Dodaj do ulubionych

jaki rodzaj owłosienia?

16.05.05, 12:36
chciłabym was zapytac jak jest u was z tym owłosieniem na twarzy?ja nie mam typowej brody, wasików czy bokobrodów.u mnie owłosienie pokrywa cała twarz-na całe szczęscie jasne i krótkie wloski.niektóre niestety wzmocnione przed wyrywanie pinceta...daltego też moja depilacja polega własciwei na wyrywaniu co jakis czas tych bardziej widocznych a ten niby meszek to zostawiam bo jest niemozliwościa go usunąc-chyba zebym przykleiła sobie do twarzy plastry do depilacji nóg..może bym i tak robiła ale mam bardzo wrazliwa cerę..

Obserwuj wątek
    • tatiana8 Re: jaki rodzaj owłosienia? 16.05.05, 13:08
      Ja też mam na całej twarzy meszek. Z tym, że w dolnej połowie twarzy jest on
      bardzo widoczny, zwłaszcza w słońcu. Wcześniej wyrywałam lub usuwałam kremem
      dolne partie i przez to teraz rosną prostopadle do skóry, zamiast przylegać
      płasko. To, że są takie odstające, jest dla mnie najgorsze. Po bokach mam
      włoski wprawdzie przylegające do skóry, ale ciemnoszare. Jestem brunetką, więc
      wąsik ciemny, na brodzie tylko kilka ciemnych włosków, ale za to podbródek
      koszmarny. Dużo czarnych włosów, co najdziwniejsze, tylko po prawej stronie. Po
      lewej, ze 3 szare włoski. Jak już pisałam psikam twarz sprayem rozjaśniającym
      Rossmana, więc obecnie włosy po bokach twarzy mam już jasne. Dobrze mi to robi
      na psychikę, bo twarz jest przynajmniej jasna, mimo włosów.
      Nie depiluję na razie meszku, choć męczę się z nim. Chciałabym go osłabić tym
      sprayem. W dotyku zrobiły się miększe, jestem tego pewna i szkoda mi psuć
      efektu.
      Dziś w windzie przyjrzałam się sobie i stwierdziłam, ze tym meszkiem na twarzy
      i włoskami nad górną wargą (jeszcze broda i podbródek) wyglądam jak
      dorastający chłopak :((( Brwi też mam dosyć obfite.
      Zastanawiam się też czasami, czy na tym etapie chłopcy już się golą. Przeraża
      mnie go :(
      • pluszaczka Re: jaki rodzaj owłosienia? 16.05.05, 14:26
        ja mam wasy, brodke, baki, policzki... w zasadzie cala twarz, wloski jasne
        dlugosci od pol cm do (co ostatnio sprawdzilam na linijce:P) nawet poltora
        cm... tylko niektore wlosy mam ciemne, i te wyrywam picneta, oczywiscie
        odrastaja twarde i wrastaja. w zasadzie za bardzi ich nie widac, ale w sloncu
        widac je okropnie bo "odstaja"
        • portret.doriana.graya Re: jaki rodzaj owłosienia? 16.05.05, 14:39
          Wąs mam przeciętny i rzadko się go pozbywam, bo jakkolwiek bym tgo nie robiła
          zawsze natychmiast pojawiaja się paskudne zaskórniaki nad górną wargą i są
          bardziej widoczne od wąsa. Brodę mam okrepną: mocne ciemne włosy wyrywane
          pęsetą, wrastające, więc nie dość, że w włosami ta broda (bo nigdy nie daje się
          wyrwać wszystkich), to jeszcze zmasakrowana. Baczki mam raczej kręcone, same z
          sieie się tapirują więc zasadniczo wkomponowują się w resztę fryzury. Czasem je
          wyrywam ręcznie (niezbyt dużo długich włosów - da się), czasem pęsetą (gdy
          wcześniej wyrwane zaczynają odrestać), a czasem wraz z cienkimi acz długimi
          włoskami-meszkiem z reszty twarzy wycieram depilatorem tarczowym. Generalnie na
          swoja twarz przed zrobieniem makijarzu, i po jego zmyciu wolę nie patrzeć ;-)
          • foczka39 do graya 18.05.05, 16:53
            wspomnialas o depilatorze tarczowym.plis napisz jak to dziala i ogolnie cos o
            tym bo chcialabym to wyprobowac
            • mika261 Re: do graya 18.05.05, 19:02
              Czytałam coś o tym deplatorze tarczowym i podobno nie usuwa wszystkicg włosków, tylko przycina je w związku z czym rosna twardsze.Ale moze sie mylę?
              • santiti Re: do graya 19.05.05, 12:30
                nie uzywalam nigdy depilatora tarczowego, ale podejrzewam, ze polega to raczej na scieraniu wloskow, a co za tym idzie, nie sa usuwane wraz z cebulkami i odrastaja mocniejsze. znalazlam taki na allero, tam jest pokazane co sie z tym robi: allegro.pl/show_item.php?item=50662685

pozdrawiam
                santi
                • portret.doriana.graya Re: do graya 20.05.05, 13:28
                  Mój depilator jest dokładnie (albo prawie dokładnie) taki jak opisany na
                  Allegro. Nie wiem, czy włosy odrasrają po nim mocniejsze, ael jeśli przyjąć, ze
                  po wszystkim, co nie usuwa ich z cebulkami sa mocniejsze, to po kremie
                  depilującym też będą a depilator tarczowy ma tą przewagę nad kremem, że nie
                  śmierdzi i nie podrażnia skóry. No, i z autopsji wiem, że usuwane pęsetą włosy
                  z twarzy wcale się nie osłabiają a wręcz przeciwnie, za to paskudnie wrastają
                  cudownie szpecąc twarz. Więc, przynajmniej dla siebie, nie widzę lepszej metody
                  do depilacji twarzy.
                  • santiti Re: do graya 20.05.05, 15:12
                    powiedz prosze, jak dziala taki depilator na mocne, twarde wlosy, takie jak np. na nogach? sprawdzalas? czy tez bez problemu usuwa wlosy, czy trzeba sie nameczyc z marnym skutkiem? zastanawiam sie, czy sobie takiego nie sprawic, moze przynajmniej nie mialabym takich podraznien jak po zwyklym goleniu.
                    • portret.doriana.graya Re: do graya 23.05.05, 12:26
                      Testowałam go najpierw na rękach, na których mam raczej twarde włosy, ale bez
                      przesady. Tuż po depilacji ręka przypoinała tarkę, bo końcóweczki włosków
                      wystawały - za któtkie by je usunąć, ale wystarczająco długie by drapać. Jeśli
                      dla różnych przyczyn (czyli głównie wrastanie włosów) nie depilujesz nóg, to
                      jednak polecam raczej kremy lub golarkę. Ja w każdym razie swój piękny, dorodny
                      i silny zarost na nogach golę maszynką. Depilator tarczowy pozostawiam do
                      twarzy, a i tak włosy z brody później wyjmuję pincetą
      • dziuniabuu Re: jaki rodzaj owłosienia? 19.05.05, 09:38
        Tatiano, a możesz napisać co to za spray. Po jakim czasie rozjaśniły ci się te
        włoski i jak sie nazywa ten spray. Ja kupiłam sobie do rozjaśnienia krem
        rozjaśniajacy do włosów, ale boję się, że podrazni mi twarz i zamiast rozjaśnić
        włoski spali je
        • tatiana8 Re: jaki rodzaj owłosienia? 19.05.05, 11:23
          Na butelce pisze Styling blond spray. Czarny pojemnik, firmy Rossman. Do
          kupienia w Rossmanie. Jak jest w promocji, to kosztuje ok. 4 zł. Polecam wtedy
          kupić więcej na zapas.

Dzianiabuu, ale do tego sprayu trzeba mnieć niestety cierpliwość. :(
          Włoski mam może trochę miększe, słabsze. Ale są nadal i są widoczne. (Ale nie
          błyszczą ). I nie wiem, czy coś jeszcze się zmieni. Chyba zbyt słaby jest ten
          spray. Na długi weekend wyjeżdżam i zamierzam jednak wyrwać te włosy.
          Zauważyłam, że te włosy na twarzy bardzo postarzają. Jak je usunę, od razu
          czuję się młodziej. No i przez krótki czas super się czuję, kobieco, normalnie.
        • mikaska Re: jaki rodzaj owłosienia? 27.05.05, 10:17
          U mnie twarz bez komentarza. Jak zapuszczę sie z szyją, to mam ochotę założyć
          golf aż do czubka głowy. Po bokach masakra! I najgorsze jest jak ktos mi robi
          zdjecie z boku. Wtedy chcę sięspalić :(:(:( żywcem!!!! Na szczście nikt mi
          jakoś nie prawi uwaga (i oby tak zostało). No i jeszcze wąski... choć mało
          widoczny. ;(:(:(
          • 2joana Re: jaki rodzaj owłosienia? 12.07.14, 23:26
            Mam ten sam problem, gole sobie brodę pensetą i niestety baki.Wygląda to okropnie, ile bym nie wyrwała to i tak widać inny szarawy odcień bo nigdy nie da sie wszystkich włosków wyrwać, większość jest też pod skórą i widać ogólnie zarysowaną linie jakby od golenia, zwłaszcza przy świetle.Nie mogę publicznie wiązać sobie włosów bo to tak brzydko wygląda..Muszę poświęcać z godzinę czasu na depilację baków i brody aby zrobic makijaż, to jest czasochłonne i coraz bardziej mnie denerwuje, a zarost jest coraz większy i zajmuje coraz większy obszar twarzy.Co robić? chcę normalnie funkcjonnowac a nie chodzić i zasłaniać się włosami i robic makijaz w 5 minut a nie cała operację przez min.godzinę! :( jest to upierdliwa czynność! czuję się jak dziwadło! nawet w makijażu widać efekty depilowania bocznych stron twarzy.Jestem bezradna!
            • zuzanna_97 Re: jaki rodzaj owłosienia? 29.12.14, 18:51
              Boże jakbym siebie widziala :((( też mam a raczej miałam ten problem...
              Na szczęście znalazłam świetna kosmetolog ale wcześniej endokrynolog polecila mabym sprobowała elektrolizy i wiecie co? To działa !
              • 2joana Re: jaki rodzaj owłosienia? 03.02.15, 18:34
                Jak działa elektroliza? trzeba przez minimum 3 tyg nie depilowac tych zarośniętych obszarów? jeśli tak, to chyba musiałabym wziąć sobie wolne w pracy na ten czas i siedzieć w domu, bo przez 3 tyg wyglądałabym jak chłop z brodą! :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka