18.05.06, 02:15
Wlasnie wrocilam z polskiego sklepu z Twoim Stylem i Elle.Od jutra zaczynam
swoj weekend , poniewaz mam wolne do poniedzialku .Bede sie byczyc i czytac i
odwiedzac forum.W sobote czeka mnie moj wlasny bridal shower -spozniony o
kilka miesiecy zreszta.Uczestniczylyscie w czyms takim -dla mnie to dziwny
wynalazek , zwlaszcze ,ze tesciowa zaprosila 80 osob ,z ktorym moze znam
10...pozdrowionkaa
Obserwuj wątek
    • macsue Re: gazetki 18.05.06, 02:24
      ja tez jestem w trakcie czytania polskich gazet, mam TS, Zwierciadlo i Pania.
      Z przykroscia stwierdzam ze TS sie znacznie pogarsza, robi sie taki bardziej
      claudiowy, na dodatek jeden artykul urwany w pol zdania (ten o pokoleniu 1200
      zlotych)to juz zupelna amatorszczyzna...
      • aneta05 Re: gazetki 18.05.06, 02:56
        no wlasnie ja juz przestalam kupowac TS bo poziom magazynu bardzo sie pogorszyl,
        praktycznie kupuje tylko Samo Zdrowie
        • jersey.girl Re: gazetki 18.05.06, 03:38
          Hmm, ja chcialam sobie zaprenumerowac "Polityke", ale troche mnie odstraszyla
          cena na ich stronie (280 USD za rok!). Znacie moze jakies alternatywne metody
          prenumeraty polskich czasopism? Do polskich sklepow mam za daleko...
          • natkos1 Re: gazetki 20.05.06, 01:15
            Ja chcialam spowadzac z Poski, ale jak mi Pani z Elle, czy TS odpowiedziala,ze
            to bedzie kosztowac setki $, jakos tak bylo,ze jeden numer z wysylka mial
            kosztowac okolo $25 bodajze...juz nie pamietam, to mi wtedy rece opadly i
            znalazlam polska ksiegranie w Chicago (i gdziezby indziej ?), niestety nie ma
            ona wielkiego wyboru. Zamawiam sobie co miesiac, nie prenumeruje jeszcze
            rocznie, koszt kazdej gazety to $4.95 +koszt wysylki 4.95. generlanie cokolwiek
            zamowisz za jednym razem do $50 to placisz 4.95 (czyli zamwiajac jedna niestety
            placisz $10). Wczoraj wlanie zamowilam czerwcowe numery.
            www.polonia.com/magazines.html
            Mam natomiast jeszcze jeden adres, wybor przeogromny, ale wyslalam do nich
            kiedys maila z zapytaniem, nikt nie odpisal, dzownilam, nikt nie obieral,
            wkoncu zdecydowalam,ze nie wysle pieniedzy skoo nie wiem do kogo.
            www.lowellinternational.com/newspapers/list_of_magazines.asp moze ich
            znacie? jak macie jakies doswiadczenia to dajcie znac, bo wybor maja naprawde
            rewelacyjny.

A'propos tych urwanych artykulow, to w marcowej Elle byl wywiad z trendy
            rezyserem mlodego pokolenia Wojcieszkiem, myslama,ze doslownie jednej strony
            nie wydrukowali ;) tak urwany ni w piec ni w dziewiec...a w marcowym TS bez-na-
            dziej-ny feleieton pani Kofty.Zazwyczaj nie czytam,a teraz na 100% wiem,ze juz
            na pewno wiecej nie przeczytam. O co w ogole w tym chodzilo??? Ktos wie?

pozdrawiam i milej lektury - natalia
    • a_dassuj Re: gazetki 18.05.06, 03:55
      Macie racje-kartkuje TS i niec ciekawego -szkoda
      fotki z wakacji:
      tinyurl.com/r2auy
      • osemka11 Re: gazetki 18.05.06, 17:16
        Ja czytam TS od pierwszego numeru, teraz to juz chyba tylko z sentymentu. Naprawde wolalabym, zeby
        zamiast durnych klapek, za ktore notabene trzeba bylo wiecej zaplacic, pisali cos modrego. A taka
        szkoda! A jakie Wy polecacie polskie magazyny, bo ja od zawsze tylko TS czytalam, a tu jeszcze
        prenumeruje In Style, Parents, Better Homes and Gardens.

A co do bridal shower, no to przede wszystkim bedziesz w centrum zainteresowania otwierajac
        prezenty i nad kazdym z nich musisz sie jednakowo zachwycac. A nie kazdemu to pasuje :) Takze, jesli
        niemasz zbyt wielu sprzetow domowych, taki shower Ci sie przyda. Jesli nie jestes zarejestrowana w
        zadnym sklepie to moze byc troche problem, bo mozesz dostac 3 tostery i z piec kawiarek.
        A swoja droga, to showers sa swietnie, szczegolnie te w dla kobiet w ciazy. Ja po zajerestrowaniu sie w
        BabiesRUs dostalam prawie wszystko co bylo wielka oszczednoscia.
    • kasiab75 Re: gazetki 18.05.06, 19:09
      ja z TS czytam glownie felietony - te sie nie psuja.
      zdjecia tez sa ladne.
      poza tym czy istnieje rozsadna altrantyw tutaj w usa? ja sie nie znam - jak na razie kupilam kilka roznych
      gazet i sa zdecydowanie gorsze od najgorszego TS, ale wszystkich nie mam sily probowac. co polecacie?
      • ania_2000 Re: gazetki 18.05.06, 20:05
        Polecam Time i Newseek - ale to chyba nie ma nic wspolnego z odpowiednikiem
        twojego stylu?;)
        Kiedys lubilam plotkarski People - ale od paru lat coraz gorszy, wiec w zeszlym
        roku skonczylam prenumerowac.
      • artremi Re: gazetki 18.05.06, 22:20
        A dlaczego nie prenumerujesz Vougue albo Elle - w wydaniu amerykanskim
        oczywiscie. Kosztuje to ok. $1 za egzemplarz i poziom jest wyzszy niz polskich
        czasopism.

Wiem, ze warto czytac o czym pisza Polacy i co sie dzieje w PL, ale te polskie
        czasopisma sa rzeczywiscie drogie w prownaniu do amerykanskich.
    • bozena73 Re: gazetki 18.05.06, 20:11
      Twoj Styl kupuje juz od lat, tez chyba z przyzwyczajenia...ostatnio troche reka mi drzala gdy musialam
      zaplacic za gazete $7 ale czasopisma to jest jedno z moich nalogow ktorego nie moge sie wyrzec..
      Kupuje tez Gale i Sukces. Z tutejszych prenumeruje MarieClaire, Oprah the Magazine, i chyba chce
      zaczac prenumerate USWeekly..chyba najlepsza z plotkarskich gazet..w sam raz na plaze :-)))
      • jersey.girl Re: gazetki 18.05.06, 20:19
        Haha, moja wspolaktorka w zeszlym roku prenumerowala "Us Weekly", zabawa byla
        przednia, bo tak glupiej gazety jeszcze nie widzialam :). Jak przychodzil nowy
        numer to sie wrecz na niego rzucalysmy.

Teraz mam 2 prenumeraty: ELLE i Newsweek, obie dostalam za darmo przy zakupie z
        Ebags. Newsweek chyba przedluze, bo mi proponuja rok za $9.97. Przedtem mialam
        1.5-roczna prenumerate TIME, ale wole Newsweek. Z polskich wlasnie mi "Polityki"
        najbardziej brakuje.
        • jersey.girl Re: gazetki 18.05.06, 20:20
          wspolokatorka mialo byc :)
    • kasiab75 Re: gazetki 18.05.06, 22:34
      Vougue prenumeruje i jak dla mnie jest gorszy od TS zdecydowanie (ale to tak jak w Polskim sklepie z
      tanimi butami - CCC czyli Cena Czyni Cuda;), Elle nie lubilam za bardzo w Polsce i dlatego nie mam
      przekonania ale rozumiem ze tutejsze moze byc inne. sprawdze.

