rafalafar 14.04.08, 08:56 Czy ktos moze wie gdzie znajdowalo sie to miejsce w Chicago? W latach 70-tych byla to najwieksza sala koncertowa, gdzie wystepowali m.in. Led Zeppelin, The Who, Jimi Hendrix itp. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gdansk70 Re: Kinetic Circus 14.04.08, 20:25 chicago.urban-history.org/ven/dhs/rainbo.shtml wiki.answers.com/Q/How_did_Rainbo_Gardens_evolve_into_Kinetic_Playground mam nadzieje ,ze tyle wystarczy? Odpowiedz Link
rafalafar Re: Kinetic Circus 15.04.08, 20:30 Akurat te informacje tez wczesniej znalazlem, ale mam wrazenie ze kinetic playground i kinnetic circus to nie to samo miejsce. W Kinetic Playground kiedys bylem i jest to miejsce na ok 500 osob, a Kinetic Circus jest w biografii Led Zeppelin opisywany jako ogromny... Odpowiedz Link
gdansk70 Re: Kinetic Circus 16.04.08, 00:36 z tego co znalazlem w necie byl (moze nadal jest?) Kinetic Circus w Birmingham UK ,moze to o to miejce chodzi... Odpowiedz Link
gdansk70 Re: Kinetic Circus 17.04.08, 05:36 mysle,ze mylisz dwa miejsca bo: -Kinetic Playground jest obecnie na okolo1100 w Lawrence a Illinois Kinetic Playground byl na ok.4800 N Clark gzie za moich czasow bylo Rainbo skate rink ale w 2003 zostalo zburzone... tyle na razie rafalafar napisał: > Akurat te informacje tez wczesniej znalazlem, ale mam wrazenie ze kinetic > playground i kinnetic circus to nie to samo miejsce. W Kinetic Playground kiedy > s > bylem i jest to miejsce na ok 500 osob, a Kinetic Circus jest w biografii Led > Zeppelin opisywany jako ogromny... Odpowiedz Link
rafalafar Re: Kinetic Circus 17.04.08, 21:40 No rzeczywiscie musza to byc dwa rozne miejsca, tym bardziej ze kiedys obecny Playground nazywal sie Electric Circus, a dopiero pozniej przyjan nazwe Kinetic Playground, a moze cos sie tlumaczowi albo autorowi porabalo Odpowiedz Link
gdansk70 Re: Kinetic Circus 17.04.08, 23:02 tez mozliwe ,wczoraj wpadlem na ksiazeczke podajaca wszystkie trasy koncertowe Led Zeppelin i tam podane bylo "kinetic playground" w '68 i '69... Odpowiedz Link