Dodaj do ulubionych

King's Speech

16.01.11, 22:32
Dzisiaj wreczenie Zlotych Globow. Nigdy nie znalam nawet daty tej imprezy. Ale w tym roku film King's Speech ma tam wiele nominacji, dla mnie wiecej niz zasluzonych. Ten film mnie uwiodl. Swietny scenariusz, swietne role swietnie zagrane, swietna scenografia. Interesujacy historycznie, wielce ludzki i wzruszajacy. Baaardzo polecam. Colin Firth znany z Brigitt Jones dostal w tym filmie swoja szanse na wielka role.
Obserwuj wątek
    • godiva1 Re: King's Speech 17.01.11, 16:21
      Zgadzam sie w 100%. Znakomita rola i bardzo ciekawy film.
    • inletka Re: King's Speech 17.01.11, 16:49
      Colin Firth to moj ulubiony aktor. Lubie go w kazdej roli. On ma to cos w sobie.
    • sondra Re: King's Speech 17.01.11, 16:55
      Zgadzam się, że film jest bardzo dobry i Golden Globe dla Colina Firtha zdecydowanie zasłużony. Niestety film nie dostał wczoraj żadnej innej nagrody, co słabo wróży nadziejom na Oskary.

Swoją drogą uważam, że "A Single Man" był bardziej interesującym filmem, a rola Firtha dużo bardziej zasługująca na uwagę niż ta w "The King's Speech". Zresztą on miał wiele "poważnych" ról w karierze, począwszy od debiutu 27 lat temu w "Another Country" i szkoda, że jest znany szerszej publiczności tylko z lekkich komedii i ról drugoplanowych.
      • robak.rawback Re: King's Speech 23.01.11, 13:23
        jeszcze nie obejrzalam, ale planuje juz niedlugo.
        a co mnie dodatkowo zaciekawilo to to ze wystepuje tam tez Jennifer Ehle ktora grala elizabeth bennet w pride and prejudice - obiekt zainteresowania Mr Darcy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka