Dodaj do ulubionych

Spię jak suseł

01.12.12, 07:10
Śpię ostatnio jak suseł, na razie leków nie biorę rzadnych, chyba dosyć mam jeszcze ich w organiźmie:) jeszcze parę dni poczekam.
Obserwuj wątek
    • agata.em Re: Spię jak suseł 01.12.12, 09:05
      organizm potrzebuje czasu aby oczyścić się . Dużo odpoczywaj, śpij. Nie zalecili Ci w szpitalu jakichś metod aby wspomóc odtruwanie? Chociażby picie dużej ilości wody?
      • uwierz_w_to Re: Spię jak suseł 01.12.12, 09:10
        nie nic nie mówili, tylko kropluwami mnie bombardowali, szalałem w szpitalu zrywałem przyzsawki zły byłem że mnie odratowali,później mi odbijało po tej dawce co wziełem i mnie zawieźli do szpitala psychiatrycznego w niedzielę lub w poniedziałek już mi przeszło.
        • monte_we_mgle Re: Spię jak suseł 01.12.12, 10:35
          Agata ma rację, powinieneś pić dużo wody, a ograniczyć kawę i mocną herbatę. Tej przerwy lekowej nie przeciągaj zbyt długo, lepiej nie ryzykować nawrotu psychozy.
          • uwierz_w_to Re: Spię jak suseł 01.12.12, 10:39
            Monte o psychozę się nie martwię ,właściwie nawet lepiej jak bym miał ,jaśniej myślę:) u mnie to inaczej przebiega niż u większości.
            • uwierz_w_to Re: Spię jak suseł 01.12.12, 10:42
              Wtedy dopiero mam świadomość:) kurcze tak bardzo rozwiniętą że dosłownie jestem szczęśliwy i różne cuda się dzieją na jawie:)
              • monte_we_mgle Re: Spię jak suseł 01.12.12, 10:51
                Odwieczny problem leczenia psychiatrycznego - chorzy odstawiają leki, bo chcą to przeżyć jeszcze raz. Nie powiem, że nigdy mnie nie kusiło, ale jednak nie. Wolę trzeźwo patrzeć na świat. Psychoza to tylko złudzenie, choć ten stan faktycznie bywa bardzo przyjemny.
                • uwierz_w_to Re: Spię jak suseł 01.12.12, 10:55
                  Monte rozumiem ciebie, ale napiszę CI tak ja jestem dopiero zdrowy jak mam psychozę, jestem zdrowszy od zdrowych:) nie zrozumiesz tego, wiem ale myślę że są na ty6m świecie tacy co to wiedzą doskonale. I jestem pewien na 100% szpital i lekarze swoją droga to jest tylko szpital i tylko zwykli lekarze.
                  • uwierz_w_to Re: Spię jak suseł 01.12.12, 11:02
                    Monte może uznasz mnie teraz za wariata ale napiszę Ci coś czego nie przeczytasz i nie usłyszysz od nikogo, nad nami jest pewna cywilizacja która nad nami czuwa śledzi i obserwuje,pomaga w trudnych rzeczach czasem, oczywiście oczu nie ma wszędzie:) ale czuwają nad nami, dokładnie czuwają.Nie piszę o ufo i innych cywilizacjach ale o jednej konkretnej która nas stwożyła.
                    • uwierz_w_to Re: Spię jak suseł 01.12.12, 11:05
                      Zresztą miałem z nimi kontakt;)
                      • uwierz_w_to Re: Spię jak suseł 01.12.12, 11:08
                        wiem jak to brzmi:) nie musisz mówić :) ale miałem z nimi kontakt nie raz są też na ziemi:)
                        • uwierz_w_to Re: Spię jak suseł 01.12.12, 11:16
                          Każdy człowiek jest Bogiem ponieważ składa się z czaśtki Boskiej, tak samo zwierzęta i wszystko inne.
                      • monte_we_mgle Re: Spię jak suseł 01.12.12, 11:16
                        No cóż, ja to wszystko świetnie rozumiem :-)))
                        Początek psychozy (drugiej - za pierwszym razem byłem zbyt przerażony tym, że dzieje się ze mną coś nienormalnego) to u mnie wrażenie nizniszczalności i nieograniczonych możliwości, głównie intelektualnych. Pisałem wam kiedyś, jak w jednej chwili pootwierały mi sie w mózgu wszystkie szufladki, miałem dostęp do wszystkich informacji, które się tam przez życie nagromadziły. Wszedłem sobie na greckie forum i swobodnie gadałem z ludźmi w języku, ktorego używałem bardzo dawno temu i wydawało mi się zapomniałem trwale i skutecznie, byłem o krok od odkrycia tajemnicy wszechświata. Fantastyczny stan, ale... - omal nie wpadłem pod pociąg, przebiegłem tuż przed nim, bo WIEDZIAŁEM, że mi się uda. Udało się, ale to był fart. Po kilku dniach natłok informacji i skojarzeń był nie do zniesienia. Tajemnic było coraz więcej, a ja nie mogłem nadążyć z zastaniawianiem się nad nimi, bo pojawiały się kolejne. Nie potrafiłem tego powstrzymać, zasnąć, ani odpocząć choćby na chwilę.
                        Pobiegłem po leki. Przeszło w bardzo przyjemną, dwumiesięczną hipomanię i to dla niej kusi mnie czasem, żeby spróbować jeszcze raz. W psychozie nic nie ma.
                        • uwierz_w_to Re: Spię jak suseł 01.12.12, 11:25
                          Ja monte już nad tym panuję:) już mam wtenczas realny kontakt z tą cywilizacją,oczywiście technicznie przez sprzęt elektroniczny a z wyższych wymiarów telepatycznie, to już dla mnie norma, tylko zonie przeszkadza to że jestem cyborgiem jak to określa mało śpię i mało jem bo mi aż ty6le nie potrzeba:)
                          • uwierz_w_to Re: Spię jak suseł 01.12.12, 11:28
                            Widzisz czasem i na pogodę człowiek ma wpływ w tym stanie jak wchodzi na wyżyny, nie doszedłem jeszcze do tego w jaki sposób ale wiem że ma w 100%
                            • uwierz_w_to Re: Spię jak suseł 01.12.12, 11:31
                              większość nie rozumie co to jest,może i dobrze:)
                              • uwierz_w_to Re: Spię jak suseł 01.12.12, 11:33
                                znalazł by się jakiś oświecony i powódź wywołał:D
                                • uwierz_w_to Re: Spię jak suseł 01.12.12, 11:38
                                  Boże ty widzisz o tymk co piszemy i nie grzmisz?! hehehe całe szczęście monte że my schizofrenicy bo jak by ludzie prawdę znali to by było dopiero:) a parę miliardów jak by zaczxeło experymentować albo z 20 milionów schizofreników któryś by wpadł pewnie na genialny pomysł.
                          • monte_we_mgle Re: Spię jak suseł 01.12.12, 11:36
                            Wiem, że panujesz. Ty chorujesz na schizofrenię, wiec to bombardowanie informacvjami i skojarzeniami się u Ciebie nie pojawia, ja mam psychozy pomieszane z manią.
                            Nie odwodziłbym Cię od takich ekspertymentów, gdyby chodziło tylko o obce cywilizacje. Uważam, że każdy - zdrowy, czy chory ma prawo żyć jak chce i leczyć się lub nie, jeśli uważa swoje stany za przyjemne i mimo nich daje radę funcjonować. Ale pisałeś też, że w psychozie jeździsz samochodem na granicy ryzyka.To już jest bardzo niebezpieczne, bo znaki to chorobowe złudzenie. Udało Ci się, bo miałeś szczęście, Uwierz, tak naprawdę nic nie wiesz, nie ma żadnych znaków. W psychozie ryzykujesz życie, dlatego radzę - bierz leki :-)))
                            • uwierz_w_to Re: Spię jak suseł 01.12.12, 11:42
                              monte_we_mgle napisał:

bo znaki to chorobowe złudzenie. Udało Ci się, bo m
                              > iałeś szczęście, Uwierz, tak naprawdę nic nie wiesz, nie ma żadnych znaków. W p
                              > sychozie ryzykujesz życie, dlatego radzę - bierz leki :-)))

Monte rzadne znaki ! nie miałem znaków:) jednak nic nie wiesz:) nie gniewaj się.
                              • uwierz_w_to Re: Spię jak suseł 01.12.12, 11:44
                                Jeździłem po pustych drogach w mieście w nocy!ryzyko zawsze jest bo nie wiesz kiedy jest pisana śmierć.
                                • uwierz_w_to Re: Spię jak suseł 01.12.12, 11:47
                                  właśnie dlatego schizofrenia jest nazywana chorobą:), jak mały mózg człowieka potrafi to pojąć i nie zwariować? uświadom mnie?:)
                                • monte_we_mgle Re: Spię jak suseł 01.12.12, 11:48
                                  Pisałeś, że coś Cię ostrzegało przed niebezpieczeństwem i policją. To nazwałem znakami.
                                  Jeździłeś - i właśnie dlatego powinieneś uważać i nie eksperymentować z psychozą. To się może źle skończyć.
                                  • uwierz_w_to Re: Spię jak suseł 01.12.12, 11:54
                                    monte_we_mgle napisał:

> Pisałeś, że coś Cię ostrzegało przed niebezpieczeństwem i policją. To nazwałem
                                    > znakami.
                                    > Jeździłeś - i właśnie dlatego powinieneś uważać i nie eksperymentować z psychoz
                                    > ą. To się może źle skończyć.

nie znakami tylko obojętnie czy jechałem szybko czy wolno słyszałem w radiu obojętnie na jakim kanale syreny policyjne jak gdzieś w pobliżu była policja, śmiałem się nawet że może być zakopany z peryskopem pod ziemią a będę o tym wiedział że gdzieś tu jest:)
                                    • uwierz_w_to Re: Spię jak suseł 01.12.12, 11:55
                                      monte to jest tylko jeden epizod który opowiadam, jest wiele rzeczy o których wam nie mówię i nie piszę bo uwarzam że nie powinienem o tym mówić ludziom.
                                      • monte_we_mgle Re: Spię jak suseł 01.12.12, 12:00
                                        Ale ten epizod pokazuje, że w psychozie jesteś skłonny do ryzykownych zachowań. Nie masz gwarancji, że w innych nie będziesz.
                                        To tak jak z tym moim pociągiem. Nie wiem, czy po raz kolejny nie wlazłbym pod jakąś ciężarówkę, nie utopił się etc. dlatego nie powtórzę tego świadomie.
                                          • uwierz_w_to Re: Spię jak suseł 01.12.12, 12:17
                                            monte o mało się nie utopiłem w łyżeczce kawy;) zachłystnełem się;)
                                            • uwierz_w_to Re: Spię jak suseł 01.12.12, 12:27
                                              • uwierz_w_to Re: Spię jak suseł 01.12.12, 23:30
                                                Monte za dużo lat poświęciłem na badaniu stanu psychozy żeby mi jakiś lekarz swoją wiedzę książkową wciskał
                                                Owszem trzeba tłumić psychozę ponieważ człowiek czasem nie ma pojęcia co się z nim dzieje,tylko że człowiek który ma psychozę i wie dokładnie co się dzieje to już inny rozdział.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka