Dodaj do ulubionych

Praca w UM

IP: *.stk.vectranet.pl 13.03.07, 15:28
Witam,czy ktoś z Państwa składał dokumenty na stanowiska urzędnicze do UM i
może mi powiedzieć,jakimi kryteriami Komisja się posługuje wybierając osoby
do rozmowy kwalifikacyjnej? Bo ja nie wiem...mimo spełnienie wszystkich
wymogów nie przeszłam dalej...
Obserwuj wątek
    • Gość: macia Re: to akurat nic dziwnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 17:17
      Ja już kilka razy składałam i też zawsze dziwnym trafem sie nie dostawałam.
      • Gość: jola Re: to akurat nic dziwnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 18:15
        znajomosciami
        • Gość: Kamil Re: to akurat nic dziwnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 19:15
          Bez " pleców" i ewentualnie koperty nie Masz szans
    • Gość: M. Re: Praca w UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 19:14
      Kochana za małe plecy masz. Wiadomo przeciez że wszystkie stanowiska są już dawno obstawione:)
      • Gość: . Re: Praca w UM IP: *.zabrze.net.pl 13.03.07, 21:03
        to się nazywa mieć poparcie...
        • Gość: Dziennikarz W takim razie pora zrobić o tym artykuł IP: 83.18.7.* 31.03.07, 17:59
          Popytami i zweryfikujemy jakimi kryteriami kierowali sie urzednicy :>
    • Gość: stażystka Re: Praca w UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 22:47
      Przed zmianą władzy dało rade się załapać. Teraz zapomnij. Nowa Pani prezydent
      wciska wszędzie swoich ludzi.
      • Gość: gag Re: Praca w UM IP: *.zabrze.net.pl 13.03.07, 22:54
        Olu,ja jestem w tej samej sytuacji co TY.Spełniam wymogi,ale do rozmowy też się
        nie zakwalifikowałam.Ciekawe dlaczego????
    • Gość: Ola Re: Praca w UM IP: *.stk.vectranet.pl 14.03.07, 11:47
      Czy ktoś się orientuje ile osób zasiada w Komisji....jedna?
    • Gość: M. Re: Praca w UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 20:45
      No przykro mi, że zero poparcia no ale taka jest bolesna prawda. Komisja podobno składa się z naszej gwiazdeczki z organizacyjnego:)i pewno jeszcze kogoś z prezydentów bo musi podejrzewam być.
    • Gość: Radek Re: Praca w UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 23:45
      Praca w UM Zabrze jest dla elit a nie dla plepsu !!!
      • Gość: Grosik Re: Praca w UM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 10:40
        Prawda jest taka że oni zatrudniają tylko osoby, które ukończyły u nich staż z
        urzędu pracy.Przez 12 miesięcy młode osoby tyrają u nich za 450zł i potem jak
        sie ktoś im spodoba to urządzają konkursy rozpisane pod konkretne osoby.
        Konkursy są tylko formalnościa którą muszą spełnić gdyż zabowiązują ich do tego
        przpisy. Więc nie marnujcie papieru na Cv i inne, bo to są posady juz zajęte.
        • Gość: haha Re: Praca w UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 12:31
          co Ty gadasz? stażysta jak nie ma pleców nie zostanie zatrudniony.
          sama miałam taką sytuację i chyba jeszcze z 10 innych stażystów których znałam
          też się nie dostało. niektórzy z nich nawet nie zostali na rozmowy zaproszeni!
          a ciekawe kto ma lepsze doświadczenie po roku pracy niż oni? jakaś głupia baba
          która zna kogo ma znać i przychodzi z jakieś innej firmy gdzie np. handlowala
          tapetami?

