:56
          no to sam szczyt cenowy. mi sie wydaje ze ta cena jest rewelacyjna. mozna wiedziec przez jaka strone?
          • arybka68 Re: Podroz do Polski 05.10.10, 15:44
            Ja tez szukam juz biletow na ten okres i nic ponizej 1200$ nie widzialam.
            • mazurka313 Re: Podroz do Polski 10.10.10, 07:00
              $904 z podatkiem Swiss , 1.25h w Zurichu na przesiadke, nie moge kupic, bo nie wiem kiedy dzieci szkole zaczynaja w przyszlym roku :))
    • edytkus Re: Podroz do Polski 29.10.10, 15:54
      turystyka.gazeta.pl/Turystyka/1,83631,8580726,Z_Lufthansa_do_USA_od_1441_87_PLN.html
      • arybka68 Re: Podroz do Polski 29.10.10, 16:30
        Szkoda ze nie ma takich promocji ze Stanow :/
        • olensia Re: Podroz do Polski 29.10.10, 22:41
          No wlasnie, zawsze z Polski jest taniej...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka