Dodaj do ulubionych

hair extensions - robil ktos?

28.04.11, 15:09
Ciekawi mnie, jako to w praktyce wyglada. Czy faktycznie nic nie widac, jak czesto trzeba poprawiac i jakie sa koszty. Mnie chodzi nie o wydluzenie wlosow, ale zageszczenie mojej mikrej czupryny. Czy hair extensions maja sens w takim przypadku?
Obserwuj wątek
    • beatamc Re: hair extensions - robil ktos? 29.04.11, 03:25
      keee?? przecez Ty masz dobre wlosy, nie jakas cienizne.
      • klaudona Re: hair extensions - robil ktos? 29.04.11, 04:46
        To znaczy, ze dobrze ukrywam ;-) Ale ukrywac juz mi sie nie chce.
    • parasol-ka Re: hair extensions - robil ktos? 30.04.11, 18:15
      Poznalam kiedys babke, ktora to robi po okazyjnej (wg niej) cenie 500$. Podobno w salonie jest duzo drozej. Nie znam nikogo, kto by mial (moze sie nie przyznaja).
      • klaudona Re: hair extensions - robil ktos? 03.05.11, 15:18
        To jest robocizna a do tego dolicza sie jeszcze cene wlosow?
        • xeriusek Re: hair extensions - robil ktos? 05.05.11, 03:24
          Niesamowity efekt, jesli sa dobrze dobrane i dobrze zalozone. Jesli bys chciala wiecej szczegolow, moja siostra zajmuje sie tym profesjonalnie, moze Ci mailem czy telefonicznie odpowiedziec na wszelkie pytania.
          • klaudona Re: hair extensions - robil ktos? 05.05.11, 14:57
            Xeriusek, dzieki za odzew. Mozesz sie siostry zapytac, czy ma to sens do zageszczenia a nie przedluzenia czupryny. Jaki jest koszt zalozenia extensions z naturalnym krotkich wlosow i jaki poprawek? Jak czesto trzeba te poprawki robic? Mozesz odpowiedziec na moj e-mail gazetowy jesli nie chcesz na forum.
        • parasol-ka Re: hair extensions - robil ktos? 05.05.11, 16:19
          klaudona napisała:

> To jest robocizna a do tego dolicza sie jeszcze cene wlosow?

Zrozumialam, ze za calosc.
          • xeriusek Re: hair extensions - robil ktos? 19.05.11, 02:50
            Za pozwoleniem siostry podaje jej nr komorki: 201-893-6802. Z mila checia odpowie na wszelkie pytania dotyczace przedluzania wlosow. Ma na imie Marta.
            Przepraszam ze tak dlugo nie zagladalam :)

Kasia
            • klaudona Re: hair extensions - robil ktos? 19.05.11, 14:52
              Dzieki za namiary, ale, przynajmniej na razie, rezygnuje. Przy okazji ostatniej wizyty u mojej fryzjerki, dowiedzialam sie, ze ona robi hair extensions choc sie nie oglasza i sama je ma (nigdy bym nie zgadla). Wypytalam sie dokladniej jak to wyglada i wyszlo jednak, ze nie jest to rozwiazanie na zageszczenie krotkich wlosow, bo nie doczepia sie od czubka glowy ale od mniej wiecej 3/4 wysokosci. Poza tym zgrzewanie wlosow dodatkowo je niszczy. Poradzila mi jakies cudo Vichy na wlosy, wiec najpierw to wyprobuje.
              • skibunny Re: hair extensions - robil ktos? 24.05.11, 03:29
                ja tego Vichy uzywam; pomaga... wlosy wygladaja na zdrowsze i szybciej rosna...ale nie wiem czy sa bardziej geste:(
                bylam u dermatologa w tej sprawie i polecil Rogaine; w meskiej wersji oraz zbadanie poziomy vit B12 i vit D.

• klaudona Re: hair extensions - robil ktos? 24.05.11, 14:59
                  Mozesz polecic dermatologa, ktory specjalizuje sie w problemach z wlosami? Chyba jestes z NYC?
                  • skibunny klaudona 27.05.11, 02:02
                    klaudona napisała:

> Mozesz polecic dermatologa, ktory specjalizuje sie w problemach z wlosami? Chyb
                    > a jestes z NYC?

szczerze powiedziawszy, to byla to strata kasy:)
                    bylam u dwoch (z polecenia mojego reumatologa, ktory mnie 'prowadzi') i byla to strata czasu i kasy;
                    pierwszy od razu dal zastrzyk z vit B12 (ktore ja i tak biore) i przepisal mega dawke vit D... drugi przegarnal reka wlosy, powiedzial, zeby uzywac Rogaine .. i ze moze odrosna...
                    wsciekal pogrzebalam w internecie i sie doczytalam, ze w moim wypadku wypadanie wlosow jest skutkiem ubocznym lekarstw ktore biore:( o czym zaden z 3 lekarzy mnie nie poinformowal, chociaz zawsze o skutki uboczne lekarstw pytam...
                    tak wiec, nie polecalabym zadnego z tych lekarzy, ale jesli nie masz zadnych medycznych komplikacji, to sprobuj z ta vit. B12 moze byc w tabletkach, wiekszosc osob przyswaj ja przez przewod pokarmowy i vit D... i te ampulki Vichy tez pomogly...
                    • majenkir Skibunny, 03.06.11, 14:55
                      skibunny napisała:
                      >i te ampulki Vichy tez pomogly...

Mozesz napisac, co to za ampulki?
                      • klaudona Re: Skibunny, 03.06.11, 22:15
                        Kuracja Vichy
                        Podobno na jedna kuracje potrzeba 2 opakowania po 18 ampulek, wiec tyle zamowilam.
                        • edytkus Re: Skibunny, 04.06.11, 01:59
                          troche drogie:
                          stokrotka.us/vichy-dercos-aminexil-kuracja-przeciw-wypadaniu-wlosow-dla-kobiet.aspx
                          • klaudona Re: Skibunny, 04.06.11, 03:18
                            Mozna sobie z PL sprowadzic za 120 zl.
            • beatamc Re: hair extensions - robil ktos? 19.05.11, 17:22
              > Przepraszam ze tak dlugo nie zagladalam :)

nie bylo warto, to zrozumiale.
    • beatamc Re: hair extensions - robil ktos? 04.06.11, 21:46
      wiadomosci.onet.pl/nauka/problemy-kobiet-zly-przyklad-daja-celebrytki,1,4406125,wiadomosc.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka