09.01.13, 05:46
Czym się różni choroba psychiczna od zaburzenia osobowości?

orgacz napisał:
<Też w borderze miałem paranoje mocne i nikt mi nigdy nie dawał schizofrenii, no może raz : testy komupterowe kiedyś mi wykazały maksymalną schizofrenię i depresję.>

Czemu to wszystko tak rozgałęzione jest?Czy łatwiej się leki dobiera?Czy borderzy biorą jakieś leki?
Obserwuj wątek
    • ditta12 Re: Autos 09.01.13, 05:55
      Ja siebie oreśliłam tak:
      osobowość bierno-agresywna – negatywne nastawienie i bierny opór względem wymagań otoczenia
      osobowość analna
      reaktancja

Cokolwiek to znaczy.
      Czy też jestem borderem czy tylko chad?
    • orgacz Re: Autos 09.01.13, 08:12
      Nie wpisywałem się z intencją jakiegoś stawiania diagnozy jak psychiatra, w które zresztą nie wierze. Tylko widziałem schizofreników, na forum też widziałem piszących i doprawdy trudno mi znaleźć coś wspólnego ich z panem Uwierzem. Co w cale nie znaczy, że bagatelizuje jego problemy z głową. Tu piszą o jego problemach z alkoholem i to pewnie pogłębia różne stany. Jakby miał tą paranoję to by się trzymał jakiejś myśli chyba nieustannie. A on lubi teorię spiskowe, jak mnóstwo ludzi w naszej cywilizacji, ale szybko jest skłonny zmieniać swoje poglądy, zwłaszcza mam wrażenie pod wpływem zewnętrznym. Jeśli ludzie z zewnątrz będą myśleć coś innego to się dostosuje. Takie moje zdanie, choć oczywiście go nie znam. Ale to forum jak dla mnie wyjątkowo mało schizofreniczny charakter ma. Na depresji kiedyś pisał demoll. Tam odrazu było widać, że to koleś ze schizofrenią, żyjący w innym świecie, choć bardzo inteligentny,
      • ditta12 Re: Autos 09.01.13, 08:16
        orgacz napisał:
        <Ale to forum jak dla mnie wyjątkowo mało schizofreniczny charakter ma.>
        Na depresji ciągle narzekają tylko a my tu wesoło mamy bo inna choroba :D
        • orgacz Re: Autos 09.01.13, 08:24
          to nie o narzekanie chodzi, tylko taki nastrój towarzyski z nastawieniem na wsparcie w ramach swojej grupki.

a choroba różni się głębokością jak sądzę. chory traci kontakt z rzeczywistością, zaburzony może mieć je chore postrzeganie ale jest z nią w kontakcie. border jest tak pomiędzy.
          • ditta12 Re: Autos 09.01.13, 08:36
            <a choroba różni się głębokością jak sądzę. chory traci kontakt z rzeczywistością, zaburzony może mieć je chore postrzeganie ale jest z nią w kontakcie. border jest tak pomiędzy.>

Głębokością-tak.
            Jeżeli o mnie chodzi to nigdy nie tracę całkowitego kontaktu z rzeczywistością.
            Border,chory,zaburzony,to trzy typy?
            • orgacz Re: Autos 09.01.13, 08:45
              Klasyfikacji jest mnóstwo. CO to jest border to każdy pisze coś innego. Nie chce tu wchodzić w jakieś etykietki bo to idiotyczne. Ale widać na przykład, że pan Uwierz łapie paranoję. Tylko, że właśnie czasem łapie, można to zmienić jak się uspokoi. Jest bardzo labilny. CHoregpo na paranoidalna schizofrenię zmienisz tylko lekami.
              • Gość: misiek Re: Autos IP: *.metrolink.pl 09.01.13, 09:16
                uwierz zapewne przechodził mutację,aż qwa że się tak wyrażę haha.
                • ditta12 Re: Autos 09.01.13, 09:34

> uwierz zapewne przechodził mutację>
                  Mutageny chemiczne są przydatne,ja je biorę w ilościach podtrzymujących stały poziom równowagi wewnętrznej :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka