Dodaj do ulubionych

przepis na apple pie

20.11.11, 15:35
Mnie przypadlo zrobienie apple pie na Swieto Dziekczynienia. Jako ze ciast nie pieke, szukam sprawdzonego i latwego przepisu. Mozecie cos doradzic? Moze byc tez placek z innych owocow.
Obserwuj wątek
    • ewap_mama_alexa Re: przepis na apple pie 20.11.11, 18:37
      Od lat uzywam tego przepisu, zawsze wychodzi dobrze. Gotowy crust Pillsbury.
      apps.detnews.com/apps/recipes/index.php?id=290
    • emigrant_ka Banana Bread 20.11.11, 20:56
      To ja sie" podepne " z prostym przepisem na banana bread:)

Banana Bread Recipe
      Prep time: 5 minutes, Cook time: 1 hour Ingredients:
      3 or 4 ripe bananas, smashed
      1/3 cup melted butter
      1 cup sugar (can easily reduce to 3/4 cup)
      1 egg, beaten
      1 teaspoon vanilla
      1 teaspoon baking soda
      Pinch of salt
      1 1/2 cups of all-purpose flour
      raisins/walnuts/dry cherry [It's up to you]
      Method
      No need for a mixer for this recipe. Preheat the oven to 350°F (175°C). With a wooden spoon, mix butter into the mashed bananas in a large mixing bowl. Mix in the sugar, egg, and vanilla. Sprinkle the baking soda and salt over the mixture and mix in. Add the flour last, mix. Pour mixture into a buttered 4x8 inch loaf pan. Bake for 1 hour. Cool on a rack. Remove from pan and slice to serve.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/la/ca/kldz/9tDFzPDudmJq0l4oGA.jpg
      • emigrant_ka Re: Banana Bread 20.11.11, 20:59
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/la/ca/kldz/9tDFzPDudmJq0l4oGB.jpg
        • bozena73 Re: Banana Bread 21.11.11, 15:23
          looks so yummy!!!!
    • klaudona a moze cos bez orzechow? 22.11.11, 15:13
      • ewap_mama_alexa Re: a moze cos bez orzechow? 22.11.11, 18:08
        Z tego "mojego" przepisu mozesz orzechy wyeliminowac, doloz wtedy troche wiecej jablek, mozna je wymieszac z zurawinami.
        • klaudona Re: a moze cos bez orzechow? 22.11.11, 20:19
          Ewa, wyeliminowac wszystko zwiazane z nadzieniem orzechowym i zrobic wiecej nadzienia jablkowego? Tak? O ile wiecej zrobic aby nie bylo za duzo ani za malo? Troche sie denerwuje tym pieczeniem, bo to moj debiut i nie bede mogla wyprobowac przepisu ani moich umiejetnosci wczesniej.
          • ewap_mama_alexa Re: a moze cos bez orzechow? 22.11.11, 22:52
            Mozesz spokojnie ominac cala orzechowa wkladke, zamiast tego dodac szklanke wiecej pokrojonych jablek, tak zeby wyszlo "z gorka", bo cale nadzienie siada w czasie pieczenia. Albo szklanke swiezych zurawin i wymieszac z jablkami. To gotowe ciasto (Pillsbury) jest zwiniete w rulon, jak wyjmiesz z lodowki to daj mu sie ogrzac odrobine w temperaturze pokojowej (czy kuchennej), az sie da ladnie rozwinac nie lamiac. Moim zdaniem najlepsze jest na drugi dzien, wiec jesli masz czas upiec w srode to tym lepiej.
            • ewap_mama_alexa Cranberry-Orange Bread 22.11.11, 22:56
              Moje odkrycie sprzed 2 lat, wprawdzie bardziej na Boze Narodzenie niz Thanksgiving, ale zurawiny sa wiec juz mozna piec. Bez orzechow nie probowalam, pewnie tez dobre.

www.bettycrocker.com/recipes/cranberry-orange-bread/ffa9e837-ea46-445e-b314-cdb625899dc3
              • staua Re: Cranberry-Orange Bread 23.11.11, 01:55
                Tez robie ten chlebek zurawinowo-pomaranczowy regularnie. Jest bardzo latwy i pyszny. Zawsze wychodzi.
                • ewap_mama_alexa Re: Cranberry-Orange Bread 23.11.11, 04:47
                  Takie poczulam natchnienie do pieczenia po napisaniu tego posta, ze chlebek juz napoczety... :-)
                  • mjermak Re: Cranberry-Orange Bread 23.11.11, 20:43
                    Ale fajny ten pomaranczowy chlebek, musze sobie zachowac przepis i moze zrobie po Thanksgiving. Bo w tym roku sie wypinam i kupilam 3 paje w sklepie restauracyjnym, dobre sa a mnie raczej srednie wychodza.
                    • staua Re: Cranberry-Orange Bread 24.11.11, 21:37
                      A ja zrobilam zwykla szarlotke, tylko w okraglej formie.
                      Cly dzien dzis w kuchni spedzam... Ale milo mi z tym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka