a_nika 01.01.06, 18:48 ktoras z was wspominala o takim wynalazku. czy jest on w chwili obecnej do kupienia na polskim rynku? jakie do tej pory efekty uzywania go? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zinga1 Re: depilator tarczowy 04.01.06, 00:32 uuuuu brzmi jak piła tarczowa. I pewnie równie głośno chodzi. Odpowiedz Link
tatiana8 Re: depilator tarczowy 05.01.06, 12:25 Depilator tarczowy nie wydaje dziwieku, no chyba żeby brać pod uwagę odgłos tarcia o skórę :) Nie wiem, jak to wytłumaczyć, to jest takie coś do ścierania włosków, wkładki do tego się wymienia. Trzeba uważać, żeby nie trzeć zbyt mocno, bo wtedy podrażni się skórę. Nigdy tego nie stosowałam, jest to mało popularna metoda depilacji, bo raczej nie widziałam tego w sklepach. Ta metoda jest często krytykowana, między innymi dlatego, że odrastajace włosy mogą być mocniejsze. Ale jak to jest naprawdę to nie wiem, bo jak już pisałam nie stosowałam tego. Odpowiedz Link
portret.doriana.graya Re: depilator tarczowy 30.01.06, 11:17 W skrócie: plastikowa tarcza, na którą naklejone jest coś w rodzaju papieru ściernego, oczywiście na tyle elikatnego, zeby nie zrobić krzywdy użytkowniczce. Sprzedawane to jest wraz z kilkoma samoprzylepnymi "papierkami ściernymi" i emulsją łagodzącą. W instrukcji piszą, że to połączei peelingu z depilacją. Czy wzmacnia włosy to nie wiem, moje się wzmacniają bez względu na to co stosuję czy czego nie stosują. Ale nie weim dlaczego miałby bardziej wzmacniać włosy niż np. krem depilujący, a z pewnością mniejsze sa po nim podrażnienia niż po kremie. Ja używam tego głównie na twarz, zwłaszcza na wąsy i baczki. Z brody i tak muszę włosy wyrywać, bo tak jakoś głupio rosną, że nawet po kremie czy depilatorze tarczowym je widać. Faktycznie, jest to trudne do dostania.l Ja znam we Wrocławiu tylko jedną drogerię, gdzie to można kupić. W pozostqałych panie sprzedające wybałuszały oczy jak je o to pytałam. Odpowiedz Link