magdamajewski 03.05.08, 17:58 Ktore sa praktyczniejsze i latwiejsze w utrzymaniu? Stainless steel czy biale? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rhodeisland Kolorow jest wiecej 03.05.08, 18:47 hueconsulting.blogspot.com/2008/04/not-your-average-kitchen-appliance.html www.elmirastoveworks.com/ Odpowiedz Link
artremi Re: Kitchen appliances 03.05.08, 19:25 Wydaje mi sie, ze stainless steel jest lepszy, bo jest latwy do utrzymania, wyglada nowoczesniej niz bialy, i do wszystkiego pasuje. Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Kitchen appliances 03.05.08, 19:31 Zdecydowanie biale sa praktyczniejsze, bo latwiejsze do utrzymania w czystosci - przetrzesz mokra scierczka, czy tez nasaczona plynem do mycia szyb i juz blyszczy. Na stainless steel widac kazde dotkiniecie placa, ktore niestety nie zawsze latwo jest usunac... Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Kitchen appliances 03.05.08, 19:38 Troche "wrazen" o stalowych sprzetach: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=49213&w=78209575&a=78209575 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=49213&w=72045198&a=72045198 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=49213&w=69620317&a=69620317 Odpowiedz Link
rhodeisland Nie ograniczaj sie do tych 2 kolorow 03.05.08, 19:37 Mysle, ze wielu ludziom juz sie znudzily, stad rosnace zapotrzebowanie na inne opcje. Bialy i stainless steel sa "zimne", tzn. nadaja pomieszczeniu malo przytulna atmosfere. Te rzeczy w drugim linku sa piekne! Odpowiedz Link
ania_2000 Re: Kitchen appliances 03.05.08, 19:55 Ja mam u siebie wszystko stainless i nie mam zadnych problemow. Moj steel nie jest taki gladki w stylu na wysoki polysk tylko raczej brushed. Dodatkowo sa specjalne plyny do ich spryskiwania i mycia, bardzo ladnie blyszcza pozniej. Inna sprawa ze nie mam w domu malutkich dzieci, ktorych lapki sa wszedzie:)))wiec nie mam porownania. Odpowiedz Link
rhodeisland Podoba mi sie miedz, bo jest "ciepla" 03.05.08, 20:05 www.coppersinksonline.com/cat--Copper-Kitchen-Sinks--kitchensink.html www.copper.org/publications/newsletters/cutopics/Ct94/kitchen.html Odpowiedz Link
artremi Re: Podoba mi sie miedz, bo jest "ciepla" 03.05.08, 20:28 Mnie nie podoba sie sprzet w stylu retro. Stal jest juz modna od wielu lat, wiec byc moze bialy kolor bedzie niedlugo bardziej popularny znowu... Odpowiedz Link
foxie777 Re: Podoba mi sie miedz, bo jest "ciepla" 03.05.08, 20:48 Ja mam bialy porcelanowy zlew i lodowke.Osobiscie wole niz stalowy, ale to jest tylko sprawa gustu. pozdr Odpowiedz Link
rhodeisland Kuchnia to powazna inwestycja na wiele 03.05.08, 21:01 lat, wiec kierowanie sie moda nie jest zbyt rozsadne. Zreszta nie wydaje mi sie zeby stal byla modna. Po prostu wiele ludzie nie zna innych opcji, a gdy je odkryja, to chca miec wyjatkowe wnetrze. Odpowiedz Link
aniutek Re: Kuchnia to powazna inwestycja na wiele 03.05.08, 22:25 dlatego ja kierowalabym sie klasa urzadzenia, a nie tylko tym jak wyglada, dobry stove dla rodziny gdzie sie duzo gotuje to >wazna sprawa, mnie sie podobaja te www.williams-sonoma.com/shop/dec/decstv/index.cfm?cm%5Ftype=gnav tez mam wszystko stainelss stel w kuchni, czy jestem zadwolona? srednio, lodowke wiem ,ze nadal wybralabym stainelss stel pomino, ze trzeba ja czyscic z wierzchu specjalnym plynem ale zwrocilabym baczniejsza uwagae na to z czego sa wykonane polki, a szczegolnie szuflady i prowadznice, nasza lodowka ma chyba ze 4 lata a szuflady sa do wymiany, polamane u nasadzy. stove i dishvasher- b. jestem zadowolona, tez stalowe a cieplo kuchni nadaje podloga, szafki i zapach zupy i innych gulaszy jakie u nas ciagle sie gotuja :) na dziakle musze teraz kupic lodowke i zwracam uwage przede wszystkim aby byla energo oszczedna, spora, i worry free. pewnie kupie biala choc chetnie gdyby byla chcialabym czerwona !!! Odpowiedz Link
rhodeisland aniutek 04.05.08, 03:31 Piekne sa rzeczy Sonomy. Mozesz miec czerwona lodowke, zobacz jeden z powyzszych linkow. Lubie kolor. Odpowiedz Link
vdal Re: Kitchen appliances 17.06.08, 02:59 Ja akurat pracuje ze sprzetem AGD i powiem szczerze,ze ludzie troszke odchodza od stali, wola "kolorowe"(biale, czarne, bezowe itp) ze wzgledu na jedna rzecz.Cena stalowych jest wyzsza od 50- 200$ wiecej, za co czasami mozna dostac ulepszenia, bardziej potrzebne,a przy odpowiednim kolorze szafek, i scian w kuchni mozna uzyskac nawet super efekt z "kolorowymi" sprzetami.Poza tym czyszczenie stalowych to troszke uciazliwa sprawa przy maluchach,a nawet przy zwyklym uzyciu, bo qrcze co masz nie dotykac lodowki,zeby nie bylo widac paluchow na niej?:D Odpowiedz Link
edytkus Re: Kitchen appliances 17.06.08, 04:42 vdal napisała: > Ja akurat pracuje ze sprzetem AGD i powiem szczerze,ze ludzie > troszke odchodza od stali, wola "kolorowe"(biale, czarne, bezowe itp) bezowych juz nie produkuja, o high gloss biala lodowke tez jest ciezko. Ja sie niedlugo przeprowadzam i bede miec biale appliances, niekoniecznie dlatego ze mi sie podobaja (wolalabym czarne) ale juz takie zamontowal budowniczy. Wiekszosc ludzi chce stainless steel (nie mylic ze stainless steel look alike - duzo tansze, ale to tych nie mozna doczyscic) bo nadaja kuchni luksusu ale gdzie sie nie obejrzec metal i metal, wszedzie to samo :O Wiec to juz jest komercja a nie luksus. Odpowiedz Link
vdal Re: Kitchen appliances 02.07.08, 03:13 "> bezowych juz nie produkuja, o high gloss biala lodowke tez jest > ciezko" bezowe dalej produkuja, wiec dalej sa osiagalne:Dhigh gloss mozna tez dostac np LG ma w swojej ofercie.Kto nie wierzy prosze sie wybrac do Home Depot:D Odpowiedz Link
edytkus Re: Kitchen appliances 02.07.08, 08:18 vdal napisała: > "> bezowych juz nie produkuja, o high gloss biala lodowke tez jest > > ciezko" > bezowe dalej produkuja, wiec dalej sa osiagalne: kolor teraz nazywa sie biscuit i to co jest w sklepach (oprocz special orders) to resztki na wyprzedaniu. Taka informacje dostalam w kilku skelpach. Dhigh gloss mozna > tez dostac np LG ma w swojej ofercie.Kto nie wierzy prosze sie > wybrac do Home Depot:D niby sa, ale znajdz mi biala high gloss (smooth surface) 32 1/2" z ice maker i water dispencer, i tak zebym nie musiala czekac kilka tygodni robiac special order. Acha, i zeby byla lepszej firmy niz LG. Odpowiedz Link
vdal Re: Kitchen appliances 02.07.08, 14:32 > kolor teraz nazywa sie biscuit i to co jest w sklepach (oprocz > special orders) to resztki na wyprzedaniu. Taka informacje dostalam > w kilku skelpach. niekoniecznie resztki. firmy zmniejaja swoje oferty srednio co 6 miesiecy... > niby sa, ale znajdz mi biala high gloss (smooth surface) 32 1/2" z > ice maker i water dispencer, i tak zebym nie musiala czekac kilka > tygodni robiac special order. Acha, i zeby byla lepszej firmy niz > LG. moze najpierw okres w jakim przedziale cenowym szukasz i czego oczekujesz od sprzetu,wtedy bedzie latwiej znalesc, bo tak to niewiadomo czy wymyslono" juz taki sprzet:D Odpowiedz Link
edytkus Re: Kitchen appliances 02.07.08, 19:17 vdal napisała: > moze najpierw okres w jakim przedziale cenowym szukasz i czego > oczekujesz od sprzetu,wtedy bedzie latwiej znalesc, bo tak to > niewiadomo czy wymyslono" juz taki sprzet:D cena do 2500, biala high gloss (smooth surface) 32 1/2" wide (lub ciut mniejsza) z ice maker i water dispencer. Zareczam ze wymyslono ;), w stainless steel jest tego mnostwo. Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Kitchen appliances 02.07.08, 19:34 www.samsung.com/us/consumer/detail/gallery.do?group=homeappliances&type=refrigerators&subtype=sidebyside&model_cd=RS277ACWP/XAA Odpowiedz Link
edytkus Re: Kitchen appliances 03.07.08, 05:19 marekatlanta71 napisał: > www.samsung.com/us/consumer/detail/gallery.do?group=homeappliances&type=refrigerators&subtype=sidebyside&model_cd=RS277ACWP/XAA ona ma 35 7/8", nie zmiesci sie we wneke 32 1/2" Odpowiedz Link
vdal Re: Kitchen appliances 03.07.08, 01:12 now...kolejne pytania? -cabinet depth?czy "normalna"? -typ?french door,bottom freezer czy top freezer? Odpowiedz Link
edytkus Re: Kitchen appliances 03.07.08, 05:22 vdal napisała: > now...kolejne pytania? > -cabinet depth?czy "normalna"? > -typ?french door,bottom freezer czy top freezer? wszystko jedno, byle weszla we wneke i spelniala wczesniej wymienione warunki. Odpowiedz Link
beatamc Re: Kitchen appliances 17.06.08, 05:39 stainless w przeciwienstwie do nazwy uwielbiaja maziaje ;) Ja bede zmieniac fronty na material taki, jak na szafkach. Lodowke mam teraz biala, myje ja raz na 2-3 miesiace. Zlew niestety stainless, myje go pare razy dziennie- dobijajace, bo mam wazniejze rzeczy do robienia. Biala lodowka tez mnie kluje w oczy, wiec ja tez zamierzam w cos ubrac. Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Kitchen appliances 17.06.08, 14:42 My mamy wszystkie czarne i zdecydowanie odradza - kazdy odcisk palca widac :( Spedzam pol zycia nieustannie je czyszczac. Odpowiedz Link
aneta05 Re: Kitchen appliances 17.06.08, 15:22 marekatlanta71 napisał: > My mamy wszystkie czarne i zdecydowanie odradza - kazdy odcisk palca widac :( > Spedzam pol zycia nieustannie je czyszczac. U mnie jak u Marka z tym, ze ja mam wszystko stainless steel I kazdy odcisk palca widac…ciagle trzeba czyscic, ale podoba mi sie I nastepna kuchnie tez urzadzilabym w stainless steel Odpowiedz Link
magdamajewski Re: Kitchen appliances 17.06.08, 17:48 u mnie padlo na biale, mam nowa kuchenke wiec urzadze pod nia. Jasne drewno i zielen bedzie dobrze wygladalo, choc stainless steel lepiej by wygladalo, ale ja z tych co szoruja wszystko na wysoki blysk i pewnie bym z tej kuchni nigdy nie wyszla Odpowiedz Link