sorry
          • Gość: ! Re: Praca w UM IP: 83.16.17.* 23.03.07, 20:04
            Jeżeli stażysta należycie wywiazuje sie z obowiązków, jest chetny do pracy,
            szybko sie uczy i jest grzeczny dla petentów to napewno ma szanse na prace
            w UM po stażu. Jeżeli jesnak jest "leserem", bez przerwy klika na gg, zagląda
            i pisze na Forum , zajmuje sie plotami i wymiguje od pracy ... to do widzenia!
    • Gość: Ola Re: Praca w UM IP: *.stk.vectranet.pl 16.03.07, 12:43
      Przeczytajcie jak powinien wyglądać nabór na stanowiska urzędnicze (na
      przykładzie Gliwic)-tam wybiera się osoby które poprostu są najlepsze i
      nalepiej zdadzą egzaminy i właśnie taki Regulamin powinien być również w Zabrzu:
      www.um.gliwice.pl/pub/pliki/nabor-2006.pdf
      • Gość: ? Re: Praca w UM IP: 83.16.17.* 16.03.07, 17:46
        Niestety, zawsze jesteśmy i bedziemy daleko...hen daleko za Gliwicami......
        Bo u nas nikt nie chce zmian.. wszystko po staremu ..i tak w kółko...
      • Gość: Marysia Re: Praca w UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 22:13
        Zgłoszenia powinny być jawne! Wtedy byłoby widać co kto umie, gdzie pracował i
        jakie ma doświadczenie. A tak - wygrywa klika :(
        • Gość: Marek z Zandki Re: Praca w UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 21:55
          klika...niestety klika :(
          • Gość: ! Re: Praca w UM IP: 83.16.17.* 23.03.07, 20:54
            Jeżeli stażysta należycie wywiazuje sie z obowiązków, jest chetny do pracy,
            szybko sie uczy i jest grzeczny dla petentów to napewno ma szanse na prace
            w UM po stażu. Jeżeli jesnak jest "leserem", bez przerwy klika na gg, zagląda
            i pisze na Forum , zajmuje sie plotami i wymiguje od pracy ... to do widzenia!

• Re: Praca w UM IP: *.stk.vectranet.pl
            • diego82 Re: Praca w UM 24.03.07, 21:05
              > Jeżeli stażysta należycie wywiazuje sie z obowiązków, jest chetny do pracy,
              > szybko sie uczy i jest grzeczny dla petentów to napewno ma szanse na prace
              > w UM po stażu.

Ta jasne, haha. Nie w tym kraju a na pewno nie w tym mieście!
            • Gość: Forma Re: Praca w UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 15:51
              Tak dla formalności, w UM w Zabrzu nie ma internetu na stanowiskach wiec raczej
              sie na gg czy innych stronach nie posiedzi:) widać że nie wiesz co piszesz
      • Gość: lora Re: Praca w UM IP: *.debacom.pl 24.03.07, 23:16
        Tam rownież zatrudniani maja znajomości. Byłam i na rozmowach w zabrzu i w
        Gliwicach, trzeba mieć plecy i to bardzo mocne, wiem to bo mi 'słabe' nie
        pomogły. Pozdrawiam wszystkich naiwnych starających się o pracę w UM :)
        • Gość: Pracownik Re: Praca w UM IP: 83.16.17.* 25.03.07, 09:15
          Nieprawda! W naszym Wydziale stażyści, którzy pracowali jak należy, są już
          zatrudnieni na stanowiskach urzedniczych. A też byli kierowani bez znajomości
          z RUP.
    • Gość: Zabrzanin Re: Praca w UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 21:45
      Jak ktoś jest dobry to się dostanie na pewno. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
    • Gość: Stażysta Re: Praca w UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 15:48
      Byłem stażystą w UM i niejedno widziałem:) Tam wiadomo jest kto zostanie
      urzędnikiem jeszcze przed ogłoszeniem konkursu :) Mnie oczywiście ta frajda
      ominęła bo za mało sie szefostwu podlizywałem :)
      • Gość: .... Re: Praca w UM IP: *.zabrze.net.pl 13.04.07, 19:02
        czas się nauczyć
    • Gość: J Re: Praca w UM IP: 195.116.35.* 02.04.07, 17:02
      To jest chyba ich słodka tajemnica, którą zabiorą do grobu, bo z tego co
      zauważyłam nie ma mocnych na taki proceder.
    • Gość: xxxiiixxx Re: Praca w UM IP: *.stk.vectranet.pl 15.04.07, 11:10
      Pracuję w urzędzie. Wiesz co, nie wiem jakimi oni sie kierują kryteriami przy
      wyborze kandydatów, ale ludzie piszą Ci bzdury. Zawsze tylko widzą plecy,
      korupcję i nieróbstwo. To bzdury! Naprawdę pracy mamy w bród i ja na przykład
      zostałam przyjęta do pracy bez żadnych pleców czy poparcia.
      Teraz jest coraz ciężej o stanowisko urzędnicze. Na zwykłego referenta są
      rozpisywane konkursy. Jeżeli nie wezwali Cię na rozmowę to dlaczego nie poszłaś
      i nie poprosiłaś o wyjaśnienie w kadrach? Może jednak nie spełniłaś jakiegoś
      ważnego wymogu???
      • Gość: werka Re: Praca w UM IP: 217.11.130.* 16.04.07, 15:04
        Gratuluje dobrego samopoczucia - zwłaszcza hasło "pracy mamy w bród" widać nie
        pracowałaś nigdy w "normalnej" firmie!!!!!
        • Gość: Ferdynanc Kiepski Re: Praca w UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 13:57
          Werka wy tam tak nic nie robicie tylko gracie kulki prawda.Czy sie siedzi czy
          się leży tysiąc się należy hihihi.
          • Gość: Hanka Re: Praca w UM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.07, 20:00
            Żartujesz. Tysiąc? Chyba na jeden bok!!
            • Gość: Maniek Re: Praca w UM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.07, 21:38
              Pani Prezydent chcemy podwyżek o 50% bo odejdziemy z urzedu!!!!!!!
              • Gość: andzia Re: Praca w UM IP: *.zabrze.net.pl 18.04.07, 18:24
                to spadówa! jestem chetna na zastepstwo-od zaraz...też chce poleżeć za dużą kasę
                • mironowy Re: Praca w UM 18.04.07, 18:28
                  jess...ale bzdura:P mam nadzieję, że mimo wszelkich niedoskonałości systemu
                  rekrutacji takie osoby jak andzia nie przechodzą:P
                  • Gość: Mariola Gołubowicz Re: Praca w UM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 21:45
                    a mi sie udało 2 lata temu
              • Gość: as Re: Praca w UM IP: *.stk.vectranet.pl 18.04.07, 19:29
                nie ma to jak nauczyciele
                www.zabrze.magistrat.pl/db/4_229_54306_42260.rtf
                • Gość: gość Re: Praca w UM IP: *.crowley.pl 19.04.07, 07:48
                  To dobrze,że takie zapomogi istnieją. Są przecież w innych zakładach pracy
                  również. Jeżeli ktoś z niej skorzysta to tylko tej osobie współczuć ponieważ to
                  jest zapomoga zdrowotna, która mówi nam o tym,że nie mamy zdrowia. Myślę,że
                  wolimy z takiej pomocy nie korzystać - tylko mieć zdrowie, które w życiu jest
                  najważniejsze.Duuuuuuużo zdrówka wszystkim.
                  • Gość: andzia Re: Praca w UM IP: *.zabrze.net.pl 21.04.07, 13:21
                    ja nie chcę zapomogi-tylko pracy,dobrze płatnej...a nie mam "plecaka" w UM
                    • Gość: deka Re: Praca w UM IP: *.stk.vectranet.pl 21.04.07, 18:21
                      ale może innym też przyda się zapomoga na sanatorium,zęby,badania diagnostyczne
                      a nie tylko nauczycielom,dyrektorzy szkół i tak już teraz od miasta dostali 50%
                      dodatki motywacyjne
                    • Gość: byla urzedniczka Re: Praca w UM IP: *.stk.vectranet.pl 27.04.07, 22:57
                      lepiej miec zapomoge niz glodowa pensje w UM !!! to ze urzednicy duzo zarabiaja
                      to gadaja ludzie ktorzy nigdy nie pracowali w UM i znaja jedynie z plotek
                      zarobki naczelnikow a nie zwyklych pracownikow!!! popytajcie sie zwyklych
                      zapracowanych urzednikow ile faktycznie zarabiaja a odechce sie wam skladania
                      papierow i myslenie ze w UM sie zarabia super kase.
    • Gość: 4 Re: Praca w UM IP: *.stk.vectranet.pl 22.04.07, 11:41
      ?
      • Gość: monia Re: Praca w UM IP: *.stk.vectranet.pl 22.04.07, 19:55
        nie wiem,dlaczego garniecie sie tak do pracy w um.oczywiscie niektórzy
        zarabiaja niezłą kasę,ale zapewniam was ze nie wszyscy!jestem pracownikiem
        urzędu od 6 lat,mam skonczone studia wyższe(mialam je skonczone zanim trafilam
        do um)dwa podyplomowe kierunki za wlasną kasę,staż pracy i zarabiam 1850 zł
        brutto.czyli na rękę niecałe 1300zł.piszę szczerze.uważacie ze to dużo?
        oczywiście dobre są godziny pracy,bo konczymy o 15.30 i mykamy do domu.więc
        naprawde nie ma czego aż tak zazdrościć.
        • Gość: Pracownik Re: Praca w UM IP: 83.16.17.* 22.04.07, 21:36
          Ja mam również studia mgr i podyplomowe, bardzo dużo lat pracy ,bardzo dużo
          pracy i bardzo dużo stresu, a co do zarobków to nie jestem w układach ....
          • Gość: lola Re: Praca w UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 21:43
            Spytaj sie zatrem pani prezydent ile zarabia niejaka Stawska Ewa i jej
            koleżanka barbara Rduch, ktora to skończyła jedynie licencjalt zaoczny w
            Bytomiu. Taka to sprawiedliwość w tym naszym UM.
        • Gość: Kasia Re: Praca w UM IP: *.kat.3s.pl 22.04.07, 22:33
          Ja też składałam, chyba 3 razy i nie przeszłam ani jednego etapu, nawet na
          młodszego referenta a mam studia wyższe prawnicze i wszystkie inne papiery,
          śmiechu warte, należy rozgonić cały ten urząd :)
          • Gość: Maxi Re: Praca w UM i sprawiedliwość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 00:54
            A co naszą ukochana Stawską chcecie wygryść! Super Urzędniczka Rduch Wam nie
            pasi? Sami tylko na stołeczki a te DAMY gdzie do segregatorów? Sprawiedliwości
            się zachciało? Po sprawiedliwość do sądów a nie do urzędu. Możecie sobie robić
            te wasze REFERENDUM ja mam to w d je. Już ten Bartoszewski się w to bawił i
            dostał po palcach i teraz siedzi ciho? Kto następny chtny po nim na kubeł pomyj
            na głowę?
    • Gość: nemo Re: Praca w UM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 22:59
      dla abitnych pracowników UM praca powyżej 2300 zł netto
      www.pracuj.pl/OfertyPracy/WynikiProste.aspx?PageMethod=defaultSearch&KeyWords=&CategoryId=3000020&RegionId=13

• Gość: ... Re: Praca w UM IP: *.zabrze.net.pl 06.05.07, 11:55
        dzięki
    • Gość: mju Re: Praca w UM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 22:29
      Ale to forum to śmietnik - nikt nie mówi tutaj racjonalnie!!!
      Pozdrowienia dla nudzących się urzędników w UM.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka