Dodaj do ulubionych

hirsutyzm - badanie internetowe

20.02.07, 13:45
Witam Wszystkich ponownie. Moja praca licencjacka na temat hirsutymu jako
problemu klinicznego i społecznego jest w trakcie tworzenia. Udało mi się
zamieścić już ankiete w internecie i teraz pozostało mi już tylko zwrócić się
do Was z prośbą o jej wypełnienie. Bedę bardzo wdzięczna!Jest one krótka, bez
pytań opisowych. Obiecuję że nie zajmnie więcej jak 4 minuty. Z góry dziękuję .

Z podrowieniami dla Was Wszystkich Justyna Sewkowska

www.ankietka.pl/420/nadmierne_owlosienie_u_kobiet_hirsutyzm_jako_probl.html
Obserwuj wątek
    • basiula1984 Re: hirsutyzm - badanie internetowe 21.02.07, 12:38
      Wypełniłam :) Dziękuję za tą ankietę i za to co robisz :)
      pozdrawiam
    • basiula1984 Re: hirsutyzm - badanie internetowe 21.02.07, 12:39
      Aha...Dodałabym jeszcze pare pytań - np. o leczenie ale sama wiesz na pewno
      lepiej co Ci jest potrzebne do pisania pracy. Pozdrawiam!
      • devika82 Re: hirsutyzm - badanie internetowe 21.02.07, 13:13
        Czesc,
        tez wypelnilam ankiete i tez uwazam ze mogloby byc wiecej pytan, nie tylko o
        leczenie ale i o usuwanie wloskow. ALe rozumiem ze socjologiczny punkt widzenia
        najbardziej Cie interesuje.
        Powodzenia pisaniem pracy, z męczeniem sie z promotorem i 5 na dyplomie!!
        :)
        • sjustynka Re: hirsutyzm - badanie internetowe 21.02.07, 22:18
          devika82 Tobie również bardzo dziękuję za wypełnienie ankietki. nawet nie macie
          pojęcia jak mi w ten sposób pomagacie. Niestety co do ilości pytań - nie mogę
          już jej w tej chwili zmienić a tak jak wspomniałaś najbardziej chodziło mi o
          Wasze głosy dotyczące wiedzy społeczeństwa na ten temat i jego postawy.
          jeszcze raz dziekuję i załączam gorące pozdrowienia!!!!:)
          • zanilk Re: hirsutyzm - badanie internetowe 22.02.07, 08:47
            Również wypełniłam. Jeśli ma się przydać..
            • sjustynka Re: hirsutyzm - badanie internetowe 22.02.07, 14:24
              zanilk Tobie też uprzejmie dziekuję!!!pozdrawiam . buźka:)
    • pluszaczka Re: hirsutyzm - badanie internetowe 05.03.07, 16:49
      zaczelam wypelniac ta ankiete ale zrezygnowalam w polowie...nie dlatego ze jest
      zla, ale dlatego ze nagle zrozumialam ze jak problem zaczniemy naglasniac to
      moze wiecej ludzi zacznie sie baczniej przygladac, wiecej widziec,
      komentowac... zaczna sie domyslac np. po czym sa jakies tam krosty, blizny,
      zaczerwienienia
      mniej wiecej tak jak my teraz przygladamy sie innym kobietom z nadzieja ze inne
      tez TO maja
      nie wiem jak wy ale ja nie jestem na to gotowa, nie chce zeby patrzyli na mnie
      prawie mowiac "widzisz, ona tez TO ma"
      wole ukrywac, wole spoleczna nieswiadomke
      • zanilk Re: hirsutyzm - badanie internetowe 05.03.07, 17:03
        zaczelam wypelniac ta ankiete ale zrezygnowalam w polowie...nie dlatego ze jest
        >
        > zla, ale dlatego ze nagle zrozumialam ze jak problem zaczniemy naglasniac to
        > moze wiecej ludzi zacznie sie baczniej przygladac, wiecej widziec,
        > komentowac... zaczna sie domyslac np. po czym sa jakies tam krosty, blizny,
        > zaczerwienienia
        > mniej wiecej tak jak my teraz przygladamy sie innym kobietom z nadzieja ze inne
        >
        > tez TO maja

Ty patrzysz na inne kobiety z nadzieją, że "TO" (nazwijmy rzecz po
        imieniu-hirsutyzm) mają, ponieważ Ciebie problem dotyczy, ich nie. Naprawdę Ci
        się wydaje, że ktoś zacznie się doszukiwać u innych jakiejś tam choroby? A Ty
        szukasz u ludzi jakichś zaburzeń (za wyjątkiem wspomnianego hirsutyzmu; nota
        bene takie pocieszanie się tym, że ktoś też to ma, jest dla mnie
        niezrozumiałe-urazić nie chcę nikogo,to tylko moje zdanie)?
        Jeśli kobieta ma nadmierne owłosienie to widać to gołym okiem-chyba że jest w
        miejscu niewidocznym, bo na przykład zasłoniętym ubraniem lub jest
        wydepilowana-i sęk polega tylko na tym, że ludzie zamiast mówić: baba z wąsami,
        babochłop, zaczną mówić hirsutka (wielu ludzi wie, co to hirsutyzm, tyle tylko
        że nie zna "fachowej" nazwy zaburzenia).
        Nie mam zamiaru nikogo nakłaniać do wypełniania ankiet, ale przyznam się
        szczerze, że takie szukanie dziury w całym i wmawianie sobie tak irracjonalnych
        rzeczy jest dla mnie po prostu śmieszne.
        • pluszaczka Re: hirsutyzm - badanie internetowe 05.03.07, 17:25
          widze ze przyjelas sobie za punkt honoru osmieszenie kazdej nie swojej
          wypowiedzi...
          ale odpowiem ci...
          doszukuje sie wloskow i innych poniewaz podobno kazdy ma jakies tam wlosy, i
          chce je zobaczyc, pocieszyc sie, np. widze fajna dziewczyne z fajnym chlopakiem
          i nabieram odrobiny optymizmu ze jej te wlosy nie przeszkadzaly wiec moze mi
          tez nie beda...
          a poza tym moze jestem wyjatkiem, ale jakos nie potrafie oprzec sie ciekawosci,
          i jak tylko widze jakis meszek u dziewczyny patrze czy taki jak moj...
          przewaznie moj jest wiekszy:] ale to i tak nie zmienia faktu ze im wiecej
          dziewczyn TO ma, tym normalniejsze sie staje

a swiadomosc na ten temat jest i tak coraz wieksza bo coraz wiecejj kobiet ma
          zaburzenia hormonalne i nadmierne owlosiebnie...nawet zdrowych
          a po prostu nie chcialabym zeby ciagle o tym mowiono, zeby poruszano ten temat
          moze do tego nie doroslam...ale jest to moje osobiste zdanie i krytykowac go
          nie masz prawa!
          • zanilk Re: hirsutyzm - badanie internetowe 05.03.07, 17:30
            Ależ ja nie pytam po co kto doszukuje się jakichś włosków-ja wiem, po co się ich
            człowiek doszukuje, co nie zmienia faktu, że dla mnie może być to niezrozumiałe.
            Czy ta wypowiedź wg Ciebie ma kogokolwiek ośmieszać? Wg mnie to jedynie
            wyrażenie własnej opinii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka