Dodaj do ulubionych

Odchudzanie a hirsutyzm

03.04.05, 12:39
Odchudzałam się i w dość szybkim czasie schudłam. Zauważyłam też, że wraz ze
spadkiem wagi owłosienie nasiliło się. Dodam również, że w tym czasie
intensywnie się opalałam. Czy to mogło mieć jakiś wpływ?
Obserwuj wątek
    • mini_mikro Re: Odchudzanie a hirsutyzm 03.04.05, 13:50
      a jaki to rodzaj owłosienia?? pojedyncze włoski czy taki meszek na większych
      powierzchniach?

pamietam, że chyba w "Zdążyć przed Panem Bogiem" były opisane dziewczyny, które
      były tak wychudzone, ze ich ciało zaczynało się pokrywac meszkiem, żeby chronić
      je przed zimnem. Nie jestem pewna, czy to w tej ksiązca, ale chodziło o czasy II WŚ.
      Jeśli masz taki meszek, to może jest to właśnie taki mechanizm.
      • evelka_d Re: Odchudzanie a hirsutyzm 03.04.05, 14:20
        Odkąd pamiętam to meszek miałam od zawsze. Odkąd schudłam to oprócz meszku
        pojawiły się pojedyncze grube ciemne włoski - wyrywam je pensetką. Możliwe, że
        to ten sam mechanizm co opisany w książce H. Krall. Dzięki za odpowiedź i
        pozdrawiam!
        • medzi1 Re: Odchudzanie a hirsutyzm 03.04.05, 14:31
          ja w wyniku odchudzania zaczelam miec probelmy z okresem okres zanikl a potem
          pjawilo sie nadmierne owlosienie do dzis mam z tym problemy gdy odloze leki
          wlosy rosna tam gdzie nie powinny. evelka ty tez sie odchudzalas?? podobno w
          wyniku odchudzania jajniki zaczynaja pracowac tak jak nie powinny odchudzajac
          rozwalilam sobie uklad hormolnalny 8((( to byla moja najwieksza glupota w zyciu
          • evelka_d Re: Odchudzanie a hirsutyzm 07.04.05, 16:12
            Medzi ze mną było podobnie. Jak miałam 15 może 16 lat zaczęłam się odchudzać.
            Pojawiły się problemy z okresem, a potem te wstrętne włosy, których nie mogę
            się pozbyć do dzisiaj. Rok temu na wakacjach postanowiłam trochę schudnąć.
            Schudłam, ale w zamian nadmierne owłosienie się nasiliło... My kobiety to mamy
            przerąbane...
    • malgosia1983 A co z tyciem? 09.04.05, 18:29
      Chyba też podobnie jest z tyciem... Niestety
      Ja zauważyłam to też z drugiej strony. W ogóle najlepiej na nasze włosowe
      zmartwienie działa homeostaza oganizmu.
      • morando Re: A co z tyciem? 10.04.05, 20:36
        malgosia a TY przytylas? jesli tak to jak i dlaczego moge zapytac? i czy to
        wplynelo na hirsutyzm?
      • gonia45 odchudzanie!!!! 12.04.05, 16:51
        Mam ten sam problem, Jestem bardzo szczupła, trochę niedojadam. Profesor
        endokrynologii stwierdził, że meszek mam na ciele, ponieważ jestem zbyt chyda.
        Więc coś w tym jest.
        • morando Re:gonia 12.04.05, 20:34
          gonia - a czy ten profesor cos Ci sugerowal?? cos masz zrobic? cos robilas w tym
          kierunku???
    • villete Re: Odchudzanie a hirsutyzm 21.05.05, 23:11
      To różnie bywa z tym odchudzaniem, ja schudłam i też mam teraz problem z
      owłosieniem , ale zauważcie ze nie wszystkie osoby, ktore się odchudzają mają
      nadmierne owłosienie, nawet anorektyczki, co zauważyłam ostatnio w TV bo
      dokładnie się przyjrzałam. Każdy organizm jest indywidualnością.
    • tatiana8 Re: Odchudzanie a hirsutyzm 22.05.05, 12:23
      Może chodzi tu o ilość tkanki tłuszczowej. W niej też są produkowane estrogeny.
      Może jak zmniejsza się tkanka tłuszczowa, w organizmie robi się zbyt mało
      estrogenów?
      • villete Re: Odchudzanie a hirsutyzm 22.05.05, 16:25
        Być może, warto to prześledzić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka