edytais 27.11.07, 21:30 Znalazlam swoja klase ze sredniej szkoly i podstawowki :) Kontakty sie urwaly i fajnie zobaczyc jak niektorzy sie zmienili. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beatamc Re: nasza-klasa.pl 27.11.07, 22:51 i rozmnozyli :) Trudno mi sobie wyobrazic, ze juz 'tamte' dzieci maja dzieci :) Odpowiedz Link
mrs.solis Re: nasza-klasa.pl 27.11.07, 22:59 Ja dzisiaj pol dnia spedzilam na gg rozmawiajac z ludzmi,z ktorym urwal mi sie juz dawno kontakt,a odnalezlismy sie dzieki naszej klasie. Odpowiedz Link
kisiulak Re: nasza-klasa.pl 27.11.07, 23:12 w mojej klasie juz 14 osob! Do tego codziennie dochodzi ktos "z podworka" albo ze szkoly... Odpowiedz Link
ewap_mama_alexa Re: nasza-klasa.pl 28.11.07, 00:09 Moja klasa z liceum od dwoch lat upaja sie wzajemna adoracja, bardzo duzo osob udalo nam sie odnalezc i spotkania sa dosc czeste. Mamy swoja grupe na yahoo, nie bylo wtedy jeszcze naszej-klasy... Towarzystwo z podstawowki bardziej zdystansowane, ale w ciagu ostatnich kilku miesiecy byly juz 4 spotkania. Grupa znacznie mniejsza, choc tez polaczone dwie klasy rownolegle. A ja wlasnie zostalam "odnaleziona" przez mojego narzeczonego sprzed 20 lat... :-))) Odpowiedz Link
happy_woman Re: nasza-klasa.pl 28.11.07, 00:47 Do mnie tez napisal moj byly chlopak,jakos tez z przed 17 lat. Ostatnio drukowalismy zdjecia dla rodziny w POlsce,moj M zazartowal ze jedno bedzie dla bylego bojfrenda:) Odpowiedz Link
alicjamiodek Re: nasza-klasa.pl 29.11.07, 00:48 Strona fajna, widac, ze jest na nia w PL zapotrzebowanie, bo ludzie wpisuja wszystkich swoich znajomych jak leci, niewazne czy do jednej klasy z nimi chodzili czy nie. Niepodoba mi sie, ze jest kompletnie "otwarta" i kazdy moze sobie dokladnie zobaczyc prawie wszystko. Odpowiedz Link
rhodeisland Nie czujecie lekkiej zazdrosci, ze same nie 29.11.07, 01:31 wpadlyscie na zalozenie takiej strony? Bo ja tak! Gratuluje zalozycielom pomyslu. Sprzedali strone za tak duza sume, ze juz nigdy nie beda musieli pracowac. To samo stalo sie z wyszukiwarka google. Motywuje mnie to to wymyslenia czegos, co beda mogla sprzedac i juz nigdy nie martwic sie o pieniadze. Odpowiedz Link
edytkus Re: Nie czujecie lekkiej zazdrosci, ze same nie 29.11.07, 18:48 no to zaloz amerykanska wersje, w czym problem? Odpowiedz Link
edytkus Re: Nie czujecie lekkiej zazdrosci, ze same nie 29.11.07, 18:48 albo chinska, rosyjska, czy jakakolwiek... Odpowiedz Link
edytkus Re: nasza-klasa.pl 29.11.07, 18:50 ja tam teraz nie zagladam, nie mam cierpliwosci, ha ha, ale czekam cierpliwie ;)) do 8 stycznia - wtedy wg administratorow n-k ma ruszyc z predkoscia swiatla :O Odpowiedz Link
bella41 Re: nasza-klasa.pl 30.11.07, 19:54 wpadlam "przypadkiem" na przyjaciolke z dziecinstwa, WOW po prostu... WOW!:))))) Odpowiedz Link
kisiulak Re: nasza-klasa.pl 30.11.07, 19:58 Ja rowniez... dziewczyny nie widzialam ze 25 lat!!! Odpowiedz Link
beatamc Re: nasza-klasa.pl 30.11.07, 20:15 dzis znalazl mnie znajomy z miasta rodzinnego. He made my day :) Uwielbiam ta strone. Odpowiedz Link
happy_woman Re: nasza-klasa.pl 30.11.07, 20:44 ja mam wiecej osob postronnych na mojej liscie,niz znajomych z pods czy liceum.chyba mnie nikt nie lubil:( Odpowiedz Link
bella41 Re: nasza-klasa.pl 30.11.07, 20:49 z tej radosci lazienke posprzatalam, takiego kopa energetycznego dostalam, lepsze to to niz red bull:))) Odpowiedz Link
alicjamiodek Re: nasza-klasa.pl 30.11.07, 21:04 LO MATKO ale serwer to oni maja beznadziejny! ciagle jest przeciazony, ciekawe czemu:)? Odpowiedz Link
bella41 Re: nasza-klasa.pl 30.11.07, 21:18 wieczorami jest lepiej, ale czekam z utesknieniem na ta zawrotna predkosc, o ktorej pisala edytkus to bedzie cud:))) Odpowiedz Link
inletka Re: nasza-klasa.pl 30.11.07, 22:19 Wspanialy pomysl. Odnalazlam swoja najlepsza kolezanke z mlodzienczych lat. Co jest fajne nawet jak sie z pisze z tymi "odnalezionymi" znajomymi to wzbudzaja podobne emocje, sympatie lub antypatie jakie sie mialo wzgledem nich wiele lat temu. Odpowiedz Link
kobraluca Re: nasza-klasa.pl 02.12.07, 03:47 ja rowniez odnalazlam najlepsza kolezanke z podstawowki, a wlasciwie to ona znalazla mnie. Okazauje sie,ze jest w ciazy i niedlugo ma rodzic. Ja urodzilam 6 tygodni temu wiec bedziemy mialy dzieciaczki w tym samym wieku:) Odpowiedz Link
jasti Re: nasza-klasa.pl 03.12.07, 02:24 Amerykanska podobna stronka juz istnieje od lat: "classmates". Odpowiedz Link
tamsin Re: nasza-klasa.pl 11.12.07, 20:49 w porywach jak ta strona dziala, udaje mi sie sprawdzic "wiadomosci". no i dostaje zaproszenia od osob ktorych nie znam! na pewno do tych samych szkol nie chodzilismy wiec nie wiem czy wypada takie zaproszenie odrzucic czy przyjac, czy zapytac czy mnie z kims nie pomylili. Odpowiedz Link
ladybug Re: nasza-klasa.pl 11.12.07, 21:54 Zapewne zapraszaja Cie znajomi znajomych, ktorym spodobalo sie Twoje lico. Ja osobiscie bez zenady odrzucam bo n/k sluzy mi jedynie do podtrzymywania dotychczasowych znajomosci, a nie do zawierania nowych. Odpowiedz Link
beatamc Re: nasza-klasa.pl 11.12.07, 22:11 ja to ignoruje. Wyglada to jakby ludzie na sile zbierali sobie setki znajomych. Czasami tez ignoruje znajomych, ktory wysla powiadomienie zapraszajace i nie wysilaja sie przy okazji zeby napisac chociaz 'czesc'. Odpowiedz Link
alicjamiodek Re: nasza-klasa.pl 11.12.07, 22:13 Ja tez w tych rzadkich momentach kiedy: 1. serwery nie sa przeciazone 2. wystapil (nowe) bardzo powazny blad odrzucam zaproszenia znajomych - bo uwazam, ze to jest moja szkola, moja klasa, tylko i wylacznie dla ludzi z mojej bylej klasy i sie tworzy klase, a nie kolko znajomych. W PL chyba nie ma zadnego myspace, albo facebook, bo wszyscy sie tam rzucaja na wszystkich. Niektore laski maja po 160, same chlopy - jak jakis portal randkowy;) Odpowiedz Link
kisiulak Re: nasza-klasa.pl 11.12.07, 22:21 Polski odpowiednik Myspace to grono.net Tam znalazlam pare osob zanim sie dowiedzialam o klasie, ale wszyscy moi znajomi teraz zostawiaja grono i przenosza sie wlasnie na klase. Tez pare zaproszen odrzucilam bo nie mialam pojecia kto to. Jak pisze do kogos kogo nie widzialam 15 lat albo i dluzej to zawsze napisze krotki list. Ja mam od cholery starych znajomych "z podworka" wiec moje grono jest szerokie wiekowo, i duzo ludzi nie jest z mojej klasy. Odpowiedz Link
edytkus Re: nasza-klasa.pl 12.12.07, 04:51 ja na n-k juz od kilku dni nie moge wejsc, wczoraj doslownie cala dobe probowalam i nic wiec w nosie mam i czekam na magiczna date 8 stycznia ;)) Juz od jakiegos czasu zalegam z wieloma e-mailami ale sila wyzsza, nic nie poradze. Co do znajomych to tez np. dostalam zaproszenie od dziewczyny ktora uczyla sie w tej samej podstawowce w rownoleglej klasie ale ja z nia chyba nigdy nie zamienilam slowa wiec jakaz to znajoma dla mnie? Tak samo niektorzy przysylaja zaproszenia (czy raczej wproszenia ;)) a potem ani krotkiego czesc co slychac nie napisza. Naprawde dla niektorych to swoisty konkurs popularnosci i zapraszaja kazdego kto im w oko wpadnie, bo jak wyjasnic ze osoba ktora znalo sie przez dwadziescia lat zycia jako niesmiala i mrukliwa raptem przez dwa miesiace zgromadzila az dwustu znajomych? Odpowiedz Link
klaudona fala emigracji do UK :((( 17.12.07, 16:12 Niby wiedzialam z artykulow w prasie o skali emigracji ale dopiero dzieki naszej-klasie widze, jak jak powszechne jest to zjawisko wsrod mlodych ludzi. To smutne, ze nadal tak wiele mlodych osob musi szukac lepszego zycia poza Polska. Wiekszosc z nich juz na pewno nie wroci do ktaju na stale.... Odpowiedz Link
gocharynka2 problem ze strona 25.12.07, 20:31 Czy wy tez macie problem z wejsciem na ta strone w ciagu ostatnich 2- 3 dni? Wszystko inne mi sie otwiera tylko ta jedna strona nie nawet nie mam informacji ze serwery sa przeciazone Odpowiedz Link
kisiulak Re: problem ze strona 26.12.07, 16:18 U mnie sie wszystko otwiera bez problemow. Czasami troche wolniej, ale jest OK. W nocy kilka razy strona byla nieczynna, ale byla wiadomosc ze strona nie dziala. Odpowiedz Link
oliv2 Re: problem ze strona 29.12.07, 21:43 tez od kilku dni nie wyswietla mi sie stronka Odpowiedz Link
myelegans Re: problem ze strona 30.12.07, 01:13 Ja wchodze bez problemu, czasami wolniej idzie, i w nocy maja archiwizowanie danych, ale jest to wiadomosc. Odpowiedz Link
gocharynka2 Re: problem ze strona 30.12.07, 20:14 Oliv2 ja mam tak ze wszystko inne mi sie otwiera tylka ta strona nie moja sasiadka z tego samego budynku co my ma ten sam problem. Dodam ze obydwie mamy neta w At&T czy ty tez? Odpowiedz Link
oliv2 Re: problem ze strona 30.12.07, 22:35 dokladnie! to samo! juz ponad tydzien nie moge wyswietlic tej stronki, wszystkie inne ida bez problemu. dzis z ciekawosci na silowni siadlam na komp i otworzylam tam stronke. w domu nie dziala! tez mam w AT&T, czy to mozliwe ze oni blokuja ta strone? Odpowiedz Link
happy_woman Re: problem ze strona 30.12.07, 23:06 ja mam At&t i dziala bez zastrzezen,moze jakis inny problem. Odpowiedz Link
reninka72 Re: problem ze strona 31.12.07, 02:14 Wlasnie wrocilam od tesciow i tam dzialalo bez problemu, a w domu mi sie nie wyswietla (mam caly czas looking up). Napiszcie, prosze, jak sie zorientujecie na czym polega problem. Odpowiedz Link
reninka72 To tych, ktorym nie dziala 31.12.07, 02:50 Czego to czlowiek nie wykopie, jak dobreze pokopie. Sprobujcie uzyc numeru IP zamiast klasycznego adresu. IP jest nastepujace: 89.149.244.102/ U mnie dziala! Odpowiedz Link
gocharynka2 Re: To tych, ktorym nie dziala 31.12.07, 22:31 Super dzieki jednak na strone moge juz wejsc teraz jest problem ze nie moge sie zalogowac :( Odpowiedz Link
oliv2 Re: To tych, ktorym nie dziala 31.12.07, 22:52 kurcze, u mnie to samo, strona wchodzi a jak proboje sie zalogowac wygasa Odpowiedz Link
reninka72 Jeszcze jedna proba 01.01.08, 16:16 Ok, chyba sie troche pospieszylam z ta porada, bo u mnie tez to nie podzialalo ;) ALE pokopalam dalej i udalo sie! Wszystko dziala super i szybko. Oto rozwiazanie dla zdeterminowanych (w Windows XP, w innych systemach moze to wygladac troszke inaczej ale generalnie cel jest taki zeby zmienic DNS server): - wchodzimy do Network connections (przez Control Panel) - klikamy na Local Area Connections - klikamy na Properties - z listy wybieramy Internet Protocol (TCP/IP) - klikamy na Properties - w opcjach wybieramy Use the following DNS server - wpisujemy 208.67.222.222 - klikamy OK i koniec. Dziala jak blyskawica. Znalazlam to na jakiejs liscie dyskusyjnej. Podono nasza-klasa wie o problemie, podobno ma dzialac dla wszystkich za ok. tydzien. Dla tych co sie nie moga doczekac (jak ja), rozwiazanie powyzej. Pozdrawiam w nowym roku. Odpowiedz Link
