evelka_d 03.04.05, 12:39 Odchudzałam się i w dość szybkim czasie schudłam. Zauważyłam też, że wraz ze spadkiem wagi owłosienie nasiliło się. Dodam również, że w tym czasie intensywnie się opalałam. Czy to mogło mieć jakiś wpływ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mini_mikro Re: Odchudzanie a hirsutyzm 03.04.05, 13:50 a jaki to rodzaj owłosienia?? pojedyncze włoski czy taki meszek na większych powierzchniach? pamietam, że chyba w "Zdążyć przed Panem Bogiem" były opisane dziewczyny, które były tak wychudzone, ze ich ciało zaczynało się pokrywac meszkiem, żeby chronić je przed zimnem. Nie jestem pewna, czy to w tej ksiązca, ale chodziło o czasy II WŚ. Jeśli masz taki meszek, to może jest to właśnie taki mechanizm. Odpowiedz Link
evelka_d Re: Odchudzanie a hirsutyzm 03.04.05, 14:20 Odkąd pamiętam to meszek miałam od zawsze. Odkąd schudłam to oprócz meszku pojawiły się pojedyncze grube ciemne włoski - wyrywam je pensetką. Możliwe, że to ten sam mechanizm co opisany w książce H. Krall. Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam! Odpowiedz Link
medzi1 Re: Odchudzanie a hirsutyzm 03.04.05, 14:31 ja w wyniku odchudzania zaczelam miec probelmy z okresem okres zanikl a potem pjawilo sie nadmierne owlosienie do dzis mam z tym problemy gdy odloze leki wlosy rosna tam gdzie nie powinny. evelka ty tez sie odchudzalas?? podobno w wyniku odchudzania jajniki zaczynaja pracowac tak jak nie powinny odchudzajac rozwalilam sobie uklad hormolnalny 8((( to byla moja najwieksza glupota w zyciu Odpowiedz Link
evelka_d Re: Odchudzanie a hirsutyzm 07.04.05, 16:12 Medzi ze mną było podobnie. Jak miałam 15 może 16 lat zaczęłam się odchudzać. Pojawiły się problemy z okresem, a potem te wstrętne włosy, których nie mogę się pozbyć do dzisiaj. Rok temu na wakacjach postanowiłam trochę schudnąć. Schudłam, ale w zamian nadmierne owłosienie się nasiliło... My kobiety to mamy przerąbane... Odpowiedz Link
malgosia1983 A co z tyciem? 09.04.05, 18:29 Chyba też podobnie jest z tyciem... Niestety Ja zauważyłam to też z drugiej strony. W ogóle najlepiej na nasze włosowe zmartwienie działa homeostaza oganizmu. Odpowiedz Link
morando Re: A co z tyciem? 10.04.05, 20:36 malgosia a TY przytylas? jesli tak to jak i dlaczego moge zapytac? i czy to wplynelo na hirsutyzm? Odpowiedz Link
gonia45 odchudzanie!!!! 12.04.05, 16:51 Mam ten sam problem, Jestem bardzo szczupła, trochę niedojadam. Profesor endokrynologii stwierdził, że meszek mam na ciele, ponieważ jestem zbyt chyda. Więc coś w tym jest. Odpowiedz Link
morando Re:gonia 12.04.05, 20:34 gonia - a czy ten profesor cos Ci sugerowal?? cos masz zrobic? cos robilas w tym kierunku??? Odpowiedz Link
villete Re: Odchudzanie a hirsutyzm 21.05.05, 23:11 To różnie bywa z tym odchudzaniem, ja schudłam i też mam teraz problem z owłosieniem , ale zauważcie ze nie wszystkie osoby, ktore się odchudzają mają nadmierne owłosienie, nawet anorektyczki, co zauważyłam ostatnio w TV bo dokładnie się przyjrzałam. Każdy organizm jest indywidualnością. Odpowiedz Link
tatiana8 Re: Odchudzanie a hirsutyzm 22.05.05, 12:23 Może chodzi tu o ilość tkanki tłuszczowej. W niej też są produkowane estrogeny. Może jak zmniejsza się tkanka tłuszczowa, w organizmie robi się zbyt mało estrogenów? Odpowiedz Link