Dodaj do ulubionych

nowa na forum

14.04.08, 15:12
cześć dziewczyny!
jestem tutaj po raz pierwszy. postanowiłam wreszcie solidnie wziaść się za siebie i pójść do lekarza- mam juz nawet pierwszą wizyte za sobą.
ale może na początek cos o mnie:
mam 26 lat, od lat cierpię na zaburzenia hormonalne- ostatnia normalna miesiączke miałam w wieku 14 lat, przez cały ogólniak nie miesiaczkowąłam, na pierwszym roku studiów rozpoczęłam leczenie i miałam miesiączki wywoływane hormonalnie, poptem przerwałam leczenie i od prawie 3 lat nie miesiączkuję
jesli chodzi o owłosienie- silne na twarzy (wąsik, baczki, broda- usuwam je pinceta i depilatorem, ale włosy zwłaszca na brodzie strasznie wrastaja i odrastaja po 2 dniach), na brzuchu, posladkach, nogach, pojedyncze włoski na piersiach, itd.
mam tez problemy z cerą, przetłuszczają mi sie strasznie włosy (myje je codziennie), mam nadwagę...
gdy leczyłam się bralam dianę 35 i androcur
gdy przejrzałam forum zdziwiły mnie opinie na temat diany
jesli chodzi o mnie nie miałam najmniejszych skutków ubocznych po zadnym z tych leków (a androcur jest ponad 10- krotnie silniejszy niz diane)
nie przytyłam- a schudłam ponad 10 kg, tradzik zniknął, owłosienie cofneło się znacznie po mniej więcej roku, nie miałam tez złego nastroju, itp.
niestety po odstawieniu leków objawy wracają
kilka lat temu stwierdzono u mnie pco (zespół policystycznych jajników), niestety przerwałam leczenie
no ale jak juz wspominałam postanowiłam zacząc je na nowo
jestem z poznania- byłam na wizycie u doktora hadasia (jesli któras dziewczyna interesuje się tym to prosze wpisac w google hasło NEREIDA i w wyszukiwarce bodajże na 5 czy 6 pozycji wyskoczy link na ten gabinet ginekologiczny)
wizyta kosztuje 150 zł( w tym koszt cytologii, usg dopochwowego itd.)
na miejscu w laboratorium mozna tez zrobic wszystkie badania hormonalne, ja robię je jutro- koszt około 300 zł
dr hadaś jest bardzo miły, wydaje się kompetentny, ogólnie moje wrazenia jak najbardziej pozytywne
pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • kezcubek1982 Re: nowa na forum 14.04.08, 15:18
      i jeszcze jedna rzecz
      jesli chodzi o depilacje- robiłam cuda żeby usunąć włosy, zwłaszcza te z twarzy, prawda jest niestety taka, że przy zaburzeniach hormonalnych niewiele to daje bo włosy rosna jak szalone, przeszłam nawet kilka zabiegów depilacji laserowej- jak dla mnie okaząło się to tylko strata pieniędzy,
      musze jednak powiedzieć, ze gdy brałam leki hormonalne włosy o wiele wolniej odrastały

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka