mifredo 27.06.13, 08:52 dla zainteresowanych nimi, tak to wygląda, najlepiej wczuć się przez słuchawki. www.youtube.com/watch?v=z9nSKMsTPw4 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ditta12 Re: Głosy w głowie 29.06.13, 06:45 Próbuję kolejny raz odsłuchać tych "głosów" schizofrenicznych ale to mnie tak bardzo przeraża że nie daję rady... Czy tak słyszy schizofrenik?To straszne. Ja tak nie słyszę.Moje głosy mówią ludzkim językiem i są dobre albo obojętne(zdania bez znaczenia przed snem). No ale ja mam chad. Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: Głosy w głowie 29.06.13, 10:16 Zanim ten link z głosami tu wkleiłam, przetestowałam go na własnym dziecku. Potwierdził, że tak to właśnie wygląda. Od tego typów głosów się zaczęło, dlatego porzucił pracę i uciekał przed nimi za granicę.... Mimo, ze tyle lat minęło słyszy je dalej:( Zdrowi również słyszą głosy, ale to zupełnie inaczej wygląda i na innej zasadzie działa. Tak mniej więcej: odkrywcy.pl/kat,111396,title,Wszyscy-slyszymy-wewnetrzne-glosy,wid,15710102,wiadomosc.html?smg4sticaid=610bd0 Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: Głosy w głowie 30.06.13, 10:42 Czasami mam takie wrażenie jakby prawa połowa mego mózgu rozmawiała z lewą połową. Bywa że się sprzeczają jakby.Na zasadzie zrób tak-nie rób tak :( Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: Głosy w głowie 05.07.13, 07:38 Bywa też że odnoszę wrażenie jak by mi ktoś pomagał,podpowiadał. Pracuję szybko,myślę szybko,czasem jest tak że zanim pomyślę już samo się robi. Czy to nieskoordynowana praca dwóch półkul mózgowych?Nie wiem.Czary?Tak to odczuwam:) Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: Głosy w głowie 05.07.13, 07:42 "We wpisie dotyczącym map myśli, wspomniałam o tym, jak funkcjonuje mózg oraz za co odpowiedzialna jest każda z półkul mózgowych. Szybko przypominając - lewa półkula określana jest mianem logicznej czy też matematycznej, kontroluje prawą część ciała. Zaś prawa, „twórcza” półkula odpowiada za uzdolnienia muzyczne, plastyczne, emocjonalność oraz wyobraźnię, kontroluje lewą część ciała. To pewnie ze względu na dominację którejś z półkul zwykło się mówić, że ktoś jest umysłem ścisłym albo np., że ma zdolności artystyczne. W zależności od sytuacji, używamy raz jednej, raz drugiej półkuli. Jednak łącząc prace obu, możemy w harmonijny sposób korzystać z kreatywnej, jak i z logicznej części naszego mózgu. Zapewnia to większą koncentrację, lepsze zrozumienie treści, oraz szersze spojrzenie na problem, a tym samym możliwość znalezienia pomysłowego rozwiązania." Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_on Re: Głosy w głowie 05.07.13, 08:17 O tuż to ditta ja korzystam jednocześnie z dwóch półkul tak zostałem wychowany. Przeprzeprogramowano mnie w dzieciństwie. Obecnie prawa i lewa strona mojego organizmu robią te same czynności twk samo do tego stopnia że niewiem która jest lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_on Re: Głosy w głowie 05.07.13, 08:24 Z pracą jest inaczej jak mam dzień to pracuję,umysłu nie pobudzę do wnikliwych analiz. Odpowiedz Link Zgłoś
leonardo_gotti Re: Głosy w głowie 05.07.13, 08:29 Kreatywność umysłu i zdrowego rozsądku wiąże niezłą mieszankę,czasem tak abstrakcyjną że nie akceptowalną dla mniej tęgich umysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.vinci Re: Głosy w głowie 05.07.13, 08:56 Norma przecież całą tą nienawiść podsyca varna771 na nicku iz_ek. Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: Głosy w głowie 05.07.13, 09:22 > Norma przecież całą tą nienawiść podsyca varna771 na nicku iz_ek.> Bordeline-ten typ tak ma. Nie ma nic do powiedzenia to skarży do moderatorów i jakieś pretensje ma. Ja nie wiem kto to iz ek,nie obchodzi mnie ,za to ona(on)wie o mnie wszystko,tylko po co? To chyba taka osoba co pod blokiem stoi i obgaduje sąsiadów z braku zajęcia :D Odpowiedz Link Zgłoś
leonardo_gotti Re: Głosy w głowie 05.07.13, 10:51 Mnie ditta nie obchodzą trolle to ich szlak trafia że nic zrobić nie mogą. Zawsze się kończy tak samo,prowokacje po czym skargi ale tylko wybiorczo wybrane nasze posty trolla już się nie liczą. Ja się z tego już tylko śmieje. Ta cała iz_ek ze złości i niemocy zapluła monitor.Do tego jej nienawiść jest tak obsesyjna że facooboka nawet wyśledziła.Ta dopiero to ma jadu w sobie hłe hłe. Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: Głosy w głowie 05.07.13, 12:13 Podglądacze i szpiedzy, mam ich gdzieś ad meritum, intensywność tych głosów może być różna, tu jeszcze ciekawie o tym: f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3145909&start=6960 Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: Głosy w głowie 06.07.13, 05:37 <Ta cała iz_ek ze złości i niemocy zapluła monitor.Do tego jej nienawiść jest tak obsesyjna że facooboka nawet wyśledziła.Ta dopiero to ma jadu w sobie hłe hłe. > Taka jej robota agenta forumowego że śledzi ludzi jak widać :D Odpowiedz Link Zgłoś