gocharynka2 Proba Udana 01.01.08, 22:31 REninka72 baaaaaaaaaaaaaardzo CI dziekuje zrobilam wedlug twojego "klucza" i wszystko dziala :) Odpowiedz Link
beatamc Re: Jeszcze jedna proba 02.01.08, 02:37 mi wlasnie przestala sie otwierac jakies pol h temu. Jak nie bedzie sie jutro otwierac, to sprobuje ten przepis Odpowiedz Link
lolyta Re: Jeszcze jedna proba 02.01.08, 03:24 Mam wrazenie, ze oni ja w tej chwili fizycznie przensza na inny serwer. Link nasza-klasa.pl jest odpiety, ALE link naszaklasa.pl prowadzi do strony w przygotowaniu. Wczesneij pod tym adresem (naszaklasa, bez kreski) byla zupelnei inna strona, to znaczy strona jakiejs konkretnej klasy jakiegos konkretnego liceum czy gimnazjum, pewnei odkupili adres i przypieli do nowego serwera. Zatem nawet, jelsi mozna sie dostac po adresie IP, to hcolera wie, czy jesli sie tam cokolwiek uploaduje albo napisze, to to moze sie nei pojawic na odnowionej stronie. Odpowiedz Link
anutka1 Re: nasza-klasa.pl 12.01.08, 03:07 zobaczcie co to sie porobilo z takiego niewinnego portalu wiadomosci.onet.pl/1670678,11,item.html Odpowiedz Link
tamsin Re: nasza-klasa.pl 12.01.08, 03:41 Niezle :-) pamietam jak kiedys tutaj na forum byl watek o Polakach z Polski, jak musza kazdemu uswiadomic jak im sie dobrze wiedzie. No i znalezli sobie portal na ktorym moga sie nachwalic do woli. Ahhhh, te samochody, te wycieczki, te zdjecia przed domami, no jedym slowem, jakie to cudowne zycie... materialne.... "Iwona, przed 30 laty uczennica jednej z trójmiejskich szkół, niedawno zdecydowała się wyrejestrować z portalu. - Przesadziłam - wzdycha - chciałam pochwalić się przed kolegami z podstawówki, jakie mam wspaniałe życie. Wrzuciłam zdjęcia przed domem, w samochodzie, z wycieczek. No i zlokalizowała mnie pewna zapomniana koleżanka. Najpierw wysyłała maile z prośbą o wsparcie finansowe, potem ustaliła adres i przez wspólnych znajomych telefon. Obawiam się, że jest nie do końca zrównoważona." Odpowiedz Link
beatamc Re: nasza-klasa.pl 12.01.08, 03:49 tak, raj dla kazdego. Trzeba byc naprawde malo domyslnym, zeby pokazywac tam zdjecia przed domem, albo namiary :) Ja ograniczylam dame do minimum, nie podalam swjego obecnego nazwiska, ani miejsca zamieszkania. Jedynie sie martwie, ze znajomi moga sypnac ;) Odpowiedz Link
rhodeisland Weszlam na fora znanych mi klas i poczulam 12.01.08, 21:08 niesmak. Po tylu latach ludzie pisza nieprzyjemne rzeczy na temat ludzi z klasy i o nauczycielach uzywajac nazwisk. Smutne. Odpowiedz Link
beatamc Re: Weszlam na fora znanych mi klas i poczulam 12.01.08, 22:35 hmm jeszcze sie z tym tam nie spotkalam, ale moze dlatego , ze malo sie tam rozgladam, a moze inni ludzie..... Odpowiedz Link
alexls Re:UWAGA wirus 13.01.08, 14:58 jezeli ktos o niku genesis gallardo poprosi cie o dodanie do kontaktow nie dodawaj bo to wirus i jezeli ktos z twoich kontaktow go doda to ty tez go zlapiesz dlatego wyslij ta wiadomosc do wszystkich twoich kontaktow Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re:UWAGA wirus 13.01.08, 15:50 Zdajesz sobie sprawe ze rozpowszechniasz wirusa. Wirusem nie jest "genesis" ale ostrzezenie przeciwko niemu... Odpowiedz Link