jumper162 02.07.07, 12:25 Witam Czy macie jakieś doświadczenia z wydawnictwem CZARNE Czy po przesłaniu swoich dzieł, przesyłają swoją ocenę a nawet recenzję mimo odmowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kakot Re: Co myślicie o wydawnictwie Czarne 05.07.07, 16:55 doświadczenia nie mam, ale na zdrowy rozum wątpię. Odpowiedz Link
josteine Bardzo solidne wydawnictwo 06.07.07, 01:06 Starają się bardzo, żeby książkę rozreklamować, żeby pojawiły się recenzje, pokazują książki na zagranicznych targach, mają dużo przekładów. Rozliczają się solidnie i drobiazgowo. Szybko odpisują na maile, czasem niemal natychmiast. Odpowiedz Link
donetta Re: Bardzo solidne wydawnictwo 06.07.07, 12:53 odpisują chyba na wybrane maile, bo na moje nie odpisali, a próbowałam kilkakrotnie. Dałam sobie spokój, im też, z czego niewątpliwie się cieszą. Odpowiedz Link
jasmina_tdi Re: Bardzo solidne wydawnictwo 11.07.07, 16:57 jak wynika z moich obserwacji - dbaja o promocje. Sa malym wydawnictwem, ale duzo bardziej widocznym w mediach, niz niejedno duze. Oczywiscie, owa promocja dotyczy konkretnych tytulow z ich repertuaru, a nie wszystkiego, co maja. Odpowiedz Link
a_sjm negatyw 14.07.07, 20:08 Napisałem, nie pofatygowali się nawet odpisać - "NIE". Przecież bym się nie obraził... Odpowiedz Link
beatanu Re: negatyw 17.07.07, 06:02 a_sjm napisał: > Napisałem, nie pofatygowali się nawet odpisać - "NIE". No ale przeciez wyraznie zaznaczaja, ze odpowiadaja tylko na "TAK". "Jesli próbka nas zainteresuje, w ciagu 2 miesiecy skontaktujemy sie z Panstwem, proszac o przyslanie calosci, takze droga elektroniczna." Tez do nich uderzalam kilka razy z próbkami tlumaczen, ale nigdy nie uzyskalam odpowiedzi... Odpowiedz Link
a_sjm Re: negatyw 17.07.07, 07:19 > No ale przeciez wyraznie zaznaczaja, ze odpowiadaja tylko na "TAK". Wyjątek - odbyła się rozmowa telefoniczna, w której OZNAJMIONO mi, że bez względu na rezultat, odpowiedź "jakaś" będzie. To tyle... Odpowiedz Link
poltuz Re: negatyw 18.07.07, 02:23 Ale ludziom poodbijało w tych czasach. Dobry pisarz, ciekawa, ze tak powiem, nawet bardzo ciekawa, żona, i... oznajmiono. Mój kolega, też dobry literat, i człowiek do rany przyłóż, serdeczny, bezinteresowny, otwarty na innych, też o społecznikowskim zacięciu, gdy przesłałem mu wiosną życzenia świąteczne, odpisał - oczywiście za pośrednictwem swej Czcigodnej Małżonki, bo to teraz taka moda - tak oficjalnie, że zbaraniałem! A fe! Co się z wami,ludziska, dzieje?;) Ja wiem, że kiedyś dla jednego pisarza cały naród zrobił ściepę na chałupę w formacie co najmniej M 2345 w Oblęgorku. No, ale teraz inne, panie, czasy. Dlatego ludzie tym bardziej zadęć nie lubią, no i tym bardziej obserwują każdego pod kątem moralnym, czy etycznym. Jednak mimo tego zadęcia - pozdrawiam. Odpowiedz Link
poltuz Re: negatyw 18.07.07, 02:27 A jesli napisałbym atoli zamiast jednak, to byłbym z tego mojego miniwypracowania, no, nawet dumny:D Odpowiedz Link
kolega_kazika znaczy co? 18.07.07, 08:30 Ganisz, czy chwalisz? Bo chyba z dyskusji o wydawnictwie, przeszło ci się na ocenę jakiegoś tam słówka. Luzik Odpowiedz Link
poltuz Re: znaczy co? 18.07.07, 16:41 No, przeszło mi się. A ydawnictwo oczywiście chwalę. Odpowiedz Link