a moze ktoras z prenumeratorek TS chcialaby podzielic sie ze mna kosztami i wziac prenumerate na
      spole? moge ja dostawac druga, juz przeczytane egzemplarze. teraz dostaje od mojej przyjaciolki
      wysylane z polski ale to nie jest dobry pomysl....
      • macsue Re: gazetki 19.05.06, 00:20
        Z polskich polecam zdecydowanie Zwierciadlo, z numeru na numer zdaje sie
        lepsze, w odroznieniu od reszty ma duzo madrej tresci i zadnych klapek za 1000
        zlotych na cala strone. Lubie tez PANIa.
        Do tutejszych tez nie moge sie przekonac, czasami kupuje In Style zeby
        poogladac ciuchy i zdjecia bo do czytania tam nic nie ma. Mialam prenumerate
        New Yorkera (bo chce rozwijac slownictwo) ale czytalam moze jeden artykul z
        calego numeru i jak na razie zrezygnowalam, podczytuje troche w bibliotece.

Co do prenumeraty Polityki to wydaje mi sie ze przez sama Polityke wychodzi
        taniej, oni tez odsylaja do jakiegos dystrybutora w Illinois ale nie jest to
        raczej napewno az 280 rocznie. Mnie tez brakuje Polityki ale coraz wiecej juz
        mona przeczytac u nich na stronie.
        • jersey.girl Re: gazetki 19.05.06, 00:44
          macsue napisała:

> Z polskich polecam zdecydowanie Zwierciadlo, z numeru na numer zdaje sie
          > lepsze, w odroznieniu od reszty ma duzo madrej tresci i zadnych klapek za 1000
          > zlotych na cala strone. Lubie tez PANIa.
          > Do tutejszych tez nie moge sie przekonac, czasami kupuje In Style zeby
          > poogladac ciuchy i zdjecia bo do czytania tam nic nie ma. Mialam prenumerate
          > New Yorkera (bo chce rozwijac slownictwo) ale czytalam moze jeden artykul z
          > calego numeru i jak na razie zrezygnowalam, podczytuje troche w bibliotece.
          >
          > Co do prenumeraty Polityki to wydaje mi sie ze przez sama Polityke wychodzi
          > taniej, oni tez odsylaja do jakiegos dystrybutora w Illinois ale nie jest to
          > raczej napewno az 280 rocznie. Mnie tez brakuje Polityki ale coraz wiecej juz
          > mona przeczytac u nich na stronie.

Na ich stronie jest $280 poczta lotnicza, a $177 zwykle. Z tego, co sie
          orientuje to poczta zwykla idzie 4-6 tygodni, czyli sensu nie ma zadnego.
          Nastawiam sie za to na czytanie w Polsce, bo bede w domu 7 czerwca (jak przezyje
          egzaminow pod drodze).

A co do ELLE US, to raczej nie polecam. Mam teraz za darmo, wiec czytam. W
          ostatnim numerze jest kilka nawet ciekawych artykulow na temat "body image", i
          gazeta ladnie pachnie ;), ale z prawie 300 str. czytam jakies 5-6, bo reszta to
          reklamy, albo moda.
        • skibunny Re: gazetki 19.05.06, 02:40
          ach, zgadzam sie w 100% - z polskiej prasy czytam Zwierciadlo i od niedawna
          Pania, Twoj Styl tez kiedys czytalam, ale juz od kilku lat przestalam, do tego
          Polityka lub Wprost,
          z prasy amerykanskiej New York Magazine i Self...
    • radio_woz Uzaleznienie od gazetek 20.05.06, 01:24
      Mialam taki okres gdy kupowalam albo prenumerowalam kilka, a nawet kilkanascie
      czasopism. Kiedys spojrzalam na ich stos i przerazilo mnie to, ile pieniedzy
      wydaje na te gazety. Przeciez wystarczy jedna, dwie. Z polskich czytam
      tylko "Twoj Styl". "Vogue" przestalam czytac, bo nie stac mnie na rzeczy w nim
      opisywane. Lubie "Real Simple", "Health", ale nie kupuje ich. Czytam w
      ksiegarni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka