Dodaj do ulubionych

Newark czy Chicago?

23.04.05, 02:39
czy ktos zna lotnisko newark (EWR)? mam do wyboru Chicago lub Newark? bede
podrozowac z malym 4 miesiecznym dzieckiem, w dodatku musze odebrac bagaz i
przejsc odprawe raz jeszcze ( leciec bede z SFO). Gdzie latwiej i wygodneij?
wdzieczna za wasze porady
_hannamay_
Obserwuj wątek
    • socal Re: Newark czy Chicago? 23.04.05, 02:49
      Dlaczego musisz odebrac bagaz?
      Poprosisz przy odbieraniu boarding pass zeby ci przerzucili.
      Ja na twoim miejscu popatrzylbym na mape lotniska i wybral to gdzie jest mniej
      do przejscia.
      • hannamay Re: Newark czy Chicago? 23.04.05, 03:14
        hmm .. za kazdym razem kiedy zmieniam lotniska w usa musze odebrac bagaz i
        przejsc odprawe na lotnisku gdzie startuje moj miedzynarodowy samolot. tak samo
        jest w drodze powrotnej jesli np. laduje w NY i pozniej lece do SF to musze
        wlasnie w NY przejsc kontrole graniczna i poki co nie udalo mi sie przekonac,
        aby bagaz zostal odebrany u celu podrozy. czy komu sie udalo? tak byloby
        duzooooo prosciej!

tak wydaje sie ze Newark jest blizej z terminalu B na C, w Chicago z terminalu 1
        na 5 musze dotrzec z dzieckiem i tobolami :) w dodatku tak bardzo nie lubie
        lotniska w Chicago, zas Newark nie znam wcale ..
        • socal Re: Newark czy Chicago? 23.04.05, 03:33
          Wiesz, teraz jak wspomnialas o tym to nie jestem taki pewien gdyz jeszcze nigdy
          nie przesiadalem sie w USA lecac do Europy. Nie bede wiec nic mowil na temat bagazu.
          • mazurka313 Re: Newark czy Chicago? 23.04.05, 08:59
            hannamay sprawdz @
    • marekatlanta71 Re: Newark czy Chicago? 23.04.05, 13:06
      Moim zdaniem Chicago - jasne i dosc czyste, dziecku sie kolejka spodoba,
      przekladanie bagazy jest banalne - odbierasz z jednego transportera, wkladasz na
      wozek, przejezdzasz przez kontrole celna i wrzucasz na drugi transporter.

Lotnisko w Newark jest stare, brudne i nieprzejrzyste. Bylem tam tylko 2 razy
      ale za kazdym razem mnie odrzucalo.
      • aniutek Re: Newark czy Chicago? 23.04.05, 23:53
        IMO- newark- tylko dlatego, ze znacznie mniejszy
        szkoda, ze nie moga Ci pomoc z bagazem.... jednak to wielka wyprawa z takim malenstwem,
        powodzenia :))
        • roza2004 Re: Newark czy Chicago? 24.04.05, 01:38
          A dlaczego masz odbierac bagaz na lotnisku w karaju ?? Mozna go od razu nadac
          do W-wy,wtedy automatycznie jet przekazywany na kolejne linnie,ktorymi
          podrozujesz.Ja tak zawsze maialam ,lecac z Houston do W-wy.Musisz tylko podczas
          odprawy w San F. powiedziec aby oni odprawili Twoj bagaz do W-wy.Zwykle latalm
          liniami KLM do Amsterdamu i tam przesiadka do W-wy.Doskonale polaczenie i super
          obsluga.Ale jesli musisz leciec z przesiadka w USA to podobnie jak Ania radze
          Ci Newark,male lotnisko ,mniejszy tlok.W Chicago przejezdza sie kolejka
          zmienajac lotnisko na miedzynarodowe,a z takim malenstwem to troche trudne.
          A tak na marginesie lecisz sama ??
          Ps.Dziekuje za porade odnosnie masci ,kremu gojacego okaleczenia poporodowe.
          A moge Cie jeszcze prosic o dokladna nazwe tych ziol i tego kremu ??
          Pozdrawiam serdecznie.
          • hannamay Re: Newark czy Chicago? 25.04.05, 17:57

dziekuje wam wszystkim za opinie i porady. zdecydowalam sie jednak na Newark bo
            mam do pokonania zdecydowanie mniejsza odleglosc plus czas pomiedzy lotami
            troszke dluzszy niz w przypadku chicago.

tak roza2004 bede leciec sama w drodze powrotnej. moj maz leci ze mna na 3
            tygodnie pozniej wraca do pracy a ja pozostane u rodzicow dodatkowe 4 tygodnie.
            Olenka wowcza zacznie 5 miesiac zycia. nastepnie ja powracam do domu, odpoczne 4
            tygodnie i lecimy do rodzicow meza tez za ocean :) pewno bede miec dosc podrozy
            na samym koncu.

jesli chodzi o mieszanke ziolowa to sluzy ona do tzw nasiadowek (nie jest to
            masc). nazywa sie po prostu Sitz Bath. ja mialam liczne szwy wewnetrzne i
            wewnetrzne i stosowalam te mieszanke 2 razy dziennie i po 5 tygodnich bylam
            super wygojona, zadnego sladu.

przez pierwsze 3 dni stosowalam tez Nipple Cream na popekane i wrazliwe
            brodawki, pozniej juz nie bylo takiej potrzeby mala nauczyla sie wlasciwie jesc.
            bardzo lagodzi bol i jest bezpieczny dla dziecka - nie trzeba zmywac przed
            karmieniem.

w ciazy tez stosowalam Pregnant Belly Oil na rozciagajaca sie skore brzucha a
            takze Birth & Baby Set - to olejek do masazu przygotowujacego do porodu.

naprawde te produkty sa super - naturalne, bez jakichkolwiek sr. chemicznych.
            super prezent dla oczekujacej mamy.
            • roza2004 Re: Newark czy Chicago? 25.04.05, 19:03
              Bardzo dziekuje za wyczerpujace informacje na temat intersujacych mnie lekow i
              innych tam specyfikow.
              Pozdrawiam i zycze szczesliwych wakcyjnych podrozy.
              Tyle lagodnych ladowan ile startow!!
              • asia9111 Re: Newark czy Chicago? 10.05.05, 15:40
                polecam Newark! Lotnisko przez ostatnie kilka lat zostalo zmodernizowane, jest
                czysto jak w bombonierce, i miedzy terminalami jezdzi super monorail, gdzie
                wjezdzasz z wozkiem bagazowym, wszedzie windy, etc. Korzystalam od grudnia 2004
                8 razy, i za kazdym razem wszystko bylo ok. Latalam z Newark wszedzie (krajowo
                i miedzynarodowo) prze lat nascie i naprawde widze duza roznice w standarcie
                lotniska od momentu modernizacji.
    • sociopata Re: Newark czy Chicago? 16.05.05, 03:28

O'Hara jest molochem i z dzieckiem bedzie ciezko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka