Dodaj do ulubionych

Kolejny kant WERETY

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 11:15
W piątkowym wydaniu DZ komitet wyborczy Jerzego Werety oblikował zdjęcie
tegoż Pana w towarzystwie ks. Bp Gerarda Kusza. Spróbowano w ten sposób
sprawić wrażenie, że Kościół gliwicki popiera obecnego wiceprezydenta. Jest
to celową manipulacją. To zdjęcie zostało zrobione podczas oficjalnych
uroczystości, w których wzięło udział wiele osób.
Wykorzystanie cudzego wizerunku w reklamie, w tym także reklamie wyborczej,
jest działaniem bezprawnych, naruszającym dobra osobiste tej osoby. Czy
chcemy takiego prezydenta? Czy jako prezydent także będzie notorycznie łamał
prawo i traktował instrumentalnie inne osoby, bez okazywania im należnego
szacunku?
Obserwuj wątek
    • Gość: equilibrium Re: Kolejny kant WERETY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 11:17
      Co na to biskup?
      • Gość: czytelnik Re: Kolejny kant WERETY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 22:51
        W "Głosie "napisali :

Trwa śledztwo w sprawie nieprawidłowości przy przekazywaniu gminnych gruntów
        pod budownictwo jednorodzinne
        Słoneczna burza...

Prokuratura Rejonowa w Zabrzu wszczęła śledztwo w sprawie
        nieprawidłowości przy przekazywaniu gminnych gruntów pod budowę osiedla
        domków jednorodzinnych Słoneczna Dolina przy alei Korfantego. Informacje o
        swoich niepokojących ustaleniach przekazała organom ścigania Regionalna Izba
        Obrachunkowa w Katowicach. Według inspektorów odpowiedzialność za
        wprowadzenie niezgodnego z prawem rozwiązania ponosi prezydent Jerzy
        Gołubowicz oraz wiceprezydent Jerzy Wereta.
        - Nasze czynności trwają już kilka tygodni i podjęliśmy je bez wstępnego
        postępowania sprawdzającego. Uznaliśmy, że zastrzeżenia tak znaczącej i
        profesjonalnej instytucji jaką jest RIO, upoważniają do wszczęcia śledztwa i
        dogłębnego przeanalizowania sprawy - potwierdziła nam w miniony poniedziałek
        Alina Skoczyńska, szefowa zabrzańskiej prokuratury.(...)
        Przypomnijmy, GŁOS o zastrzeżeniach RIO względem rozwiązań wprowadzonych
        przez gminę Zabrze pisał już w lipcu br. Chodzi o osiedle domków budowane
        przez katowickiego developera spółkę EURODOM 2004. Miasto nie odsprzedało mu
        gruntów pod budowę po cenie rynkowej w drodze przetargu, lecz wydzierżawiło
        teren za symboliczną opłatę 100 złotych od hektara rocznie. Developer buduje
        zaś za pieniądze wpłacane przez przyszłych właścicieli domków. Ci czynili to
        dotąd w przekonaniu, że po zakończeniu budowy przejmą od EURODOMu prawo
        dzierżawy gruntu pod domkiem i będą mogli nabyć tę ziemię w drodze
        bezprzetargowej. Prezydent Gołubowicz oraz wiceprezydent Wereta zapewniali o
        takiej właśnie drodze postępowania w specjalnym oświadczeniu z 2 grudnia 2004
        roku, będącym wykazem wzajemnych uzgodnień pomiędzy gminą Zabrze a
        developerem. Pod dokumentem widnieją także podpisy: naczelnika Sławomira
        Łabędzia, radcy prawnego, a także właścicieli Eurodomu. (....).

• Gość: ruoa Re: Kolejny kant WERETY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 14:53
      To skandal!
    • Gość: ateista i co z tego? IP: *.eranet.pl 04.11.06, 15:22
      Gość portalu: Katolik napisał(a):

W piątkowym wydaniu DZ komitet wyborczy Jerzego Werety oblikował zdjęcie
      tegoż Pana w towarzystwie ks. Bp Gerarda Kusza. Spróbowano w ten sposób
      sprawić wrażenie, że Kościół gliwicki popiera obecnego wiceprezydenta.
      Spróbowano w ten sposób sprawić wrażenie, że Kościół gliwicki popiera obecnego
      wiceprezydenta. Jest to celową manipulacją.

*** serio Komitet Werety opublikował to zdjęcie? Toż to niesłychane! Myślałem,
      że Wereta w swoim Komitecie ma ludzi inteligentniejszych. Toż oni jemu
      antyreklamę zrobili. Bo kto z trzeźworozumujących chwali się wspólnymi fotkami
      z Purpuratem. Wereta znów u mnie stracił! To naprawdę musi być jakaś
      manipulacja ze strony ludzi Werecie nieprzyjaznych.

Gość portalu: Katolik napisał(a):

Wykorzystanie cudzego wizerunku w reklamie, w tym także reklamie wyborczej,
      jest działaniem bezprawnych, naruszającym dobra osobiste tej osoby. Czy
      chcemy takiego prezydenta? Czy jako prezydent także będzie notorycznie łamał
      szacunku?

*** sam widziałem kiedyś jak niejaki poseł Tadeusz W> chwalił się fotkami z
      JPII. Ciekawe, czy Wielka Kremówka wyraziła zgodę na taką kryptoreklamę?

• Gość: abc Re: i co z tego? IP: *.zabrze.net.pl 04.11.06, 16:15
        ateisto! więcej szacunku dla JPII! To ,że jestes ateistą nie oznacza,że wolno
        Ci się tak o Nim wyrażać! Widać po twoich wypowiedziach,że posiadasz bardzo
        niską kulturę osobistą.
        • Gość: ateista Re: i co z tego? IP: *.eranet.pl 04.11.06, 16:28
          A kto niby ustala co mi wolno a czego nie? Na szacunek trzeba zasłużyć nie
          tylko faktem zezwolenia na wybudowanie sobie, jeszcze za życia, 20 000
          pomników. Gdyby owe budowle były stawiane ze składek jego wyznawców, to może
          bym milczał. Ale te pomniki wiernopoddaństwa stawiano za społeczne, państwowe,
          gminne, czy jeszcze tam jakie- a więc w tym i moje pieniądze.
          • Gość: abc Re: i co z tego? IP: *.zabrze.net.pl 04.11.06, 17:22
            Masz marne wiadomości o życiu JP II( nie dziwię się,jesteś przecież
            ateistą).Otóz przyjmnij do wiadomości,że JPII Nie Zyczył sobie zadnych
            pomników,był przeciwny ich stawianiu.
            PS. Słyszałam o wielu ateistach, którzy podczas zbliżających się tragedii
            wzywali na pomoc Boga może i Ty tego doświadczysz...
            • Gość: ateista Re: i co z tego? IP: *.eranet.pl 04.11.06, 17:59
              Moje drogie, słodkie ABC,
              życie Wielkiej Kremówki nie stanowi dla mnie nikakich tajemnic. Może Tobie
              jest trudno cokolwiek zrozumieć, więc zastanawiam się, czy prawic...

Ale jak chcesz. Kto jest głową Krk ( Kościół rzymsko-katolicki)? Czyz Krk nie
              jest instytucją feudalna, gdzie jednostka wpływa na działania innych?

Wielka Kremówka była szefem tego cyrku ( nieomylną) więc MUSIAŁA mieć posłuch
              nie tylko wśród kleru, ale i wśród wiernych. Zestawiając powyższe fakty z sobą
              jedno z 3 jest możliwe: 1.Jego małość i brak posłuchu wśród jemu podległych, 2.
              całkowite lekceważenie jego woli ( np. odnośnie stawiania mu pomników), albo
              przyzwolenie z jego strony na ów kult jednostki.... Który wariant wybierasz?
              Podpowiem tylko, że w zasadzie powinno wystarczyć tylko raz wypowiedziane przez
              niego niezadowolenie w tej sprawie. Słyszałaś, by coś takiego kiedyś
              wypowiedział?
              Punkt drugi, to jego stanowisko wobec prezerwatywy. Zabraniał jej stosowania
              nawet w Afryce, gdzie dzieci mrą z głodu jak muchy, a 40% społeczeństwa jest
              zainfekowana HIV. Hipokryzja, bezczelność, czy swoiste ludobójstwo?
              P.S. Słuch masz może dobry, ale posługujesz sie ogólnikami. Konkrety dziewczę,
              konkrety.... I nie wmawiaj mi, że doświadczę boga, bo nawet po pijoku widuję
              tylko Białe Myszki :)
    • Gość: wybieracz Re: Kolejny kant WERETY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 15:45
      a cóż wy chcecie od człowieka ochrzczonego, aby gdy ma możliwość pokazania się
      ze swoim Biskupem to ten fakt ma ukrywać?
      znam inna fotkę Pana Werety w naszej galerii:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,801,47510898.html
    • Gość: ateistka Re: Kolejny kant WERETY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 15:55
      No cóż ateisto, zrobił cie Wereta w konia. On nawet zachodzi do koscioła,aby
      pomodlić sie za takich jak ty abnegatów
      • Gość: ateista Re: Kolejny kant WERETY IP: *.eranet.pl 04.11.06, 16:30
        rzeczywiście zrobił mnie w konia... Jak ja to teraz przeżyję? Aż się palę ze
        wstydu. Możesz mi jeszcze powiedzieć do jakiego kościoła on zachodzi? To
        zaczaję się z gwintówka i po kilku łykach okowitki pomszczę to tak wielkie
        znieważenie :)
        • Gość: ateistka Re: Kolejny kant WERETY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 16:32
          sorry, ochrona danych osobowych, zacznij węszyć
          • Gość: ateista Re: Kolejny kant WERETY IP: *.eranet.pl 04.11.06, 16:35
            Już przestało być ciekawie. To nie ochrona danych osobowych, a ukrycie zwykłego
            pomówienia. Chyba, że Swiatynie w Pawłowie odwiedza w przebraniu, albo po
            godzinach. Słowo jednak daje, że baldachimu na boże ciało wzorem (p)osła nie
            nosi :)
        • Gość: Wyborca Re: Kolejny kant WERETY IP: 83.16.17.* 04.11.06, 16:36
          W dniu 1 listopada w/w kandydat na Prezydenta m.Zabrze kwestował z puszką przed
          cmentarzem na ul. Czołgistów. Ciekawy na jaki cel zbierał datki?, które zabytki
          odrestauruje?
          • Gość: ateista Re: Kolejny kant WERETY IP: *.eranet.pl 04.11.06, 16:39
            Też byłbym tego ciekawy. Kurde, co za populizm. I wszystko dla stołka, jakby
            innych metod, bardziej humanitarnych nie było :(
    • Gość: saba Re: Kolejny kant WERETY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 17:08
      Pan Wereta traktuje ludzi instrumentalnie, gdy potrzebni to im kadzi, jak nie
      to ich olewa. Szanowni Wyborcy, uważajcie na takie zachowanie. Bo po wyborze
      będzie za późno. Pan J.Gołubowicz wyrządził Panu Werecie dużą krzywdę
      obsadzając Go na v-ce Prezydenta. Teraz trudno mu się od tego stołka oderwać.
      • Gość: Wyborca Re: Kolejny kant WERETY IP: 83.16.17.* 04.11.06, 17:48
        Tat , to prawda. Pan Prez. Golubowicz , nie raz żalowal swego czynu...A teraz
        są tego konsekwencje. ....
        • Gość: ateista Re: Kolejny kant WERETY IP: *.eranet.pl 04.11.06, 18:01
          W mojej ocenie nie tylko Wereta był pomyłką Jerzego G. To samo można powiedzieć
          o Cupiale, czy Górze. Niestety, nie miał Jerzy G. ręki do kadr.
          • Gość: kristoff Re: Kolejny kant WERETY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 18:04
            Kolejnym o ile nie najwiekszym kantem jest pani naczelnik Ewa Stawska. Nie
            mozna tez zapomniec o najwierniejszym sludze Jerzego G panu Andrzeju
            Twardeckim, naczelniku wydzialu kontroli w UM. Do wymiany te kadrę nowy panie
            prezydencie !
            • Gość: ateista Re: Kolejny kant WERETY IP: *.eranet.pl 04.11.06, 18:09
              podpisuję się rękami i nogami. Chamstwo i sobiepaństwo urzędników trza ukrócić.
              Przecież oni są dla nas, a nie my dla nich. Żrą za nasze podatki, więc nowy
              prezydent MUSI zabrać się za to bractwo.
              Niedawno załatwiałem ( chciałem załatwić) w UM sprawę pewnej niemieckiej firmy,
              potencjalnego inwestora. To spółka z dosyć pokaźnym kapitałem. Mimo posiadania
              niezbędnych prawomocnictw, mimo izyty właściciela tej firmy w Zabrzu, nie było
              mu dane z nikim pogadać. Nie mówię o prezydencie, czy jego zastępcach, ale ktos
              powinien być w tych sprawach kompetentny. Ale nie ma :(
              • Gość: Wyborca Re: Kolejny kant WERETY IP: 83.16.17.* 04.11.06, 21:28
                Niestety, niektórzy urzędnicy przyczyniają się do tego, że ich niekompetencja
                rzutuje na pracę pozostałych urzedników, A to krzywdzi pracownikow UM , ktorzy
                nie są krzykaczami, wykonuja mrówczą robotę, są grzeczni i kompetentni, Ale o
                tych niestety się nic nie mówi i nie pisze... Pozatym, takim się nie daje
                podwyżek bo otrzymują je krzykacze i kolesie.... A szkoda!
                • Gość: ateista Re: Kolejny kant WERETY IP: *.eranet.pl 04.11.06, 22:42
                  Widzę, że masz dobre zdanie o pracownikach naszego UM. Ja go niestety nie mogę
                  potwierdzić. Ale też nie znam wszystkich pracowników. Może mam po prostu pecha
                  i trafiam zawsze na szantrapę.
                  Jedno jest pewne; z tym gniazdem os trza zrobić porządek. Chce w urzędzie nie
                  być natrętem, a profesjonalnie i z uśmiechem obsłużonym petentem.
                  Nie za bardzo rozpędziłem się w marzeniach?
              • Gość: ... Re: Kolejny kant WERETY IP: *.zabrze.net.pl 05.11.06, 09:27
                bo nie trafiłes do Gabrieli K.!!!
    • Gość: jjuu_+_+- Re: Kolejny kant WERETY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 11:45
      Czy jako prezydent także będzie notorycznie łamał
      szacunku?
      • Gość: +++ Re: Kolejny kant WERETY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 23:47
        on inaczej nie umie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka